Samen is altijd beter – Frank Geleyn

Samen; wat een mooi woord is dat toch. Samen spelen, samen delen horen kinderen dan ook heel vaak op school. Dit is een mooi en goed streven; samen is altijd beter.

Tess

Tess is de hoofdpersoon in dit verhaal. Zij woont samen met mam en pap Fred in een huis met een hele grote tuin. Tess speelt hier ontzettend graag, omdat er in deze tuin ook heel veel dieren leven. Ze is dan ook nooit alleen; er zijn zoveel dieren om haar heen. Ze geniet van elke dag en speelt met alle dieren; met hondje Zoef, Chang de slag, Tok de haan en ga zo maar door. Wat een dierenpret!

boom met dieren

De tijd vliegt voorbij en voordat Tess het weet, is de grote vakantie voorbij en moet ze weer naar school toe. Pap Fred brengt haar naar school, maar daar gaat het al snel mis in samen is altijd beter.

Samen of toch niet?

Tess zit in de klas met Lars en hij pakt haar speelgoed af en duwt haar weg. Kunnen zij samen spelen of toch niet? Gelukkig ziet de juf alles en maken zij het weer goed. Op weg naar huis vertelt Tess dit tegen pap Fred en later ook tegen mam. Waarom weet Lars niets over dieren? Mam vertelt dat Lars in een flat woont en dus geen huisdieren heeft. Dan krijgen mam en pap Fred een goed idee..

ruzie tussen kinderen

Samen is altijd beter

Onder de noemer dat Lars niet veel weet over dieren en de oude baasjes van de dieren van Tess ook nog een keer langs wilden komen, nodigen zij iedereen uit in de grote tuin. De tuin is prachtig versierd voor dit feest en iedereen komt langs; alle kinderen uit de klas van Tess, opa en oma, boer Flip en de buurvrouw. Ze nemen ook allemaal wat lekkers te eten mee; wat ontzettend lief en gezellig.

samen is altijd beter

Iedereen geniet van de mooie tuin, de vele dieren die er zijn en het samen zijn met anderen. Lars en Tess spelen samen en hebben het heel erg naar hun zin. Samen is altijd beter.

samen is altijd beter

Een boek met een mooie boodschap

In ieder verhaal zit we een boodschap ‘verborgen’. De boodschap hoeft niet altijd heel duidelijk te zijn of op de voorgrond te staan. Bij dit boek is dat wel het geval en wat is dat mooi. Samen zijn wordt benoemd in de titel en blijft als thema aanwezig door het hele boek. Samen is altijd beter laat zien dat je van het leven moet genieten en vooral om dat samen met anderen te doen. De wereld een stukje mooier, samen heb je meer lol, samen is samen.

De auteur van dit boek, Frank Geleyn heeft dit verhaal prachtig verwoord. Ik zit meteen in het verhaal en de prachtige illustraties van Isabelle Geeraerts spreken mij ook direct aan. Kleurrijk, pagina vullend, realistisch; wat wil je nog meer? Zoals de tekst op de achterkant zo mooi verteld; ‘Een warm verhaal over samen zijn en samen genieten’.

Specificaties Samen is altijd beter

samen is altijd beter

Auteur : Frank Geleyn | llustrator: Isabelle Geeraerts | Uitgeverij: de Eenhoorn | december 2020 | 9789462915220| 40 pagina’s | meer informatie vind je hier

P.S. ben je nieuwsgierig naar hoe Tess en mam de dieren en pap Fred hebben ontmoet? Lees dan ook ‘Dierentuin met vlinders

footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.