Met Sinterklaas zoekboek kom je helemaal in de feeststemming

Nog even en dan komt Sinterklaas weer ons land bezoeken. Met het Sinterklaas Zoekboek van Kathleen Amant kom je al helemaal in de Sinterklaas sferen. Kunnen jullie alle voorwerpen vinden die op de achterkant staan? En wat kan je nog meer met dit zoekboek? Je komt het te weten in mijn blog.

Sinterklaas zoekboek hoofdfoto

Wie is Kathleen Amant?

Kathleen is een illustrator uit België. Wist je dat ze haar eerste boek schreef toen ze zeven jaar was? Hoe knap is dat? Vanaf haar tiende ging ze mee doen met tekenwedstrijden en won dan regelmatig. Ze heeft een tijdje bij een krant gewerkt, maar toen haar oudste zoon werd geboren besloot ze ontslag te nemen. Ze werd zelfstandig graficus en illustrator. In 2003 schreef ze haar eerste boek en als het aan Kathleen ligt gaat ze daar voorlopig niet mee stoppen!

Sinterklaas zoekboek vol met pieten

In dit boek zijn er twaalf verschillende platen vol met pieten en soms met Sinterklaas. Op de eerste plaat zien we Sinterklaas in bed op zijn slaapkamer en een lief pietje die ervoor slaapt. Daarna zien we pieten bij har paar, in de gymzaal, in de tuin, in de postkamer, de cadeautjeskamer, aan tafel, in bad in de tuin!, in de slaapkamer van de pieten, op de stoomboot, bij de huizen en in de woonkamer van een huis. Eigenlijk komen alle dingen die Sinterklaas mee maakt voor in dit boek!

Kan jij de voorwerpen vinden in het Sinterklaas zoekboek?

Op de achterkant van het Sinterklaas zoekboek vind je negen voorwerpen die je kan vinden op elke plaat. Wie vindt ze als eerste? En kan jij ze alle negen vinden? Daarnaast zijn er ook woorden verstopt in de platen. Erg leuk voor degene die net beginnen met lezen. Dat heeft Kathleen erg leuk gedaan. Zo wordt dit boekje gelijk ook leuk voor mijn oudste. Er is op elke plaat zoveel te zien en het kleurgebruik spreekt jonge kinderen erg aan!

Mooie en vrolijke platen

De vrolijkheid spat van de zoekplaten. Je kan zien dat de pieten ontzettend veel plezier beleven aan hetgeen ze aan het doen zijn. Maar dat kan Kathleen als de beste. Ook haar andere boeken zijn zo getekend. Ze spreken jonge kinderen erg aan en zijn daarom goed te gebruiken voor kinderen vanaf drie jaar.

sinterklaas is dorp

Sinterklaas zoekboek is meer dan een zoekboek

Door het een zoekboek te noemen doe je dit boek eigenlijk te kort. Natuurlijk is het een zoekboek en moet je voorwerpen zoeken, maar je kan er nog veel meer mee. Zo kan je voor leerlingen uit groep drie ze laten zoeken naar de woorden, hen dit laten lezen en het laten overschrijven. Op een andere manier zijn ze dan met lezen en schrijven bezig. Ook kan je dit boek gebruiken voor je verteltafel en kinderen hun eigen verhaal laten “voorlezen”. Ook kan je als ouder of leerkracht dit boek gebruiken om een Sinterklaas verhaal te vertellen. De platen kunnen jouw verhaal ondersteunen. Dus zoals ik al zei, dit boek is zoveel meer dan een zoekboek en daarom een ontzettend leuk cadeau zo net voor Sinterklaas!

Specificaties Sinterklaas Zoekboek

Illustrator: Kathleen Amant | Uitgeverij: De eenhoorn | Juli 2021 | 9789462915961 | 32 pagina’s | Voor meer informatie ga naar je plaatselijke boekwinkel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Zoekboek Sint achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.