Sherlock Holmes escaperoom puzzels, een uitdagende onsnapping

Bij StoerLeesVoer is op dit moment een team van maar liefst 15 passievolle lezers actief. Van jong tot ouder. Romantische zielen tot de wat meer bloedbeluste lezers. Dromers, doeners en denkers komen samen. En met z’n allen zorgen we voor een divers en tof aanbod hier! Zo ook met Sherlock Holmes escaperoom puzzels, de eerste review van Jill (12 jaar)! Ze ging lekker aan de slag voor StoerLeesVoer en is gaan lezen en puzzelen voor jullie.

Sherlock Holmes escape room puzzels

Leuk boek

Sherlock Holmes escaperoom puzzels is een erg leuk boek. Je moet samen met Dr. John Watson op zoek naar Sherlock Holmes. Het begint allemaal bij 221B Baker Street met een simpele puzzel. Hoe verder je komt in het boek, hoe moeilijker de puzzels worden.

Locaties Sherlock Holmes escaperoom puzzels

Ieder hoofdstuk van Sherlock Holmes escaperoom puzzels speelt zich af op een andere plaats. De locaties veranderen steeds, waardoor het boek interessant blijft. Ook passen de puzzels vaak bij de locaties. De locaties zien er ook leuk en realistisch uit.

Tekeningen

Het boek Sherlock Holmes escaperoom puzzels ziet er wel leuk en mooi uit dankzij de vele illustraties. In plaats van witte bladzijden is er vaak een mooie achtergrond die lijkt op de kamer waar je op dat moment bent. Daardoor ziet het boek er leuker en indrukwekkender uit. Ook zijn de puzzels groot en duidelijk afgebeeld waardoor je geen delen mist en het makkelijker kan overnemen op een blaadje om de puzzel handig op te lossen.

Lastige puzzels in Sherlock Holmes escaperoom puzzels

Het is wel jammer dat de puzzels erg ingewikkeld zijn, hierdoor duurt het soms erg lang. Er zijn wel hints op 3 verschillende niveaus die het makkelijker kunnen maken. Maar soms moet je alsnog erg lang nadenken over de oplossing. Daardoor heb je erg veel tijd nodig en kun je niet zo vaak een stuk verder gaan in het boek.

boek

Leeftijd

Om de puzzels op te lossen moet je niet alleen logisch nadenken, maar je moet soms ook algemene kennis hebben. Daardoor is het boek pas leuk vanaf 12 jaar. Als je 12 bent dan kun je het beste een volwassene om hulp vragen. Sommige puzzels zijn anders erg ingewikkeld om in je eentje op te lossen. Het is sowieso handiger om de puzzels samen op te lossen, omdat het samen vaak gezelliger en makkelijker is.

Samenvatting

Vergezel ’s wereld bekendste fictieve detective en gebruik de kracht van observatie en deductie om te ontsnappen uit een serie uitdagende ruimtes! Sherlock Holmes wordt vermist en zijn appartement aan 221B Baker Street zelf is een aanwijzing geworden in zijn verdwijning! In de persoon van Holmes’ compagnon Dr. John Watson baan je je puzzelend een weg door Victoriaans Engeland om de vermiste detective op te sporen en de zaak op te lossen. Er zijn maar liefst 10 kamers om uit te ontsnappen en je zult vertrouwde, zowel vriendelijke als vijandelijke gezichten tegenkomen die je zowel proberen te helpen als tegenwerken. De verschillende lagen die in de interactieve puzzels ontrafeld moeten worden, maken het ‘Sherlock Holmes Escaperoom Puzzelboek’ een geweldige ervaring die je alleen of samen met een groep kunt beleven!

Specificaties Sherlock Holmes escaperoom puzzels

Auteur: James Hamer Morton | Uitgever: BBNC | Februari 2021 | 224 pagina’s | 9789045326177 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.