Samen op weg naar de dierentrein – Naomi Kefford en Lynne Moore

Verhalen met herhaling zijn bij jonge kinderen altijd een succes. Helemaal als er dieren in voorkomen! In het boek ‘Samen op weg naar de dierentrein’ gaat een jongetje samen met zijn moeder op weg. Onderweg sluiten er steeds meer dieren aan!

Op weg naar de dierentrein

Samen op weg naar de dierentrein Benji Davies Naomi Kefford Lynne Moore

Op weg naar de dierentuin begint met een reis naar de trein hoort een jongen allerlei geluiden. Grom, brul, bonk. Welke dieren komen achter hem aan? Zijn moeder heeft niets in de gaten, en loopt een stukje voor hem uit. Het jongetje ontdekt de omgeving, en maakt onderweg steeds meer dierenvriendjes.
Uiteindelijk komen ze bij de trein aan. En wie wacht daar op hem? Papa! Met een hele leuke verrassing…..

Mooie illustraties van Benji Davies

In ‘Samen op weg naar de dierentrein’ zijn hele mooie, vrolijke illustraties te vinden. Deze zijn gemaakt door Benji Davies, ook bekend van de succesvolle prentenboeken ‘De kleine walvis’ en ‘Het eiland van opa’. De tekeningen zijn erg vrolijk en gekleurd. Als je goed kijkt, zie je elke keer een stukje van een dier verstopt. Door het flapje open te slaan, kom je erachter welk dier er verstopt zit.
De bladzijdes zijn gemaakt van stevig karton, waardoor het fijn leest met jongere kinderen.

Op het eind van Samen op weg naar de dierentrein is een echte verrassing: een plaat die je uit kunt klappen met daarop héél veel te zien. Naar deze plaat hebben we ook lang kunnen kijken én er over kunnen vertellen.

fijne verjaardag

Met mama op pad

‘Er is zoveel te doen voor mama en mij.
Met zijn tweeën op pad, we zijn allebei blij.
Hoog over het muurtje. Opgepast!
Kijk, mijn hand houdt mama’s hand vast.
Maar stil eens, mama! Blijf eens staan!
Komt daar misschien iemand achter ons aan?’

Dit verhaal is geschreven op rijm. Ook maakt het gebruik van herhaling, elke bladzijde komt er weer een nieuw stukje bij. Zo leest ‘Samen op weg naar de dierentrein’ echt ‘als een trein’!

Specificaties Samen op weg naar de dierentrein

Samen op weg naar de dierentrein Benji Davies Naomi Kefford Lynne Moore

Auteurs: Naomi Kefford en Lynne Moore│Illustrator: Benji Davies | Uitgever: LS Amsterdam│ 9789024588725 | januari 2020 | 24 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.