Sjakie en de grote glazen lift, een klassieke Roald Dahl

Speciaal voor de kinderboekenweek is er een pocketeditie uitgekomen van Sjakie en de grote glazen lift. Een van mijn favoriete boeken van Roald Dahl ( al zijn er zeker nog een paar favoriet ) .

Sjakie

Sjakie en de grote glazen lift, begint precies waar Sjakie en de grote chocoladefabriek ophoudt. In de grote glazen lift van meneer Wonka. Een prachtige uitvinding want de lift zit niet meer in een gebouw, maar zweeft hoog in de lucht. In de lift zijn de opa’s en oma’s van Sjakie en zijn ouders ook aanwezig. Inclusief het complete bed van zijn grootouders.

Reis in de lucht

Sjakie en de grote glazen lift en zijn bezoekers is op weg naar de nieuwe chocoladefabriek waar Sjakie de eigenaar van is geworden. Maar het gaat allemaal niet volgens plan. Er was ruzie in de lift en nu had Sjakie te laat op de groene knop gedrukt. Ze gaan hoger en hoger in de lucht.

Waarom blijft meneer Wonka zo rustig? Ze vliegen uiteindelijk zelfs in de ruimte! Ze zijn vlakbij een Amerikaans ruimtehotel.

Onderweg komen ze drochten tegen en lukt het ze gelukkig om weer op een hele bijzondere manier veilig te landen in de chocoladefabriek.

Maar het avontuur van Sjakie en de grote glazen lift is nog niet voorbij. Wat zijn de oempa loempa’s van plan? Wat zingen ze de hele tijd en wat gebeurt er met de opa’s en oma’s van Sjakie?

Als je 78 jaar bent, en je haalt 80 jaar van je leven af? Waar blijf je dan?

Een geweldig leuk fantasievol boek is Sjakie en de grote glazen lift die je haast niet kan wegleggen, ook niet als je al 38 jaar bent en hem 25 jaar geleden voor het laatste hebt gelezen 😉

Specificaties Sjakie en de grote glazen lift

sjakie en de grote glazen lift

Auteur: Roald Dahl | Uitgeverij De Fontein | 9789026149184 | juli 2019 | 176 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.