Spookie naar de Kinderopvang – Els Langelaan & Nieke Stegerman

Een boekje over de kinderopvang; deze ontbrak nog in mijn verzameling. Spookie naar de kinderopvang en ja Spookie is een spookje! Hoe leuk is dat!
Het boekje zoemt in op de dagelijkse dingen die gebeuren wanneer een kindje naar de kinderopvang gaat. Ik zie dit boekje echt als een kijkje binnen bij de kinderopvang.

Spookie naar de Kinderopvang

Spookie naar de kinderopvang

De eerste indruk is voor mij altijd erg belangrijk; wat straalt het boek uit? In dit geval is het boek echt een ‘boekje’; super schattig! Klein maar fijn zeggen ze altijd! Het ligt makkelijk in je handen en dat leest ook meteen prettig en vooral voor de kleine kinderhandjes.

Zoals de titel al zegt, gaat Spookie naar de kinderopvang. Hij vindt het een beetje spannend en eng, want wat kan hij verwachten? Hij heeft zijn spulletjes bij zich in een tasje en ook zijn knuffelspin gaat mee. Mama brengt Spookie weg en dan ziet hij de juf staan.
Spookie is even verdrietig als mama weggaat, maar de juf neemt hem mee. Wat gaan ze allemaal doen? En gaat Spookie de kinderopvang leuk vinden?

spookje in een kinderdagverblijf

Samen

Samen is een woord wat echt naar voren komt in Spookie naar de Kinderopvang. Zodra Spookie de kinderopvang binnen is, draait alles om het samen zijn. Samen opruimen, samen liedjes zingen, samen buiten spelen. Heel mooi om te zien dat het samen zijn centraal staat; dit is erg belangrijk voor kinderen.

Spookie naar de Kinderopvang

Kinderopvang

Mijn dochter gaat ook naar een kinderdagverblijf (en ik werk zelf ook in de kinderopvang) dus ik was heel benieuwd naar de boodschap die Spookie naar de Kinderopvang zou uitdragen over de kinderopvang. Deze is heel positief en dat doet me goed! Wanneer er over de kinderopvang gesproken wordt, vallen de woorden ‘duur’, ‘veel kinderen’ en ‘kinderziektes’ al snel. Dat is zo ontzettend jammer. Tuurlijk komen kinderen in aanraking met kinderziektes, maar het is echt niet duur en veel kinderen valt ook reuze mee. Maar goed; daar gaat het nu niet over. De kinderopvang is een mooi initiatief en wordt door professionals geleid en ik ben heel blij dat de schrijfster Els Langelaan dit benadrukt.

Wat vind ik ervan?

Mijn dochter pakt nieuwsgierig Spookie naar de Kinderopvang en begint te bladeren en ze doet precies wat ik de eerste keer deed toen ik het boekje in de brievenbus vond. Het nodigt uit om meteen te gaan ontdekken en dat is denk ik ook de bedoeling van de schrijfster en de illustrator. De illustraties zijn heel lief en passen ook bij de eenvoud van het boekje. Het verhaal is namelijk niet ellenlang en daarom spreekt het kinderen snel aan. Dat werkt ook zeker in het voordeel op het moment dat je ervoor kiest om het boekje voor te lezen.

Een echte aanrader mocht je gaan kiezen voor kinderopvang en je kindje is wat ouder. Met dit boekje kun je dan heel mooi uitleggen en laten zien wat de kinderopvang precies inhoudt.

Inmiddels is er ook een vervolg: Spookie naar het bos!

Specificaties Spookie naar de kinderopvang

Auteur en illustrator: Els Langelaan & Nieke Stegerman | 26 pagina’s | 9789083091501 | 0-5 jaar | 2020 | Meer informatie vind je hier of kijk bij Bol.com

Spookie naar de Kinderopvang

Win met StoerLeesVoer

Spookie naar de Kinderopvang

We mogen een exemplaar weggeven van dit leuke boek!

Verplicht:

Laat dan hieronder in de reacties achter waarom jij denkt dat jouw kind, kleinkind, buurkind, het kind van je beste vriendin of neefje of nichtje Spookie naar de Kinderopvang wil hebben.

  • Volg StoerLeesVoer op Instagram en/of Volg StoerLeesVoer op Facebook geef dit aan door een like op de winactie achter te laten!

Niet verplicht:

  • Reacties, likes en deelacties op Facebook en Instagram tellen mee als extra kans, maar zijn alleen geldig als er ook onder deze blog is gereageerd. Voor delen in je stories let goed op dat je @stoerleesvoer tagt zodat ik het niet mis.
  • Volg StoerLeesVoer op Bloglovin en/of volg StoerLeesVoer op Pinterest

Yes de winnaars zijn bekend!
Winnaar: Leesspin
Dit keer krijgen jullie persoonlijk een email, als er op die email niet binnen 2 dagen wordt gereageerd dan wordt er opnieuw geloot.

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

9 reacties

  1. Het is zo grappig dat dit spookje Spookie rode wangetjes heeft. Ik heb begrepen dat Spookie een knuffelspin heeft. Een prentenboek met een knuffelspin mag niet ontbreken in mijn spinnenboeken-verzameling. Als ik win ga ik het voorlezen tijdens de #Spinnenboekenweek , het griezelstaartje van de #Kinderboekenweek. En voorlezen kan bijna altijd en overal dus ook buiten op het speelplein???❤️

  2. Alweer zo’n leuk kinderboek, doe weer gezellig mee, het is altijd weer een feestje voor mijn neefje en nichtje, wanneer ik ze kan verrassen.

  3. Leuk!

    Ik doe graag mee voor m’n nichtje, die gek is op boekjes en volgende maand jarig. Zou een leuk cadeautje zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.