Spuit Elf wordt brandweerolifant – een boek over de brandweer

Olifanten met lange slurven kunnen goed water spugen, het is dan ook niet meer dan logisch dat Harmen van Straaten voor dit prentenboek olifanten in de hoofdrol heeft gezet. Spuit Elf wordt brandweerolifant is een prachtig boek over een kleine olifant dat graag bij de brandweer wil werken, maar lukt hem dan ook?

spuit elf wordt brandweerolifant

Worden wat je wil – kinderboekenweek

Veel jongens willen later een stoer beroep uitoefenen. Vraag je een willekeurige kleuterjongen wat hij later worden wil dan is het antwoord vaak in de trant van, astronaut, politieagent, brandweerman of coureur. Daarom past dit boek perfect bij de kinderboekenweek met het thema worden wat je wil. Iets willen is nog niet hetzelfde als iets kunnen. Natuurlijk kun je iets nog niet als je het niet oefent. En dan nog gaat het niet altijd direct goed. Een wijze les van leren is proberen geven wij als ouders en leerkrachten regelmatig mee aan onze kinderen. Doorzettingsvermogen is een belangrijke eigenschap die niet iedereen automatisch heeft. Hoe zal het worden aangepakt in Spuit Elf wordt brandweerolifant?

Spuit Elf wordt brandweerolifant

In de brandweerkazerne is het in de nacht erg lawaaiig. 10 brandweermannen snurken heel hard, een klein olifantje slaapt dwars door alle herrie heen. Hij slaapt zelfs zo diep dat hij helemaal niet wakker wordt als het alarm van de brandweerkazerne afgaat. ” Kunnen de kinderen de 10 olifanten tellen die van de brandweerpalen glijden? “

Spuit Elf wordt brandweerolifant, maar dan moet hij natuurlijk wel oefenen. Als hij wakker wordt ziet hij dat de andere olifanten weg zijn. Hij kleedt zich snel aan en stapt in zijn trapauto op weg naar de rook. Maar helaas is het vuur al geblust. De kleine olifant roept nog wel trots: BRAND MEESTER! “welke dieren zie je allemaal op de pagina?”

Maar ja Spuit Elf kwam te laat, goed gevonden Harmen deze woordgrap! De brandweermannen zijn niet zo blij. Maar spuit Elf zingt vrolijk op de terugweg!

Tatuut, tatuut, aan de kant… later word ik brandweerolifant

Spuit Elf wordt brandweerolifant wat denk jij? Zou het uitmaken dat hij altijd door alles heen slaapt, of op de wc zit of zijn helm kwijt raakt? Krijgt hij nog een kans van de brandweermannen? Of gaat er misschien nog wat spannends gebeuren? Ja dat zeker, maar daar mag je het boekje zelf voor lezen!

spuit elf wordt brandweerolifant

Bekende illustraties

Wie meer boeken van Harmen van Straaten heeft gelezen herkent wellicht wat illustraties uit eerdere verhalen. Zoals de illustratie uit wat rijmt er op stoep met de rookworst en de twee zwarte katten. Wellicht ontdek jij nog wel meer illustraties uit eerdere boeken? Ik ben benieuwd laat je het weten?

Zijn tekeningen zijn heerlijk herkenbaar en de gezichtsuitdrukking op de gezichten van de olifanten zijn mooi getekend.

Ik kan mij zo voorstellen dat sommige kinderen heel erg meeleven met het kleine olifantje. Dit boek is mooi om over kansen geven te praten en of je als klein kind al geschikt bent voor sommige beroepen.

Kortom een prachtig boek over dromen najagen, worden wat je wil zijn en later als ik groot ben en natuurlijk binnen het thema beroepen en brandweer! .

Specificaties Spuit Elf wordt brandweerolifant

spuit elf wordt brandweerolifant

Auteur: Harmen van Straaten | uitgeverij Leopold | 9789025881573 |  augustus 2021 | 32 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of bij bol

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.