Sinterklaasbloghop 2020 – een set boeken over het heelal

Wat een feest! Met StoerLeesVoer doen wij voor het eerst mee aan een Sinterklaasbloghop. In deze blog leg ik je graag uit wat een bloghop is, wie het georganiseerd heeft, hoeveel blogs daar aan mee doen en wat je kunt winnen! Klinkt spannend vind je niet?

Wat is een Sinterklaasbloghop?

Een bloghop, zoals deze Sinterklaasbloghop is als het ware een lange treinrails van blogs die in een cirkel lopen. Bij elk station vind je een blog waar je even uitstapt, je ontdekt een blog, kunt er kans maken op een mooie prijs tussen de €15 en €30 euro en stapt daarna weer in de trein om verder te hoppen. Je kan de trainrails vooruit of achteruit volgen, maar na een paar jaar ervaring met MamaScrapelle weet ik dat de meeste mensen vooruit hoppen. Hij start 14 november om 9.00. Vanaf dan gaan alle stations open en kun je bij alle 39 deelnemende blogs een prijs winnen!

Wie heeft de Sinterklaasbloghop georganiseerd?

De Sinterklaasbloghop is georganiseerd door Esmee en Amanda. Zij maken een mooi plaatje, nemen contact op met blogs om mee te doen, en zorgen voor een mooie trainrails langs verschillende Nederlandstalige blogs. Dat betekent dat je ook zomaar in België even uit kunt stappen. De variatie is reuze, van mamablogs, boekenblogs, lifestyleblogs, reisblogs en vast nog meer soorten blogs. Zelf vind ik het ook altijd leuk om even rond te neuzen bij andere blogs die ze schrijven.

Even voorstellen wie is StoerLeesVoer!

De kans is groot dat je tijdens deze Sinterklaashop via een van de 38 andere deelnemers nu bij StoerLeesVoer uitkomt. Je komt dan nu waarschijnlijk langsgehopt via het vorige station. Charlotte van Aukjeswereld. Een echte Curly Girl met een mooie lifestyleblog. Daar kun je mooie blogs vinden met Fashion en dagboekverhalen met haar 2 mooie meiden. Charlotte geeft een sinterklaas setje weg.

Laat ik wat meer vertellen over onze site. Ja onze, want ik, Ellen, beheer deze boekenblog met Selena die ook haar eigen blog Good Mood Mama heeft. Dagelijks komen er 2 a 3 boekreviews online voor iedereen die van boeken houdt. Die reviews schrijven wij gelukkig niet alleen. Wij hebben een heel enthousiast team van recensenten en de jongste boekenblogger is 10 jaar!

Wij zetten de boeken in handige leeftijdscategorieën, eventuele AVI leesniveau’s en je kunt ook filteren per uitgever. Tevens maken wij steeds vaker handige verzamelblogs en gaan we in de toekomst ook nog thema’s aanmaken. Kortom ben je op zoek naar een boek? Dan is deze blog de plek to be! Voor jong en oud, want ook het aanbod van de volwassen boeken groeien in snel tempo.

Wat kun je winnen bij StoerLeesVoer?

De dagen worden donkerder en we zijn gebonden aan huis. Met een kleedje op de bank, kopje thee erbij en een goed boek. Perfect voor de winterdagen, en eigenlijk is elk seizoen geschikt om te lezen. Bij StoerLeesVoer hebben wij een missie. Wij willen dat iedereen weer gaat lezen. Want als papa/ mama / opa/ oma leest, dan raken kinderen ook gestimuleerd om te lezen. En dat lezen is zo onwijs belangrijk voor de woordenschat en de taalontwikkeling bij kinderen. Het plezier in lezen krijgen is geen enkel probleem met de boeken die wij reviewen. Er is zoveel moois, en voor ieder wel een passend boek om in te verdwalen.

Voor deze Sinterklaasbloghop hebben wij gekozen voor twee boeken over de ruimte. De sterrenhemel ontdekken is iets magisch voor jong en oud. Maar ook het boek 100 weetjes over de ruimte is magisch voor jong en oud. En magisch hoort bij de feestdagen. De spannende periode rond Sinterklaas en Kerst. Het familiegevoel, de gezelligheid, de spelletjes, het lekkere eten, de winterse bos- en strandwandelingen. De donkere dagen, de sterren in de lucht, de lichtjes in de bomen en ga zo maar door.

Van onderstaande boeken komt binnenkort nog een uitgebreide review (met weer een winactie) online, zoals vaste lezers al gewend zijn. Nu voor de Sinterklaasbloghop een kleine samenvatting.

Ontdek de sterrenhemel

boeken over de ruimte

Ontdek de sterrenhemel is een boek om de nachtelijke hemel te leren kennen en ontdekken. In dit boek vind je gedetailleerde informatie, weetjes en nauwkeurige tekeningen van de zon, de maan, de planeten, de sterren en de melkwegstelsels. Hoe kun je de planeten vinden? Hoe gebruikt je de sterrenhemel? En de antwoorden op nog veel meer vragen vind je in dit handige boek. Je kunt er zelfs in schrijven en foto’s inplakken! Zo wordt dit boek een bron van informatie die je zelf hebt verzameld tijdens je observaties van de ruimte.

boeken over de ruimte

Bij Paagman te koop voor €9,95 maar je kunt hem ook online vinden bij Bol, of winnen tijdens deze bloghop natuurlijk!

Ontdek de sterrenhemel van Sue Becklake. Uitgegeven door uitgeverij Deltas. 9789044749946

100 waanzinnige weetjes over de ruimte

Sinterklaasbloghop

Selena is gefascineerd door de ruimte, en jij of je kinderen misschien ook wel. In dit boek dat je kunt winnen met de Sinterklaasbloghop staan maar liefst 100 waanzinnige weetjes. Antwoorden op vragen als: Hoe reizen we naar Mars? Hoe is de maan ontstaan? Hoe kwam Saturnus aan zijn ringen? Een boek vol kennis voor nieuwsgierige mensen, jong en oud!

Bij Paagman te koop voor €15,95 maar je kunt hem ook online bij Bol kopen of winnen tijdens deze bloghop.

Sinterklaasbloghop

100 waanzinnige weetjes over de ruimte geschreven door Alex Frith en uitgegeven door Uitgeverij Deltas. 9789044759532

Van beide boeken komt dus snel nog een uitgebreide review online en dan geef ik nog eens een setje weg.

Sinterklaasbloghop

Wat moet je doen om deze boeken te winnen?

Gefeliciteerd Marlies Hollander

En nu verder hoppen met de Sinterklaasbloghop

Heb je meegedaan?! Doen he boeken zijn voor iedereen en je hebt vast wel iemand die er blij van wordt 🙂
Nu is het tijd om door te hoppen in deze Sinterklaasbloghop. Ik mag je doorsturen naar de blog van Marjo Mar-Joya. Een mamalifestyleblog met een strikje erom. Je vind hier alles op het gebied van spelen, lifestyle, reizen, DIY en KidsFashion. Zij geeft een Plan Pakket voor drukke mama’s weg. Superhandig en ik, Ellen, ga zeker meedoen!

Veel plezier met hoppen en ik hoop dat je nog regelmatig gezellig langskomt bij StoerLeesVoer!

Sinterklaas op StoerLeesVoer

Lekker nog even op ons station rondkijken? We hebben heel veel boeken en in het thema van Sinterklaas hebben we vele boeken voor jong en ouder!

Sinterklaas boeken op onze site

footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

92 Responses

 1. Heel leuk ! Ik doe graag mee voor mijn zoon Levi . Die zuigt dit soort informatie altijd helemaal op om deze kennis vervolgens graag met anderen te delen

 2. Oh die boeken zouden een geweldige aanvulling zijn voor de boekenkast in mijn groep 6! Dan maak ik heel wat kinderen blij!

 3. Dit is echt wat voor mijn oudste zoon van 4 en zijn vader. Bij het naar bed brengen lezen ze samen vaak informatieve boeken en zoeken daarbij extra informatie op via de telefoon. De ruimte is één van hun favoriete onderwerpen.

 4. Wat een leuke winactie. Ik doe graag mee voor mijn kinderen. Maar ook voor mezelf.. dan hoef ik de antwoorden van de vragen over de ruimte niet meer op te zoeken op internet. Want als er iemand niets over de ruimte weet ben ik het 🙈

 5. Wat een mooie boeken! M’n dochter is sinds kort erg bezig met alles wat met de ruimte te maken heeft. Met deze prachtige boeken kan ze er nog meer over te weten komen 🙂

 6. Wat een leuk begin van het weekend. Deze Sinterklaashop is echt ontzettend leuk en wat een mooie prijs, Deze mooie boeken over de ruimte 🌒☀⭐🌠win ik heel graag voor mijn dochter Sterre. ✨Heel veel succes met de actie! Ik hop weer even verder!

 7. Zo’n Sinterklaasbloghop vind ik altijd erg leuk, doe dan ook ieder jaar mee.
  Graag doe ik ook mee op jouw blog om dit leuke weetjesboek over de ruimte te winnen voor mijn kleinzoon van 10 jaar, die erg in de ruimte geïnteresseerd is en er alles over wil weten.
  Ik heb om privéredenen geen Soc.Media meer, maar volg bloglovin wel.
  Hoop mee te mogen loten.

 8. Deze set wil ik wel winnen voor mijn dochter! Zoveel waarom vragen stelt ze ons, heerlijk leesvoer vind ze dit daarom.

 9. Doe graag mee voor onze zoon, vorige week was de spacebus van André Kuipers bij hun op school kwam en ze op een ruimtetour gingen, wilt hij alles weten over de ruimte. Deze boeken zouden hem daar perfect bij kunnen helpen om de vele vragen die hij heeft ook te kunnen beantwoorden en om te leren wat er daarboven voor mooie planeten en sterrenstelsels te vinden zijn!

 10. Leuke site, ik heb jullie net ontdekt, maar zal jullie met interesse volgen. Ik doe graag mee met jullie actie voor mijn zoontje Dalmar van 6. Hij was altijd bezig met vliegtuigen en hun bestemmingen, maar intussen heeft hij de lat hoger gelegd, letterlijk en nu stelt hij vooral vragen over raketten 🚀, planeten 🪐 en de maan 🌓. Ik doe dus graag voor hem mee en volg jullie inmiddels op Insta (@iminanas4)

 11. Voor ons zoontje Simon die zo graag wil weten “wat er voorbij ons heelal ligt…” En alle andere moeilijke vragen die hij stelt en waar ik vaak niet kan op antwoorden.

 12. Dit is echt iets voor onze oudste zoon.
  Hij is 6 jaar en nu al meer dan een jaar helemaal weg van de ruimte. Zijn kamer is van de ruimte, zijn pyjama’s, zijn Vriendenboek van Andre Kuipers, heel veel spelletjes heeft hij van de ruimte maar nog geen leuke boeken.

  Er zijn weinige kinderen die dit is als interesse en hobby hebben. Dus daarom ook extra leuk!

  Ik kwam jij je terecht voor Charlotte.
  Heel leuk zo’n bloghop!

  Nu duimen 🤞🤞🤞🤞

 13. Leuke actie! Ik doe graag mee voor mijn zoon. Hij houdt van sterren, astronauten en de ruimte dus dit is echt wat voor hem.

 14. Lijkt me ideaal voor onze dochters. We hebben net nog een rondje gelopen in het donker en toen kwamen de vragen. Hoe kan het dat we de sterren zien? Hoe schijnen de sterren? Wat is daar nog meer? Ideaal deze boeken 🙂

 15. Leuk deze boeken over het heelal, mijn neefje en nichtje zijn erg nieuwsgierig en vragen hun ouders de oren van het hoofd over diverse zaken, ook over de sterren en de maan willen ze van alles weten, denk dat ze deze boeken erg leuk zullen vinden.

 16. Wat leuk, mijn jongste heeft het over de ruimte op school en ze vindt het heel interessant. Ik doe graag mee voor haar.

 17. Ik weet niet of ik al meegedaan heb bij jou blog hop! Maar deze leesvoer zou ik graag willen winnen voor mijn meisje. Nu ze in groep 5 zit leert ze ook veel over geschiedebetc. Deze boeken zouden haar een eind op weg helpen ❤

 18. Heel leuk voor mijn zoon en dochter, ik maak graag kans. We zijn in de herfstvakantie bij Space Expo geweest. Sindsdien is de interesse helemaal aangewakkerd. Het is ook fascinerend allemaal en ik heb daar ook nog dingen geleerd. Volgend jaar wil ik ook eens met ze naar een sterrenwacht gaan, ben ik zelf ook nog nooit geweest.

 19. Tof pakket, Selena! Mijn dochter heeft nu op school over dag/nacht, dus heb de wereldbol van zolder gehaald. Nou ze vond het reuzeinteressant en wilde direct veel meer weten of andere planeten, de zon, de maan.

 20. Ik doe mee voor mijn zoon, dit gaat hij zo gaaf vinden, elke avond voordat hij naar bed gaat moet hij altijd even buiten kijken of hij een mooie maan of ster ziet.

 21. Superleuk die bloghop!! Kijk er elk jaar weer zo naar uit!
  Dit cadeau gaat mijn dochter zo leuk vinden! Ik doe dus heel graag mee en ga o-zo-snel verder hoppen!
  Liefs van Saskia

 22. Als we ‘s avonds buiten bij het vuur zitten, kijkt mijn jongste graag naar boven en dan wil ze vanalles weten over de sterren.

 23. Leuke blog hop en hele leuke winactie! Mijn zoontje vindt sterren interessant. Vorig jaar zijn we een keer ‘s avonds bij de sterrenwacht gaan kijken, dat vond hij erg leuk. En nu het weer vroeger donker is, staat hij regelmatig omhoog te kijken. Ik heb er alleen geen verstand van, dus kan hem niet helpen met de sterrenbeelden … Misschien helpt dit boek. Ik maak dus graag kans!

 24. Onze dochter (7) heeft het vaak over de sterren en de maan. Vandaag vroeg ze nog: hoe ver/lang is het reizen naar de maan vanaf de aarde? Want ik wil echt eens een keer naar de maan op vakantie met een raket.
  Kortom, deze boeken zijn het antwoord op haar vele vragen en interesse. Ik maak dan ook graag kans.

 25. Wat een mooie magische actie. De ruimte is voor onze kinderen fascinerend. De jongste vind het erg mooi dat je nu ‘s avonds weer de maan en sterren kunt zien. En wordt ze ‘s ochtends wakker en is het helder, dan kun je, terwijl het al licht wordt, toch nog de maan zien! De middelste en oudste zijn naar de Sterrenwacht geweest. En hebben van alles geleerd over de ruimte, over sterrenbeelden, planeten, zon, maan en sterren. De wereld is de groter dan alleen Nederland, Europa, de aarde, er is nog de ruimte om te ontdekken! Hoe magisch is dat! Oneindig groot, interessant.

 26. Dit lijken mij erg leuke boeken voor Mn dochter. Ze heeft nu al een paar keer een film op Netflix gezien over een meisje dat een raket bouwt en naar de maan gaat..en ze is erg onder de indruk van de ruimte en de maan. Dit sluit mooi aan. Ik loot dan ook graag mee!

 27. Dit zijn inderdaad mooie en goede boeken om samen te lezen. De een leest wat beter dan de ander, maar samen komen we er wel uit . mooie lees en leerzame boeken die we samen graag willen lezen.

 28. Als juf van de middenbouw weet ik dat boeken over het heelal de fantasie kan prikkelen. Zo leuk om met kinderen te praten over alles wat we al weten en alles wat we nog niet weten.
  De boeken lijken me geweldig als introductie op de klassengesprekken!

 29. Wat een leuke boeken. Ik doe graag mee voor mijn vriendin die juf is in het speciaal basisonderwijs. Het zou een leuk klassencadeau zijn voor de kinderen van groep 6.

 30. Mijn dochter is dol op wetenschap. De ruimte, astrologie en de dierenwereld zijn favoriet. Echt boeken voor haar. Ik volg jullie al op Facebook.

 31. Dat gaat mijn neefje heel leuk vinden! Hij is pas 4 jaar en weet nu al heel veel over de sterren en over de ruimte😉Hij krijgt zelf en telescoop voor Sinterklaas🥳🥳 zelf zijn zusje van 2 zegt alle namen na van de sterren🥰🥰

 32. Mijn oudste vindt de ruimte en sterren enzo heel interessant. Lezen is niet zijn hobby, maar ik weet zeker dat hij deze boeken er graag bij pakt. Ik doe dan ook graag mee.

 33. Wat een leuke actie, ik doe graag mee voor mijn kleine man! Vanaf kinds af aan ben ik al, aangestoken door mijn ouders, en fanatiek lezer en probeer mijn zoontje dat ook mee te geven. Hij heeft sinds kort een “encyclopedie” voor kids wat hij superinteressant vindt. Hoe leuk zou hij deze boeken vinden. Leren en lezen tezamen! Ik ga hard duimen!

 34. Wat leuk!!! Heel graag een kansje voor onze kapoen, die steeds vol bewondering naar de lucht kan kijken en steeds dingetjes ontdekt!

 35. Graag zou ik willen meedoen voor mijn kleinzoon. Hij is gepassioneerd door het heelal en vond het super toen ze in de klas over de planeten en raketten leerde. Ook toen zijn ouders met hem naar het planetarium gingen, kon hij zeer geboeid alles bewonderen. Daarom graag meegedaan.

 36. Super leuk ik doe graag mee voor de kinderen uit mijn klas. Binnenkort start het nieuwe thema ruimte en dit zou een geweldige toevoeging zijn

 37. Jarno is 7 en heeft sinds de zomer een ruimte kamer met nieuw behang / lamp en dekbedovertrek. dit gaat hij dus zeker weten interessant vinden!

 38. Ondanks het feit dat ik geen facebook of insta heb, doe ik toch erg graag mee voor mijn 7 jarige zoon, hij is gek op ruimte, heeft het vaak over ufo’s (en dan vooral of ze eng zijn en hoe ze eruitzien, en of ze ook praten) en of hij later misschien wel op vakantie kan naar mars..
  graag maak ik kans voor mijn zoontje op dit boek

 39. Gaaf! Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje. Hij is heel leergierig en vindt vooral de sterren en raketten heel interessant

 40. Wat een heerlijk en bijzonder cadeau voor mijn zoons!
  Mijn vader wist alles over het heelal en maakte sterrenkijkers en ik wilde er nooit iets van weten!
  Zo jammer! Nu is hij overleden en mijn kinderen willen er heel veel van weten! Met dit boek zou ik het een heel klein beetje goedmaken en met de kinderen zoeken en leren en lezen!
  Even aan mijn vader denken en samen met de kinderen hem op deze manier herdenken!

 41. Wat leuk zeg, ik zat toevallig dit weekend nog te kijken naar dat 100 weetjes boek. Mijn zoon krijgt in de kerstvakantie een nieuwe slaapkamer en dat wordt een ruimte thema. Ik weet zeker dat hij deze boeken te gek vindt om te lezen in zijn nieuwe kamer

  • Hi ik lees dat je zoon een ruimte thema krijgt. Bij de Action zag ik deze week toevallig 3 verschillende beeldjes, astronaut, rakket en de 3e ben ik helaas even kwijt. En mijn kleindochter heeft gele grote planeten op haar plafond die dus ook echt licht geven. Die sterretjes doen het vaak niet. Ik vond het gewoon leuk om even te reageren hierop. Leuk klus plezier in de kerstvakantie!

 42. Ik loot heel erg graag mee voor deze mooie boeken! Ze zullen met veel plezier gelezen en bekeken worden!

 43. Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter. Zij vind de ruimte/sterren/maan/planeten/ zon zo fascinerend. Met dit boek kan ze met haar papa samen op sterrenjacht gaan en alles samen op schrijven.

 44. Oh wat leuk! Mijn zoontje (3) is super geïnteresseerd in het heelal. “weet je mama, dat de zon ook een ster is?” euh, oja… Met deze boeken kan hij z’n leerhonger vast stillen, want zijn vragen gaan inmiddels voorbij mijn kennis erover… Leer ik er zelf ook nog wat van 😉

 45. Super gaaf! Mijn dochtertje vind dat reuze interessant. Ze heeft veel kenmerken van hoogdbegaafdheid; dit is iets om haar daar in tegemoet te komen.

 46. Dit gaat mijn dochter geweldig vinden ze kijkt altijd graag samen met haar vader door de telescoop naar de sterren en de maan.

 47. Super leuk, deze bloghop! Deze leuke boeken zou ik graag winnen voor mijn buurjongetje. Hij is gek op alles met de ruimte, dus deze boeken vind ie denk ik geweldig!

 48. Mijn zoon slaapt in een zelfgekozen ruimtekamer en is erg geïnteresseerd in de maan en aarde. Ik doe heel graag mee voor hem.

 49. Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje Emiel! Hij zit nu in de derde kleuterklas en heeft voor de vakantie geleerd over de ruimte. Hij vond het zo fascinerend!
  Ze zijn zelfs op bezoek geweest naar de sterrenwacht en hij kan er sindsdien niet over ophouden.
  Sterren, planeten, de aarde,…
  Dus dit zou hier geweldig scoren!
  Duimen maar! 🙂

 50. Ik kende jullie pagina nog niet. Als juf en moeder van 4 lees ik graag over leuke boeken voor kids! De set die je kunt winnen lijkt mij ook erg interessant, dus ik waag graag een gokje

 51. Mijn oudste is dol op alles wat met de ruimte te maken heeft, ze wil misschien later astronaut worden maar wil eigenlijk ook niet zo lang van huis weg 🙂

 52. geweldig ! onze kleine sterrenkundige kijkt iedere avond voor het slapengaan of hij een vallende ster ziet. hoe leuk is het dat we ons mannetje hiermee mogen verblijden… ☆☆☆☆☆☆☆

 53. Wat een leerrijke boeken! hier ga ik mijn dochter helemaal blij maken want ze is de laatste tijd zeer geïnteresseerd in ruimtes, aarde…. en stelt daar heel veel vragen over…

 54. Oehh deze winactie is écht iets voor mijn zoontje Daan! 😍 Hij kijkt graag naar de maan en de sterren en hem vallen altijd de kleinste dingetjes op. Het weetjes boek vind hij vast geweldig! Het andere boek van Deltas is misschien nog wat moeilijk maar even bewaren kan natuurlijk altijd 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.