Tarifa; een vakantiethriller van Kiki van Dijk

Stel je bent op vakantie met je gezin in Tarifa, een kleine stad in de zuidelijkste punt van Spanje. Je ligt heerlijk op het strand met een cocktail en je man en kind trotseren de golven. Je wordt de eerste nacht wakker en je zoon ligt niet in zijn bed en ook de volgende ochtend is hij nergens te bekennen. Wat doe je dan? Dit is het verhaal van Liv in Tarifa; lezen jullie mee?

Tarifa
Tarifa

Het verhaal

In Tarifa runnen Liv en Alex een succesvol bedrijf genaamd Escape dat festivals organiseert. Wanneer ze tussen twee festival periodes er even tussenuit gaan naar Tarifa met hun zoon Pepijn, kan Liv niet vermoeden dat haar leven vanaf dan totaal zal veranderen. Als na de eerste nacht op hun vakantie bestemming de volgende ochtend hun zoon Pepijn vermist is, beginnen ze met een zoektocht naar hem. Deze zoektocht zet Liv haar leven volledig op zijn kop door zowel gebeurtenissen alsmede ontmoetingen met inwoners van Tarifa.

Haar man Alex wordt vermoord en nadat Liv hem in Nederland heeft begraven gaat ze meten terug naar Tarifa om haar zoon te gaan zoeken. Dan lijkt alles wat ze dacht te weten over haar leven en de mensen om haar heen één grote leugen te zijn. Haar man blijkt een totaal ander leven te leiden en ook haar beste vriendin heeft een dubbelleven.

Spanning alom in Tarifa

Tarifa is met recht een vakantiethriller; het leest heerlijk weg en zorgt voor spanning van begin tot eind. Er zijn veel personages betrokken bij het verhaal en dat maakt het divers en zorgt ervoor dat je wilt blijven lezen. Je wilt immers weten hoe het verhaal zich verder ontvouwt. Wat voerde Alex in zijn schild en wat heeft de beste vriendin van Liv ermee te maken? En nog belangrijker; wat is er gebeurd met Pepijn?

Schrijfstijl en opzet van het boek

Kiki van Dijk haar schrijfstijl ervaar ik als prettig; je wilt blijven lezen. Het verhaal in Tarifa vouwt zich uit en je komt daardoor steeds meer te weten. De hoofdstukken zijn kort en krachtig en hebben verder geen titel. Dit stoort totaal niet en leest juist heerlijk door. Een titel bij een hoofdstuk kan juist afleiden of je gaat er te veel over nadenken; zit er boodschap in of juist niet? Aan het begin van het boek staat wel deze quote die ik met jullie wilde delen.

quote
Quote in Tarifa

Op onderzoek uit

Kiki van Dijk heeft naast Tarifa meerdere vakantiethrillers geschreven en wat in alle boeken terugkomt is het onderwerp vakantie. Ze schrijft deze boeken niet zomaar. Na wat inlezen op internet kom ik er al snel achter dat Kiki van Dijk voorafgaand aan het schrijven van een boek op onderzoek uitgaat. Ze wil de sfeer proeven die ergens hangt en dus inspiratie opdoen. Welke winkels en restaurants zitten er in een bepaalde stad en welke dingen in de omgeving vallen op?

Dit vind ik dan ook echt onwijs leuk om terug te lezen; een schrijfster die niet alleen een verhaal creëert op papier, maar dit verhaal vormgeeft op basis van dingen uit de realiteit. Je waant je echt op vakantie in haar boeken en wanneer je vervolgens naar de stad/de plek uit de boeken op vakantie zou gaan, zou je dingen gaan herkennen. Ik denk dat het boek dan een stukje ‘echter’ kan voelen.

Specificaties Tarifa

Auteur: Kiki van Dijk | Uitgever: Xander Uitgevers B.V. | April 2021 | 9789401614177 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.