Super dinosaurussen – een overzicht van de indrukwekkendste dino’s

In dit grote dinosaurus boek vinden we een overzicht van echt de grootste, snelste en gevaarlijkste dinosaurussen die hebben bestaan. Een boek van Chris Barker, geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Leerzaam en indrukwekkend leesvoer om eindeloos in te blijven bladeren. Zo kunnen we dit boek over Super Dinosaurussen wel in het kort samenvatten. Lees vooral verder voor meer gevaarlijk leuke informatie!

hoofd

Duik in de geschiedenis met de grootste, snelste en gevaarlijkste prehistorische dieren op aarde

Het dinosaurus thema is en blijft een groot succes. In boeken, films en speelgoed. Voor jongens en meiden, groot en klein. Je zou het bijna niet stoerder en fantasievoller kunnen verzinnen.  Wat is het toch enorm wonderbaarlijk dat deze dieren zo lang geleden echt hebben bestaan.

Die gedachte keert bij ons in ieder geval steeds terug als we een boek over deze prehistorische dieren openslaan. En zeker bij dit indrukwekkende boek Super Dinosaurussen. Dit is dus ons favoriete boek geworden over dinosaurussen! 

De eerste dinosaurussen verschenen in het vroege Mesozoïcum. Deze dieren kwamen uiteindelijk voor in allerlei soorten en maten. Ook al deelden ze hun wereld met andere dieren, ze wisten dankzij een aantal handige aanpassingen bijna alle habitats op het land te domineren.

Super Dinosaurussen

Inhoud van het boek

In dit boek over Super Dinosaurussen wordt eerst een inleiding geschreven over het ontstaan van het leven op aarde. Waarschijnlijk was dit ongeveer 4 miljard jaar geleden, met de eerste kleine eencellige wezens. Dat deze evolueerden tot de dinosaurussen in het tijdperk Mesozoïcum, blijft moeilijk te bevatten. Heel verhelderend is de tijdspanne die in dit boek wordt weergegeven door middel van de geologische klok.

Er volgt een uitleg van de wijze waarop fossielen ontstaan. En daarna is er plek voor een aantal hele indrukwekkende levensvormen die bestonden voor de dinosaurussen. Een mega schelp, de grootste schorpioen en de langste amfibie. Allemaal voorouders van de dinosaurussen die massa-uitroeiingen wisten te overleven. In het boek staat bij alle wonderlijke dieren een tabel met belangrijke informatie. En daarnaast een mens om de schaal te verduidelijken. Dat maakt de informatie nog veel indrukwekkender!

Super dinosaurussen

Het tweede en grootste deel van het boek gaat natuurlijk over alle super dinosaurussen. Ontdek welke dino bijvoorbeeld de sterkste beet had (Tyrannosaurus). Of welke dino sneller kon rennen dan een paard (Carnotaurus). En de titel voor de grootste dinosaurus die ooit op aarde rondliep gaat naar de Argentinosaurus. Maar liefst 35 meter! Heel indrukwekkend. Maar er zijn nog veel meer super dinosaurussen en interessante weetjes waar je in dit boek over kunt lezen.

En dat allemaal op kleurrijke bladzijden met prachtige afbeeldingen. Een boek waarmee je kinderen echt kunt verbazen en verwonderen. En dat is toch eigenlijk wat je wilt met een boek! Het is compleet, overzichtelijk en bevat een fijne mix tussen tekst en afbeeldingen. Het boek is gemaakt door de Brit Chris Barker, met adviezen van paleontoloog Darren Naish.

Wat vonden we ervan?

Stoer, indrukwekkend en informatief. Zo zou je dit boek over de Super Dinosaurussen het beste kunnen beschrijven. Echt een boek om regelmatig uit de kast te halen en in te bladeren. Ook leuk als spreekbeurt materiaal. Met veel leerzame informatie over de tijdperken waarin deze reuzen leefden. En ook met een aantal belangrijke ontdekkers en wetenschappers. Waaronder de beroemde vrouwelijke fossielenjager Mary Anning. Een goed voorbeeld voor meisjes die misschien wel interesse hebben in paleontologie! 

De keuze voor de mooiste bladzijde viel hier in huis op die van de opengesperde bek van de T-Rex. Eigenlijk krijgen we een kijkje van binnenuit de bek naar buiten. Een gevaarlijke bottenkraker met vlijmscherpe tanden!

t-rex

Een supergroot boek met mooie plaatjes. Je leert er veel van. Er staan ook scans in van schedels en foto’s van opgravingen. Gaaf om te zien!

Guus, 9 jaar

Zoals gezegd, speelgoed en boeken zijn er natuurlijk in overvloed in het dinosaurus thema. Op MamaScrapelle vind je een mooie verzameling met cadeau-tips! 

Specificaties Super Dinosaurussen

Auteur: Chris Barker | Adviseur: Darren Naish | Vertaling: Jet Zegers en Mylene Delfos | Uitgeverij Lannoo | september 2021 | 9789401477970 | 191 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.