Team Mortis: De Bende van Venus, een geheim te gruwelijk..

“Het meisje boog zich over zijn lichaam, gaf hem een knuffel en kuste hem op de mond. ‘Het spijt me. Het spijt me zo vreselijk.’ Ze veegde de tranen uit haar gezicht en snoof. Ian kon met moeite zijn hand op haar arm leggen en over haar pols wrijven. ‘Je t’aime’, fluisterde ze.’Ik hou van je. Echt waar. Ik hoop dat je het me ooit kan vergeven..’ Ze haalde een metalen stickertje tevoorschijn. Heel even twijfelde ze nog, maar toen greep ze Ians nek vast en drukte het metalen voorwerp hard in zijn hals. Ians blik verstijfde in haar ogen. Hij zag nog net hoe achter Maité enkele schimmen kwamen aanlopen. Ze bleven op afstand staan kijken. En toen werd alles zwart voor zijn ogen en stierven ook de geluiden weg. ” ~ Lees het in Team Mortis: De Bende van Venus.

hoofd Team Mortis: De Bende van Venus

Team Mortis: De Bende van Venus

Erica (16) en de drie andere leden van Team Mortis worden naar Parijs gestuurd. Erica moet infiltreren in de Bende van Venus. Wat hebben deze geheimzinnige tienermeisjes te maken met de verdwijning van een Noorse archeoloog? Als de bende al bestaat.. Al meer dan 100 jaar wordt in Parijs de legende verteld van deze bende vol met knappe tienermeisjes die onschuldige jongens verleiden. Om vervolgens de jongens te drogeren, beroven en soms zelfs te doden. Je zou de leden kunnen herkennen aan een gouden ketting van een Venussymbool met een dolk erdoorheen. Een ongrijpbare zaak dus in deze deel 2 van Team Mortis: De Bende van Venus.

Nooit is er een concrete aanwijzing gevonden dat de bende echt heeft bestaan of bestaat. Totdat in Noorwegen de bekende archeoloog Edvard Pedersen verdwijnt met zijn vrouw en twee dochters. Op de plaats van de verdwijning vindt de politie één aanwijzing: een gouden ketting van het Venussymbool met een gouden dolk erdoorheen. Wat hebben beide zaken met elkaar te maken? Team Mortis: De Bende van Venus is een razendspannend deel wat ook nog eens extra dik is met 424 pagina’s!

‘De verloren stad van Atlantis was nog nooit zo dichtbij.
Slechts vijf simpele stappen scheiden jou en mij.’

Boekenserie

Team Mortis: De Bende van Venus is het tweede deel uit deze no nonsense thriller voor jongeren vanaf ongeveer 13 – 14 jaar. Ik ben achterin de serie gestapt, bij het negende deel. En dat is prima. In die delen kwam regelmatig de gebeurtenissen uit dit boek naar voren. Ik dacht dus ook dat ik dit deel daardoor minder interessant zou vinden. Maar niks is minder waar. De informatie die je over eerdere delen krijgt blijkt minimaal en alleen het hoogstnoodzakelijke wordt gedeeld. Ga je alle delen lezen dan wordt je beloond met én een tof verhaal én heel veel extra background informatie.

Dat is echt de kracht van deze boekenserie wat mij betreft. Los zijn het hele spannende verhalen die voor zowel jongens als meiden boeiend zijn. En bij elkaar is het opeens een verhaal met heel veel background wat het nog boeiender maakt om alles van Erika en co te lezen. Team Mortis, Team van de dood, is een uiterst geheime Europees proefproject. Jongeren worden ingezet om uitzonderlijke undercoveropdrachten uit te voren. En uitzonderlijk is de opdracht in Team Mortis: De Bende van Venus zeker. Bjorn kent geen genade voor zijn hoofdrolspelers.

Muziek uit het boek: Tracy Chapman – Fast Car

De wereld en cultuur

Een ander sterk punt van Bjorn is zijn kracht om cultuur te verweven in zijn verhaal. De karakters scheuren in snelle auto’s en laten dingen ontploffen. Maar tegelijk worden ook dingen als klassieke muziek, kunst en ballet benoemd. In Team Mortis: De Bende van Venus duiken we zelfs de mythische kant op. Naar Atlantis maar ook naar een urban legend van de smiley face. Het kan en gebeurd allemaal in zijn verhaal en hij weet het tot een geheel te verweven.

In Team Mortis: De Bende van Venus gaan we voornamelijk naar Parijs maar ook Noorwegen heeft een belangrijke rol. Een kleine maar belangrijke gebeurtenis in het Zwarte woud in Duitsland is de start van dit avontuur. Ik vind het heerlijk dat Bjorn speelt met de wereld, locaties en talen in zijn verhaal. Het team bestaat uit 4 jongeren, 2 Nederlands sprekende, een Italiaan en een Franse jongen. Allemaal beheersen ze meerdere talen en Bjorn laat diverse zinnen in diverse talen zien. Ik hou daarvan, kan ik nog een beetje mijn Frans en Italiaans bijspijkeren.

Muziek uit het boek: Joe Dassin “Les Champs-Elysées”

And the plot thickens

De omschrijving van dit boek, no nonsense thriller, is een belangrijke omschrijving. Bjorn schuwt namelijk geen heftige onderwerpen. Onderdrukking, geweld, misbruik, criminaliteit zijn bijvoorbeeld zaken die voorbij komen. De jongeren in het boeken spelen met hun seksualiteit, onderzoeken en voelen. Soms voor de liefde, soms ook niet. Team Mortis: De Bende van Venus bevat ook een geheim en dat is gruwelijk. De apotheose van dit boek was voor mij mindblowing en heerlijk. Volgens mij zeg ik dat na elk deel, maar het zou zomaar kunnen zijn dat dit mijn favoriet is. Kan ook bijna niet anders want 1 van mijn favoriete nummers heeft een rolletje: The Passenger van Iggy Pop! Thanks Bjorn.

Team Mortis: De Bende van Venus geeft ons wat meer inzicht binnen de organisatie ook. We gaan door met de grote slechterik uit deel 1. Er zijn nieuwe slechteriken. Verhalen uit het verleden worden gedeeld en nieuwe herinneringen voor de toekomst worden gemaakt. Ik hoop dat we Kjersten nog gaan terugzien, dit vond ik een leuk karakter. In dit boek krijg ik misschien voor het eerst wel echt de hele vibe van een geheim undercoverteam. Een mooi schuilhuis met dure kleren voor hun tijdelijke identiteit. Ja ik heb weer genoten en gelukkig heb ik nog wat delen te gaan!

Muziek uit het boek: Iggy Pop – The Passenger

Boeken uit de serie Team Mortis

Deze spannende boekenserie is geschikt vanaf ongeveer 13 – 14 jaar. Je kan instappen waar je wil en de delen kan je afzonderlijk lezen van elkaar. Wel wordt aangeraden om deel 1 tot en met 4 op volgorde te lezen en de delen daarna zijn het instappen vrij om te bepalen. Elk deel staat dus los maar het hangt zeker ook samen. Als vaste lezer wordt je beloond met extra laagjes en informatie! Pas op: zeer verslavende boekenserie…

 1. Het Romeo & Juliet Mysterie (oktober 2012)
 2. De bende van Venus (maart 2013)
 3. Het dodenspel (oktober 2013)
 4. De zwarte zon (november 2015)
 5. Kristalkinderen (november 2015)
 6. Bloedlijst (oktober 2016)
 7. De spiegelmoorden (november 2017)
 8. Engel des doods (oktober 2018)
 9. Blind verdriet (juni 2019)
 10. De slaventocht (oktober 2019)
 11. Stille waters (december 2020)
 12. Meisje van glas (november 2021)
 13. Grafstemmen (Oktober 2022)
team mortis

Specificaties Team Mortis: De Bende van Venus

Auteur: Bjorn van den Eynde | Uitgever: Baeckens / Bakermat | Omslag: Dries Bastiaensen | 9789059240070 | Maart 2013 | Deel 2 Team Mortis | 424 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekenserie of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.