Schaduw me, een novelle deel 4,5 van Touching Juliette serie

Tijd voor weer een novelle in de Touching Juliette serie. Deel 4,5 alweer en dit keer lezen we mee met Kenji. Naar wat ik zo hier en daar opvang is Kenji een publiekslieveling. Tahereh heeft zelfs in een interview met Blossom Books verteld dat ze zichzelf misschien wel het meeste identificeert met Kenji. Deze vrolijke, inlevende jongen met een goed hart is niet mijn lieveling. Maar ik hoop dat deze novelle Schaduw me, mij dichter bij dit karakter kan brengen.

hoofd schaduw me

Schaduw me

Tahereh Mafi schreef een kort verhaal vanuit het perspectief van lezers-lieveling Kenji, wat zich afspeelt tussen deel 4 en 5. Kenji is altijd vrolijk, in voor een grapje en zijn hart ligt op zijn tong. Maar wat er diep in hem omgaat, dat weten we eigenlijk niet. Hij is de beste vriend van Juliette, vrienden met Adam en als een broer voor James. Hij is een zoon voor Castle en met Warner… sja dat ligt wat gecompliceerd. In Schaduw me leren we Kenji beter kennen.

‘Hopeloosheid maakt je roekeloos. Ik kan het weten.’

Publiekslieveling

Kenji is dus de publiekslieveling onder de lezers. En ondanks dat ik dat niet deel, snap ik het wel. Hij heeft iets wat ongeremd is, iets puurs met zijn hart op de tong. In het begin van de Touching Juliette serie vond ik Kenji zelfs heel irritant. Een clown, grof, onnodig stennis schoppen om niks, een beetje een dramaqueen in mannelijke vorm. Je leert hem eerst kennen als vriend van Adam, met een geheime agenda. Die vriendschap bestond voornamelijk uit geruzie en die geheime agenda was ook niet echt tof. Ik ben dus blij dat hij in Schaduw me de leading guy is. En ik hoop hem beter te leren kennen.

Tegelijk is Kenji ook wel een rots in de branding. Hij gaat vaak gesprekken aan die andere karakters uit de weg gaan en hij is een good guy. En ook hij groeit op in een kapotte wereld, vanuit een kapotte jeugd. Je leert door de boeken hem steeds wat beter kennen. En ik zal maar meteen toegeven, Schaduw me heeft er wel degelijk voor gezorgd dat mijn band met Kenji sterker is geworden. Eindelijk snap ik hem wat beter!

schaduw me

Intense gevoelens

Tahereh staat bij mij inmiddels bekend om haar intense gevoelens die ze graag op diverse manieren uit in de Touching Juliette serie. Intens verlangen, ontvlammende woede, verstikkende jaloezie, gekmakende eenzaamheid, pure blijdschap… en zo kan ik nog wel even doorgaan. En ook per emotie en gevoel zijn er diverse kleuren die ze meegeeft. Ik had bij kenji altijd het gevoel dat hij nooit echt persoonlijke gesprekken graag aanging. Dat hem dit moeite kostte en dat hij er geen zin in had. Daarom vond ik hem wat nep en oppervlakkig. Maar Schaduw me leert mij dat hij juist onwijs inlevend is, een zeer gevoelige jongen die dus met elk karakter wel persoonlijke gesprekken heeft.

Hij vraagt door, is geïnteresseerd, trekt de persoonlijke verhalen van mensen aan om hem heen… En laat hem vervolgens met de zwaarte daarvan achter. En die zwaarte moet hij alleen dragen want hij heeft geen liefde, hij heeft eigenlijk niemand die hem vraagt hoe het met hem gaat. Alhoewel Juliette de laatste 2 boeken wel echt haar best doet. Het kost haar moeite, ze kent het niet, maar voor haar beste vriend heeft ze dit over.

Een mooi stuk in Schaduw me vind ik als Kenjij aangeeft een sterk verlangen en een sterk gevoel te voelen dat hij intens veel van iemand kan houden. En ook onvoorwaardelijke liefde te bieden heeft. Ik herken dat wel, voordat ik mijn huidige partner had ontmoet voelde ik ook heel sterk een gevoel van liefde wat ik ooit bij iemand kwijt zou kunnen. En gelukkig is dat bij mij gelukt, nu hopelijk nog bij Kenji! Want de beantwoording van dat gevoel is prachtig.

omkeerboek

Schaduw me, een in between story

Schaduw me speelt zich af tijdens boek 4 en een klein stukje verder. Ik vind voornamelijk de stukken leuk die nieuwe dingen laten zien. Als er bepaalde situaties zijn, gesprekken, uit deel 4 dan ervaar je deze nu vanuit Kenji. Dat is even leuk, maar Tahereh besteed voor mijn gevoel net wat te lang tijd hieraan. Ik wil nieuwe dingen lezen en leren kennen!

Ik ben heel blij met deze novelle want nu begrijp ik Kenji beter en is mijn band met dit karakter veel sterker geworden. Tahereh weet ons ook te trakteren op nieuwe informatie (ik zeg Nouria!) en op een stukje nieuw inzicht van de wereld. Zo wist ik niet dat Het Herstel zo doelbewust families uit elkaar scheurde. Verschrikkelijk zeg. Maar ook heerlijk om meer over die wereld te lezen. Schaduw me was een aangename novelle en ik ben blij dat Kenji en ik vrienden zijn geworden.

Touching Juliette serie

In volgorde van de serie. Dit was eerst een trilogie maar er is gelukkig veel meer van verschenen! De novelles zijn verhalen vanuit andere oogpunten van karakters uit het verhaal. Deze zijn een mooie aanvulling maar niet noodzakelijk. Alhoewel het een zeer aangename gelaagdheid aan de serie toevoegt.

touching juliette

Specificaties Schaduw me (en Onthul me)

Auteur: Tahereh Mafi | Uitgever: Blossom Books | Vertaald door Sandra C. Hessels | Januari 2020 | 9789463491495 | 136 pagina’s | Deel 4,5 en deel 5,5 novelle Touching Juliette / omkeerbaarboek | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.