Stinkhond is jarig – een nieuw avontuur van Stinkhond

Van de serie Stinkhond heb ik al veel boeken mogen reviewen. Stinkhond is jarig is inmiddels alweer het zevende deel in deze serie. Hij is jarig en wil graag een feestje geven. Maar gaat dat wel goed?

stinkhond is jarig

Het is feest: Stinkhond is jarig!

Stinkhond wil heel graag jarig zijn. Daarom geeft hij een feestje in zijn vuilnisbak. Zijn beste vriend Plattekat helpt hem met de uitnodigingen. Eerst lijkt er niemand te komen, maar gelukkig is daar dan toch ineens verjaardagsvisite. Aagje Nederlaagje, Felix de Fuyver en wat andere dieren komen op zijn verjaardag. Maar eigenlijk wil Stinkhond één ding het allerliefst: dat hij zijn moeder terugvindt. Hij is als kleine zwerfhond namelijk vroeger zomaar achtergelaten door zijn moeder, omdat hij zo vies en stinkerig was. Maar hij mist zijn moeder. Plattekat neemt zich voor om zijn moeder voor hem te gaan zoeken als verjaardagsverrassing. Maar of dat nu goed uitpakt….

Het zevende deel uit de serie

Ik heb van Stinkhond al meerdere boeken gelezen. In eerste instantie won Stinkhond mijn hart, omdat hij zo zielig en een beetje naïef was. De eerste delen van deze serie vond ik ook heel erg leuk, omdat het echt een verhaal was met een leuke en verrassende verhaallijn. Dit deel ‘Stinkhond is jarig’ vond ik dan weer wat minder. Het verhaal is kwalitatief minder goed, en heeft eigenlijk weinig inhoud. Ook wist het karakter me in eerste instantie te verrassen, maar vind ik het nu eigenlijk ‘meer van hetzelfde’ worden.

stinkhond is jarig

Moeilijk taalgebruik

Ik vind de tekeningen in de boeken van Stinkhond echt heel sterk. Deze tekeningen van Marc Boutavant hebben echt een eigen stijl en zijn erg karakteristiek. De dieren op de tekeningen zien er heel aandoenlijk uit, of juist echt als de slechterik, wat past bij hun karakter.
De verhaallijn van Stinkhond is jarig is eigenlijk flinterdun, en heeft ook rare sprongen. Soms dat ik me een beetje afvraag: ‘hoe is dit nu weer bedacht?’ Dan moet ik die zin of dat stukje echt even twee keer lezen. Maar vooral het taalgebruik springt in het oog, dit is soms ingewikkeld en de sprongen in de zinnen zijn soms wat vreemd.

Zoals bijvoorbeeld

De grote dag is aangebroken. Plattekat wacht op de eerste gasten die op zich laten wachten. Sofie de giraf heeft brengen. Ze moest op het laatste nippertje een bezoekje afleggen aan de dierentuin. Hector de rat gaf de voorkeur aan een vieruurtje in het riool. (…)

Plattekat krijgt de kans niet om de regels uit te leggen van dit spel waar zoveel kinderen dol op zijn, want Aagje Nederlaagje wint de hoofdprijs! ‘Ik heb hem! Ik heb hem!’ juicht ze. ‘Wat heb je? Een eend in sinaasappelsaus?’ smakt Stinkhond. ‘Nee, de toverstaf van de Noedelkoningin! Ik ben een fee, ik ben een fee!’

Dit is voor mij echt van de hak op de tak. Vooral ook omdat sommige dingen eigenlijk weinig verband met elkaar hebben. Dat vind ik wel jammer, want ik vond de serie van Stinkhond tot nu toe erg leuk. Ik hoop daarom ook dat de volgende delen weer leuker zijn dan stinkhond is jarig.

Specificaties Stinkhond is jarig

Auteur: Colas Gutman | Illustraties: Marc Boutavant | Vertaling: Sylvia Vanden Heede | Uitgever: Lannoo | 9789401468145 | september 2021 | 88 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.