Sinterklaasje kom maar binnen, Sinterklaasliedjes van nu

Ja ja, hij komt alweer bijna aan. Dit Sinterklaasboek is niet om stilletjes voorbij te laten gaan. Sinterklaasje kom maar binnen, de Spotify Playlist kan beginnen van Ploegsma uitgeverij.

Sinterklaasje, kom maar binnen

Sinterklaasje kom maar binnen

Het boek, Sinterklaasje kom maar binnen, met 25 ‘herboren’ Sinterklaasliedjes was meteen voorpaginanieuws toen het in 2014 voor het eerst verscheen. Van een eeuwenoude traditie waren de teksten aangepast aan de tijd waarin we nu leven. Gevolgd door boze acties van mensen die vast wilden houden aan oude tradities. De doelgroep van dit Sinterklaasboek, goedgelovige kinderen, reageerde gelukkig positief. In deze tweede druk is de cover aangepast.

Zo zijn stoute kinderen er niet meer bij en zijn sommige andere woorden heel subtiel aangepast naar modernere tijden.

Sinterklaasje kom maar binnen
Sinterklaasje kom maar binnen

Citaten

“De Sinterklaasliedjes horen bij de mooiste bagage die kinderen in Nederland meekrijgen op hun levensreis. Makkers Paul en Thedo hebben ze met weinig geraas en heel poëtisch de 21e eeuw ingeschreven. Zodat deze prachtige liedjes weer 200 jaar mee kunnen.” aldus Erik van Muiswinkel, namens de Hoofdpiet.

Bram van der Vlugt, oud-raadgever van Sinterklaas: “Deze liedjes dragen bij aan de vitaliteit van het Sinterklaasfeest.”

Spotify-playlist Sinterklaasje kom maar binnen

Er is een spotify-playlist met alle liedjes uit het boek “Sinterklaasje kom maar binnen”. Ik moest er even naar zoeken, want de link heb ik in dit Sinterklaasboek niet kunnen vinden. Maar op https://open.spotify.com/album/3G6pdmmr7lMfLneHVSA6yF kun je ze allemaal beluisteren. Voor de liefhebbers is er zelfs een karaoke playlist. Zo kun je stiekem alvast de nieuwe teksten oefenen met je koptelefoon op als je kind op bed ligt bijvoorbeeld. Of onderweg naar je werk. Leuk voor kinderen. Maar zeker ook voor ouders, grootouders, juffen en andere volwassenen.

Specificaties Sinterklaasje kom maar binnen

Sinterklaasje kom maar binnen

Auteur: Paul Passchier, Thedo Keizer | Uitgever: Ploegsma | 9789021679075 | oktober 2018 | 48 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.