Rotterdam, door de ogen van Georgien Overwater

Rotterdam. De plek waar ik alweer 10 jaar geleden woonde. Het prentenboek met de titel Rotterdam door Georgien Overwater brengt me weer helemaal terug. Hou je van Rotterdam om wat voor reden dan ook? Dan is dit boek echt iets om te hebben. Heerlijk om doorheen te bladeren. Je ziet alles voorbij komen wat zo herkenbaar is. De tekstjes geven ook een stukje inzicht in de rijke geschiedenis van Rotterdam. Geschikt voor jong en oud, om samen naar te kijken en te lezen.

Herinneringen aan Rotterdam

Rotterdam door Georgien Overwater

Een prachtige herinnering dit boek van Georgien Overwater over Rotterdam. Door haar ogen kijk ik mee. Herkenning op tal van plaatsen. De plek waar ik eerst niet wilde wonen en uiteindelijk voor de liefde toch deed. Hoe deze stad voor mij toch een fijne plek bleek te zijn. Ik woon er al 10 jaar niet meer. Ik mis de markt op zaterdag met alle mogelijkheden voor exotische ingrediënten.

De overtocht naar Dordrecht met de waterbus, samen met Elias toen hij klein was. De bijzondere blik op het water met de watertaxi. De kubuswoningen van Piet Blom, waar ik misselijk werd bij de bezichtiging. En natuurlijk de dierentuin waar we een abonnement op namen en met Elias iedere zondag een ommetje maakten. We woonden er vlakbij. Het prentenboek van Georgien Overwater neemt mij weer mee naar Rotterdam waar zoveel mooie herinneringen zijn.

Rotterdam, ode aan een stad door Georgien Overwater

Rotterdam aan het water

Het prentenboek Rotterdam van Georgien Overwater is een mooi cadeau voor mijn man. Hij is namelijk dol op deze stad. Na zijn studie ging hij er wonen. Jaren later kwam ik erbij. Onze kinderen zijn er geboren. Ik woonde er graag, maar vond het ook niet erg om weg te gaan. Kijkend met de ogen van Georgien Overwater naar Rotterdam besef ik dat ik al die plaatsen (her)ken en herinneringen heb. Ook leuk om wat meer te lezen over de geschiedenis. Over de overtochten naar Amerika op de plek van Hotel New York. De plek waar wij ons hebben zitten vergapen aan het grootste cruiseschip ter wereld. En natuurlijk de verbouwing van het CS. Mijn man ging kijken bij de eerste sloopwerkzaamheden. Elias gaat er binnenkort naar het voortgezet onderwijs. Onenigheid wie mee zou gaan bij het schoolbezoek, want naar Rotterdam? Dat wilden we allebei wel! Hoe bijzonder kan het leven lopen.

Georgien Overwater

Rotterdam door Georgien Overwater

Georgien Overwater maakt illustraties voor kinderboeken en animaties voor televisie. Ze woont en werkt in Amsterdam (een minpuntje vanuit de Rotterdammer bekeken :-)). Ze kan op verschillende manieren tekenen. De ene keer cartoonachtig, de andere keer meer realistisch. Dat vind ik wel knap. We kennen haar ook nog van Het Kattenmannetje en andere sprookjes. De illustraties van Georgien Overwater in het prentenboek Rotterdam zijn meer cartoonachtig.

Past ook wel meer bij een stad als Rotterdam denk ik. Het is ook een toegankelijke manier voor kinderen. Dat is ook nog een pluspunt van dit prentenboek. Het is zo gemaakt dat het geschikt is voor kinderen én volwassenen. Je kan alleen de prenten bekijken, maar ook de tekstjes lezen. Een deel over de geschiedenis, in meer kleinschrift, en een deel ‘wetenswaardigheden’ in meer groter lettertype. Dat maakt samen dit boek bekijken en erover praten extra leuk.

Rotterdam, een speciale plek

Rotterdam station

Ik kan het hard ontkennen, maar Rotterdam heeft toch een speciale plek in mijn hart. Als Zeeuw kreeg ik, toen ik er nog niet woonde, vaak te horen “kom jij uit Rotterdam ofzo?”. Met mijn rollende r en harde g. Niet lullen, maar poetsen is mij ook niet vreemd. Ik heb in de buurt van De Kuip gewoond en dichtbij Blijdorp. Ik ken de voor- en de nadelen. Binnenkort gaat onze zoon er naar school. Als ook Rotterdam voor jou een speciale plek heeft dan adviseer ik je om dit prentenboek over Rotterdam van Georgien Overwater aan te schaffen. Via haar ogen naar jouw herinneringen, oude en wellicht nieuwe.

Specificaties Rotterdam

Rotterdam door Georgien Overwater

Auteur: Georgien Overwater | Uitgever: Leopold │9789025875411│ april 2020 │ 32 pagina’s |Meer informatie vind je hier. Het boek is ook in het Engels verkrijgbaar.

Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.