Starfell De zoektocht naar afgelopen dinsdag, een Dominique Valente boekenserie

Het boek Starfell De zoektocht naar afgelopen dinsdag, geschreven door Dominique Valente gaat over Willow Mos. Ze is de jongste en minst machtige in het magische gezin Mos. Ze heeft wel een gave: ze is heel goed in het vinden van verloren dingen. Niet heel spannend maar wel nuttig. Als op een dag de meest gevreesde heks van Starfell om haar hulp vraagt ligt het lot van Starfell in Willows handen. Gaat het haar lukken om afgelopen dinsdag terug te vinden? De magische missie kan beginnen. Een boek van Veltman uitgevers.

magische missie begint Starfell De zoektocht naar afgelopen dinsdag

Moreg Vaine in Starfell De zoektocht naar afgelopen dinsdag

Starfell De zoektocht naar afgelopen dinsdag gaat over Willow, een beetje apart meisje maar daardoor wel een leuk meisje. Op een dag staat de meest gevreesde heks, Moreg Vaine, bij haar voor de deur. Ze vraagt of Willow haar kan helpen Starfell te redden door afgelopen dinsdag terug te vinden. Willow is verbaasd dat Moreg Vaine haar hulp vraagt, maar besluit haar uiteindelijk te helpen.

heksen en magie

Ze pakt wat spullen en neemt ook haar “kat: Oswin mee. Oswald is eigenlijk geen kat maar een kobold en nogal nors van nature maar goed in leugens te herkennen. Als Willow alles bij elkaar heeft gezocht loopt ze samen weg met de meest gevreesde heks van Starfell en begint de zoektocht naar afgelopen dinsdag. Ook al is de gave van Willow dingen te vinden mag dit zeker niet zomaar gebeuren want dat zou weleens het einde van Starfell kunnen betekenen. Moreg legt uit dat ze eerst op zoek gaan naar een verledenziener in de Haviksooghoogte. Al snel blijkt dat die reis tot bijzondere ontmoetingen leid.

Starfell De zoektocht naar afgelopen dinsdag

Oswin

Samen met Moreg Vaine beleeft Wilow de meest bijzondere avonturen. Starfell de zoektocht naar afgelopen dinsdag is net als Willow grappig en avontuurlijk. De illustraties van Sarah Veltman geven je een goed beeld over de personages. De kobold/ kat Oswin is een grappig figuur in het boek. Hij is altijd aan een brompotten wat hele leuke situaties oplevert. Hij heeft woorden als goeie grutjes, mensels en viesjoens. Een makkelijk te lezen boek met grappige karakters. Dit boek zou je het liefst in één keer uitlezen. Geschikt voor iedereen die houdt van een beetje tovenarij.

meisje leest met plezier

Specificaties Starfell De zoektocht naar afgelopen dinsdag

Auteur: Dominique Valente | Illustrator: Sarah Warburton | Uitgever: Veltman | 9789048318469 | 1 maart 2020 | 288 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

26 reacties

 1. Wat een leuke blog!
  Mijn dochter van 11 die naar groep 8 gaat houdt van magie en fantasy verhalen. Dit lijkt me echt een heerlijk boek voor haar (en voor mezelf).

 2. Dit boek ?? lijkt me heerlijk voor mijn drie kids. De oudste valt net buiten de leeftijdscategorie maar leest nog steeds het liefste de boeken tussen 10-12 jaar . Ik duim

 3. Lijkt me een geweldig boek! Ik doe graag mee. Op instagram volg ik jullie als tanteboekie en op pinterest en fb als Marissa.

 4. Wat een leuke blog. Altijd interessant om te lezen als hulpouder van de schoolbieb.
  Dit boek zou ik heel graag willen winnen voor mijn tweeling, die dit boek volgens mij heel tof zouden vinden.

 5. Ik wil deze eerst zelf lezen. Voor mijn leerlingen of anders voor mijn nichtjes en neefjes en buurtkindjes als ik bij ze langs ga 😉 Volg je overal 🙂

 6. Oohh super leuk! Mijn dochter heeft een hele berg fantasie en vind ook van alles, helaas nooit wat we kwijt zijn, maar het gaat wel allemaal mee naar huis.
  Ik denk dat ik stiekem dit boek ook ga lezen ?

 7. Graag doe ik mee voor mijn neefje en nichtje die graag worden voorgelezen en ook graag de mooie prenten in de boeken bekijken.

 8. Oh wat een leuk boek zeg !!! Ik waag dolgraag nog snel een kansje mee voor mijn oudste dochter. Lijkt me een GE-WEL-DIG boek om nog in de vakantie te lezen 🙂 ik denk dat ze er zo doorheen gelezen zou hebben want hij lijkt me super spannend hahahh . Ps. Ik deel deze actie ook op facebook (jolijn kools) en instagram (jolijnjolijn18) en reageer en tag hier ook allebei meteen

 9. Een boek dat ik graag mee zou nemen naar school voor in de bovenbouw. Leuke boeken zoals deze zijn altijd welkom, een mooie leestimulans!

 10. Ik zou het graag willen winnen voor mijn nichtje haar verjaardag, nadat ik het stiekem zelf gelezen heb.

 11. Dit boek lijkt wel over Ella-Yasmine te gaan. Als wij eens iets niet vinden, weet zij onmiddellijk waar het ligt. In september gaat ze leren lezen. Stiekem kan ze het al een beetje. Ze wordt hopelijk een evengrote boekenfan als haar grote zus en ik.

 12. Deze lijkt mij zo fantastisch! Al benieuwd naar het verhaal sinds ik hem voor het eerst voorbij zag komen, plus extra leuk ik ben zelf op een dinsdag geboren 😉

  (Duim dat ik nog kan deelnemen en anders fijne promotie voor jullie site en alle prachtige boeken!)

  Ik volg op FB (like plus een reactie geplaatst) onder mijn eigen naam en op Instagram (hartje, gedeeld in stories en een reactie geplaatst), Bloglovin’ (volg en saved) en Pinterest (volg) onder (@)TurtleBookwurm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.