Samen met “Beertje het is bedtijd!” naar bed

Naar bed gaan is nog nooit zo leuk geweest. “Beertje het is bedtijd” is een interactief boekje die je kinderen meeneemt in de rituelen voor het slapengaan.

Beertje het is bedfoto

Isabel het is bedtijd!

Mijn kinderen zijn niet zo moeilijk met het naar bed gaan. Gelukkig maar, want ik ken er genoeg die wel tegenstribbelen. Toen “Beertje het is bedtijd” binnen kwam en Isabel naar bed moest, nam ze dit boekje gelijk mee. “Mama, Beertje moet ook naar bed! Wil jij hem voorlezen?”. Isabel is dol op voorlezen. En wanneer ze actief kan mee doen is het helemaal feest.

Help jij Beertje?

Zodra ik “Beertje het is bedtijd” open doe, staat er gelijk een vraag die Isabel moet beantwoorden. “Hallo, dit is Beertje en wie ben jij?”. Isabel reageert onmiddellijk met haar naam. Het grappige is dat je gelijk een reactie van het Beertje voorleest. Alsof Beertje dus echt tegen je kind praat. Isabel vindt het geweldig en geeft Beertje een high five wanneer hij erom vraagt. Dit boekje vraagt om actie en reactie. Super leuk!

Tanden poetsen en pyjama aantrekken

Na de high five gaat Beertje zijn tandenpoetsen en jouw kind helpt hem natuurlijk. Beertje het is bedtijd! is geweldig. Geen seconden is ze afgeleid en voordat ik eigenlijk klaar ben draait ze de bladzijde alweer om. Ze wil weten wat ze nu weer bij Beertje moet doen. Tussendoor vraagt ze waar haar pyjama is en natuurlijk haar tandenborstel. Dit boekje is zowel voor de bedtijd rituelen als daarna leuk. Ik ben begonnen met lezen voor de rituelen om haar reactie te zien. Alles doet ze mee.

Op kinderniveau geschreven

Lindsay heeft dit geweldig gedaan. Ze weet de aandacht van het kind te pakken en weet die ook vast te houden. Dit komt door de vragen die erin staan. Het vraagt namelijk om actie. Jouw kind moet Beertje goed helpen met zijn bedtijd rituelen. En wanneer jouw kind dit doet, krijgt het ook nog een compliment. Lindsay, dit compliment is voor jou. Ontzettend goed geschreven!

Beertje voorlezen

Kartonnen boekje

“Beertje het is bedtijd!” is een fijn boekje voor jonge kinderen. Doordat het van stevig karton is, gaat het niet snel stuk. En ook het happen in het boekje is geen probleem. Tja, ik had nog geen foto’s gemaakt, maar Isabel had hem wel alvast getest met haar tanden…. oeps. Daarnaast is Limonade ook geen probleem. Doekje erover en gaan

De illustraties van “Beertje het is bedtijd”

Bij kinderboeken vind ik de illustraties altijd heel belangrijk. Het gebruik van primaire kleuren zie je vaak. En ook hier. Rood, geel, blauw vind je allemaal. Er is een vrolijk Beertje getekend met leuke gezichtsuitdrukkingen. “Kijk mama, Beertje is blij, Ik heb het goed gedaan!” Nou, Sanne Miltenburg, jij hebt het ook goed gedaan!

Beertje achterkant

Beertje het is bedtijd; Een leuk cadeautje!

Zoek je nog een leuk boekje om te geven aan jonge kinderen? Dan is dit boekje zeker een aanrader. Ik heb hem net nog drie keer achterelkaar aan Isabel mogen voorlezen. En als je dat voor elkaar krijgt, heb je een goed boekje geschreven! Het blijft dus leuk. Zeker voor jonge kinderen. Ik denk dat hij vanavond gewoon weer mee naar bed gaat. Neem jij “Beertje het is bedtijd!” ook mee naar bed?

Specificaties Beertje het is bedtijd

Auteur: Lindsay van Ooijen | Illustrator: Sanne Miltenburg │Uitgever: Twinkelins │ 9789090334844│aoktober 2020│16 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.