Stinkhond is verliefd – een nieuw boek over Stinkhond

Wij hebben hier thuis al meerdere delen van Stinkhond in de kast staan. Nu is ‘Stinkhond is verliefd’ verschenen. Zou dit boek ook voor ons weer liefde op het eerste gezicht zijn?  

stinkhond is verliefd

Op het liefdespad, want Stinkhond is verliefd!

Stinkhond heeft al heel veel meegemaakt, maar dit keer is hij verliefd. Stinkhond droomt zelfs van de liefde. Maar wie valt er nu voor een dweil.
Gelukkig vindt Stinkhond in de vuilnisbak de ‘Gids voor verleiders’. Daarmee gaat hij op pad, op zoek naar de ware liefde. Dan komt hij het hondje Zonderpoeha tegen. Maar de weg naar de liefde gaat niet over rozen. Zij ziet Stinkhond helemaal niet staan. Hij probeert vanalles om haar hart te winnen, maar zoals we dit uit eerdere delen al wel kennen van Stinkhond, pakt dit vaak net verkeerd uit. Toch doet hij er alles aan om met behulp van het boek de liefde te vinden.

boek hond

Het vijfde deel in de Stinkhond serie

Er zijn inmiddels al 5 delen van Stinkhond verschenen, en ‘Stinkhond is verliefd’ is het vierde deel dat wij in de boekenkast hebben staan. Voor wie Stinkhond nog niet kent: hij ruikt naar sardientjes, ziet eruit als een gerafeld tapijt en woont in een vuilnisbak. Daar woont hij samen met zijn beste vriend Plattekat. Stinkhond is niet alleen lelijk, maar ook dom, of beter gezegd erg naïef. Gelukkig heeft hij een hart van goud, en ziet hij overal het moois van in.

Ik vond het eerste stuk van dit deel wat minder goed dan de andere delen die we hier hebben gelezen. De adviesleeftijd van deze boeken is zelf lezen vanaf 7 jaar en als voorleesboek zou dit geschikt moeten zijn vanaf 5 jaar. Deze leeftijd vind ik echt niet kloppend, ik zou dit wel voor een oudere leeftijd inzetten. Het taalgebruik is echt heel lastig. En er wordt veel gebruik gemaakt van uitdrukkingen. Stinkhond begrijpt die uitdrukking dan niet, en maakt hier iets anders van, maar dit is voor jonge kinderen echt nog moeilijk te begrijpen, zij missen waarschijnlijk de grap hierin.
In de tweede helft van het boek vond ik het verhaal wel weer een stuk leuker en vlotter worden.

Mooi gespreksonderwerp

De boeken van Stinkhond zijn erg geschikt om een goed gesprek over te voeren. In Stinkhond is verliefd staat het thema verliefdheid natuurlijk centraal. Dat is voor kinderen een leuk onderwerp om over te praten. Want wat doe je dan precies, als je verliefd op iemand bent? En wat doe je als iemand misschien niet verliefd op jou is?
En net als in de andere delen is ‘aardig zijn voor elkaar’ een onderwerp wat als een rode draad door dit boek loopt. Want hoe onhandig of dom Stinkhond misschien ook kan doen, hij heeft echt wel iets aandoenlijks. En iedereen verdient liefde!

stinkhond is verliefd

Specificaties Stinkhond is verliefd

Auteurs: Colas Gutman | Illustraties: Marc Boutavant | Vertaling: Sylvia Vanden Heede │Uitgever: Lannoo │9789401468152│februari 2020 │80 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

stinkhond is verliefd
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.