Ruimtetuigen en zonnestelsels, 2 gave boeken vanaf 6 jaar

Boeken over ruimtetuigen en zonnestelsel. “Elke jongen van 6 jaar vindt deze boeken super gaaf “. Dat waren de woorden van mijn zoon. Toen ik de boeken aan hem liet zien. Hij was gelijk heel erg enthousiast en wilde alle verschillende ruimte dingen maken. Maar ook de uitleg wilde hij heel erg graag horen. Het was zo mooi om te zien hoe leuk hij de boeken vond. Het enige wat hem even frustreerde was dat ik even mee moest helpen met bouwen, eenmaal voorgedaan lukte het hem zelf ook wel.

Ruimtetuigen en zonnestelsels

ruimtetuigen

Het ruimtetuigenboek is een boek waarbij er wordt uitgelegd hoe alles werkt als je met een ruimteschip op reis gaat. Hier kan je ook gelijk elke ruimtetuig die wordt gebruikt tijdens en op de plek van bestemming, nabouwen. Dit maakt het Ruimtetuigen boek super leuk en uitdagend voor het kind. Ze leren op een speelse manier de verschillende ruimtetuigen kennen zoals de raket, satelliet, ruimtestation, verkenningsvoertuig, en nog veel meer.

ruimtetuigen

Ook voor ouders is het makkelijk om alles uit te leggen. Omdat er overal een snelle maar zeer begrijpbare uitleg is. De ruimtetuigen kun je na gaan bouwen met het bijgeleverde bouwpakket wat achter in het boek zit.

ruimtetuigen en het zonnestelsel

Specificaties Ruimtetuigen

Uitgeverij:  Trichis Publishing B.V. |  9789492077981 | Januari 2018 | Meer informatie vind je hier

Professor Astrokat en het zonnestelsel

Professor Astrokat vind ik zelf erg passend bij het ruimtetuigenboek en dat is over de verschillende planeten die er zijn. Over elke planeet wordt er uitleg gegeven wat die doet en hoe die er uit ziet. Zo heb je dus de zon en de 8 planeten: Venus, Mars, Aarde, Mercurius, Saturnus, Neptunus, Jupiter, Uranus.

Mijn zoontje vond het zelf heel erg leuk dat een kat genaamd professor Astrokat langs alle planeten gaat in de ruimte. De schrijver legt op een zeer leuke en begrijpbare manier uit, hoe bijvoorbeeld de aarde ronddraait langs de zon en dat dus niet de zon draait. Ook konden wij lezen dat de maan er 1 maand over doet om rond de aarde te draaien en dat de maan het dichtsbij zijnde ruimtebuur is. Over elke planeet is er een uitleg en waarom die er zo uit ziet, of wat er wel of niet leeft.

Ruimtetuigen en zonnestelsels, 6 jaar en ouder

Onze conclusie van deze 2 boeken ruimtetuigen en zonnestelsels is dat wij het een echte aanrader vinden voor kinderen van de leeftijd 6 jaar en ouder. Het zijn 2 uitdagende boeken om je kind te leren over alles wat in de ruimte of welk planeet er nou allemaal zijn en wat ze allemaal doen. Ik als ouder heb er ontzettend veel plezier aan gehad om dit met mijn zoon te ontdekken.

Specificaties Professor Astrokat en het zonnestelsel

Auteur: Dominic Walliman | Uitgeverij: de Eenhoorn | 27 pagina’s |Januari 2018 | 9789462912830 | Meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.