Spekkie en sproet en de grote verdwijntruc, een spannend boek

Spekkie en sproet is een spannende detective voor kinderen vanaf 7 jaar. De twee vrienden bleven samen ontzettend veel avonturen. Zo ook als ze naar het circus gaan.

spekkie en sproet en de grote verdwijntruc

Spekkie en sproet zijn een geweldig duo

Dit is niet het eerst boek over spekkie en sproet. Er bestaan een hoop boeken van dit duo. Zelfs een AVI-boek heb ik voorbij zien komen. Ze belanden vaak in een spannend avontuur. En ook in dit boek vallen ze met hun neus in een spannend avontuur. Wanneer er een vrouw berooft wordt bij een bushokje willen Spekkie en Sproet hier alles over weten. Vooral Spekkie is dol op het avontuur!

Een heerlijke detective voor kinderen

Ikzelf ben dol op detectives. Tijdens het lezen bedenken wie het heeft kunnen doen en raden waar het verhaal heen gaat. Met het boek van Spekkie en Sproet kunnen mijn kinderen hetzelfde beleven als ik. Het boek is spannend, maar begrijpelijk geschreven. Mijn kinderen hangen tijdens het voorlezen aan mijn lippen. En ook mijn nichtje uit groep 4 kan het boek moeilijk weg leggen. Het is een boek dat kinderen graag lezen. Ook als je niet zo van lezen houdt. Je wil namelijk heel graag weten hoe het afloopt!

Spekkie en sproet lees je in één adem uit

Ik wilde hem weg leggen om de volgende dag weer verder te gaan, maar dat mocht niet. Mijn kinderen wilden graag dat ik door las. Hoe gaat het aflopen en waar zijn ze nu? Heeft die messengooier het gedaan? Ze hadden genoeg vragen tijdens het voorlezen. En dat zorgt ervoor dat ze betrokken zijn. Ze ervaren het boek en dat is toch ontzettend fijn? Spekkie en Sproet is een mooie aanvulling op onze boekenkast. Ik ga zeker kijken naar de andere delen van dit duo!

makers

Fan van Vivian den Hollander

Ik ben een groot fan van Vivian den Hollander en heb verschillende boeken van haar in de kast liggen. Zo vond mijn zoontje Piraat Kaat erg fijn om te lezen. Zelf heb ik prentenboeken in mijn klas liggen die ik graag voorlees aan mijn kleuterklas. Met van die mooie tekeningen van Dagmar Stam! Haar manier van schrijven is erg prettig. Ik merk dat kinderen het fijn vinden om voorgelezen te worden uit haar boeken. En sinds kort weet ik dus ook dat kinderen het fijn vinden om die boeken zelf te lezen zoasl Spekkie en Sproet!

Specificaties Spekkie en sproet en de grote verdwijntruc

Auteur: Vivian den Hollander | illustrator: Juliette de Wit │Uitgever: Ploegsma│ 9789021681559 │maart 2021│112 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.