Slagschaduw – een verrassende misdaadroman

Slagschaduw is een misdaadroman, geschreven door de Belgische Jo Claes. Hij schreef al 16(!) boeken over hoofdinspecteur Thomas Berg, maar voor mij is Slagschaduw het eerste boek dat ik lees van hem. Claes won verschillende prijzen met zijn boeken, dus ik ben heel benieuwd! Het is in ieder geval een lekker dik boek in een fijn genre, dus dat beloofd veel goeds.

Slagschaduw

De film Slagschaduw

In Slagschaduw ontvangt Karlien een uitnodiging voor een film première, van haar ex-man. Na twee jaar is dit het eerste wat ze weer van hem hoort, wat haar een eigenaardig gevoel geeft. Maar haar nieuwsgierigheid wint en ze gaat naar de film. Deze film, Slagschaduw, gaat over 2 stellen die als buren ruzie krijgen over een boom in de tuin. Al kijkend bekruipt Karlien het gevoel dat haar ex-man inspiratie heeft gehaald uit hun huwelijk. Wanneer ze het einde ziet en er verder op doordenkt, raakt ze er van overtuigd dat er in de film een vreselijk geheim wordt onthuld.

Slagschaduw

Hoofdinspecteur Berg in actie

Via haar zus komt Karlien in contact met hoofdinspecteur Berg. Hij vindt het verhaal over Slagschaduw wel erg ver gezocht, maar laat zich toch overhalen om de film te bekijken. Dat is genoeg om toch wat twijfel te zaaien, waardoor Berg beetje bij beetje toch maar op onderzoek uitgaat en de film begint te ontrafelen. Om het onderzoek te kunnen doen, moet hij wel buiten zijn boekje gaan, het is lang nog te onwaarschijnlijk om officieel te onderzoeken. Dat brengt hem in lastige situaties. Maar zo komt hij wel steeds dichterbij de waarheid.

Lekker lezen

Slagschaduw is een fijne misdaadroman. Het leest lekker weg, er zit genoeg spanning in en je wil zeker doorlezen om te weten ‘wie het gedaan heeft’. Een aanrader dus voor lezers die houden van dit genre!

Specificaties Slagschaduw

Auteur: Jo Claes | Uitgeverij Houtekiet | Maart 2022 | 9789089249180 | 399 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Jo Claes
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

9 reacties

 1. Oehhh dit klinkt erg spannend en daar hou ik van. En zo’n lekker dik boek mee op vakantie binnenkort, komt goed van pas!

 2. Veel over deze auteur gehoord maar nog niet eerder een boek van hem gelezen. Ik ben heel benieuwd of er ook typische Vlaamse uitspraken in het boek staan en of ik me echt in Vlaanderen kan wanen

 3. Ik lees graag spannende boeken en vooral ook graag wat dikkere😇 verder vind ik het leuk om ze daarna in mijn minibieb te zetten zodat andere mensen er ook van kunnen genieten en kennis met de schrijver kunnen maken.

 4. De schrijver ken ik zo niet.
  Boeken lezen hou ik van.
  Wat kan ik verder zeggen, dan dat ik graag een kansje waagt om deze schrijver en boek te leren kennen.

 5. Ik hou van misdaadromans. Na het leze van het leesfragment en de recensie ben ik zeer benieuwd naar gans het verhaal.
  Ik waag graag mijn kans🍀🙏

 6. Ik heb o.a.Race tegen de klok en De doden voorbij van deze auteur gelezen Nu erg benieuwd naar Slagschaduw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.