Schattige boekjes van Happy Horse: Een knuffeltje en Mijn eerste boekjes

Uitgeverij Witte Leeuw heeft twee boekjes gemaakt die ieder baby/dreumes in zijn beginnende boekencollectie moet hebben; namelijk het boek ‘Een knuffeltje’ en ‘Mijn eerste boekjes’. Wat een schattige boekjes van Happy Horse en ik zal je precies vertellen waarom deze pareltjes niet mogen ontbreken!

Schattige boekjes van Happy Horse

Schattige boekjes van Happy Horse: Een knuffeltje

Een knuffeltje is een voelboekje en daar ben ik zelf altijd erg fan van! Kinderen zien natuurlijk veel maar ook de zintuigen die aanrakingen waarnemen moeten geprikkeld worden. Dat gebeurt met dit boekje prachtig.

Happy Horse is een bekend merk onder alle ouders; zij hebben onwijs veel en vooral prachtige knuffels in hun collectie. Je wordt er hebberig van als je voor een rek vol met Happy Horse knuffels staat! Wat Happy Horse knuffels kenmerkt is het zachte materiaal. Alle knuffels voelen onwijs zacht aan en dat is ook precies de reden waarom dit schattige boekje van Happy Horse op de markt is gebracht. De liefde voor Happy Horse knuffels is eindeloos zoals ze zelf zo mooi zeggen. Ook wij hebben destijds voor een Happy Horse knuffel gekozen voor Nora en zijn er nog steeds super blij mee en is het Nora haar favoriete knuffel!

Schattige boekjes van Happy Horse

Wanneer je door dit schattige boekje van Happy Horse bladert, vallen meteen de ‘voelvakjes’ op. Op iedere bladzijde is een knuffel van Happy Horse afgebeeld met een klein zinnetje tekst erbij en dus een ‘voelvakje’. Hierin voel je de stof waarvan de desbetreffende knuffel is gemaakt. Heerlijk vind ik dat! Mijn kleine meid (en ik stiekem ook) gaat ook meteen vol voor het voelen en bladert gretig het hele boekje door. Goed teken!

Perfect kraamcadeau

Knuffeltje is geschreven door Nannie Kuiper en is op rijm. Iedere pagina is voor kinderen een feestje; een illustratie van een prachtige knuffel en het voelen van de stof. Alles is zo zacht!

knuffeltje

Dit schattige boekje van Happy Horse is in mijn ogen het perfecte kraamcadeautje. Het is een cadeau waar het kindje echt iets aan heeft en het boekje gaat jaren mee. Het is gemaakt van stevig karton met dikke bladzijdes, dus het kan tegen een stootje. Niet geheel onbelangrijk bij kinderen.

Bij ons in huis is Knuffeltje een absolute hit; iedere dag bladeren we erdoor heen, kijken we naar de verschillende dieren en bespreken we hoe deze dieren heten en wat voor geluid ze maken. Daarna voelen we even en bladeren we door. Voor zowel baby’s als dreumesen is dit echt een super leuk boekje!

Specificaties Een knuffeltje

Schattige boekjes van Happy Horse

Auteur en illustrator: Nannie Kuiper & Caren Limpens | Uitgever: Witte Leeuw | 9789492901651 | augustus 2020 | 10 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Schattige boekjes van Happy Horse: Mijn eerste boekjes

Mijn eerste boekjes zijn echt een cadeautje; alleen al de manier waarop ze gepresenteerd worden.  Vier schattige boekjes van Happy Horse samen in een doosje. Nora was meteen nieuwsgierig en de deksel was er zo vanaf. Vier mooie boekjes komen tevoorschijn en we gaan meteen op ontdekking uit. Wat opvalt zijn de zachte kleuren waarmee de illustraties zijn gemaakt en daarnaast ook weer de mooie Happy Horse knuffels. Het spreekt meteen aan en we halen de boekjes er snel uit.

Ook deze boekjes zijn van stevig karton gemaakt waardoor de dikke bladzijdes erg stevig aanvoelen. Ik persoonlijk vind dit erg fijn voor deze leeftijdscategorie en heb ik altijd het idee dat ze langer meegaan dan andere boekjes.

mijn eerste boekjes

Ieder schattige boekje van Happy Horse heeft een ander onderwerp en dat maakt het wel interessant. Het gaat niet alleen om de knuffels van Happy Horse, maar de wat oudere kinderen leren hier ook echt iets van. Zo zijn er de boerderijdieren, kleuren, tellen en dierengeluiden. Het boekje over tellen gaat helaas maar tot vijf. Wanneer het boekje zou doorgaan tot tien, zou het dubbel zo dik zijn en wordt het voor kinderen ook minder makkelijk hanteerbaar.

Als laatste ontdekte ik nog een leuk extraatje; wanneer je de boekjes op zijn kop legt, vormen deze vier boekjes samen als een soort puzzel een gezamenlijke afbeelding. Echt heel leuk bedacht!

Schattige boekjes van Happy Horse

Iemand zwanger of net bevallen in je omgeving en zoek je nog een leuk en duurzaam cadeau? Ga dan voor één van deze schattige boekjes van Happy Horse of allebei!

Specificaties Mijn eerste boekjes

Auteur: Happy Horse | Illustrator: Caren Limpens | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789492901644 | augustus 2020|  6 pagina’s | | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen rijm roman school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Schattige boekjes van Happy Horse
Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.