Team Mortis: Het Dodenspel, een derde deel met een spel op leven en dood..

Henrique zette zijn voet op de eerste tegel van de keldervloer. Yaryna kwam achter hem staan en legde haar handen op zijn schouders. Hij voelde haar adem in zijn nek. Ze was net zo nerveus als hij. ‘Nog zeven minuten’, fluisterde ze. Henrique scheen met de zaklamp om zich heen. De betonnen gang maakte enkele meters verderop een hoek naar rechts. Verschillende smalle gangen verdwenen van hieruit in het donker. Het ondergrondse bouwwerk was ingericht als labyrint. ‘Moeten we hier onze weg vinden?’ vroeg Yaryna.’Dat lukt ons nooit op tijd!’. En zo begint een nieuw avontuur, een derde deel van Team Mortis: Het Dodenspel.

hoofd Team Mortis: Het Dodenspel

Team Mortis: Het Dodenspel

Twee jongeren vinden de dood in een ondergronds labyrint in Boedapest, Hongarije, wanneer ze gedwongen worden ‘Het Dodenspel’ te spelen. Verschillende explosieven herscheppen het labyrint en het Heldenplein in een chaotische vuurzee. Maar slachtoffers Yaryna Zornow en Henrique Aguilar waren geen gewone tieners. Ze waren lid van Team Mortis. Brian Bailey en Filip Huistra hopen dat het incident om een losstaand feit gaat. Maar al snel laat de bedenker van ‘Het Dodenspel’ opnieuw van zich horen.

Deze keer daagt hij twee andere leden van Team Mortis uit. Een van hen is een 16-jarig meisje met rood haar en blauwe ogen, Erika Storm. Haar opdracht: naar Dhla Ves, Slowakije reizen en ‘Het Dodenspel’ spelen. De inzet: tientallen onschuldige mensenlevens. Erika heeft geen keuze en moet het grillige pad van ‘Het Dodenspel’ bewandelen. Wat drijft de bedenker van het spel? Zijn wil is wet … op straffe van de dood. Lees het in een bloedstollend spannend derde deel van Team Mortis: Het Dodenspel.

Ben je bereid te sterven?

Een spel op leven en dood

Team Mortis: Het Dodenspel begint meteen met een ziek spel, Het Dodenspel. En het stopt pas bij de laatste bladzijde, en dan wil je meteen weer door met het volgende deel. Dit keer dus geen geheime zaak waar onze vrienden aan moeten werken. Nee, ze worden gegrepen door een spel wat over leven en dood gaat. En niet alleen hun leven is er van afhankelijk. Een spel met raadsels en bizarre opdrachten. Opdrachten die toch ook wel overeenkomsten hebben. En waarom is hun leider Brain zo nerveus?

Al spelend komen er schimmen uit het verleden bij. Bjorn weet het weer uitmuntend allemaal te verweven in zijn no nonsense boekenserie. Stoere actie en lieve momenten. Snelle voertuigen en sierlijk ballet. Een dodelijk spel in het nu, en informatie en schimmen uit het verleden. Team Mortis: Het Dodenspel bevat actie, liefde, geweld, seksuele spanning en mysterie. En als je net zoals ik al meerdere delen meeleest dan wordt je beloond als trouwe lezer. Wat een extra informatie krijgen we!

‘Wat zou jij doen als je besefte dat er geen morgen meer was…? ‘

Er is enkel nu.
~
Andreas Salvi & Erika Storm

Een speciale rol in het boek voor de Lady Blunt van Stradivarius

And the plot thickens

Zoals gezegd kan je de delen best los lezen, al zijn de delen 1 tot en met 4 wel aan te raden om in chronologische volgorde te lezen. Toch schrijft Bjorn elk boek zo dat het een spannend losstaand verhaal is. De draadjes met eerdere boeken zijn er zeker, en hij geeft minimale uitleg zodat je gewoon per boek mee kan komen. Maar ik merk dat ik als trouwe lezer de verdieping nu wel erg tof vind in Team Mortis: Het Dodenspel. Ik had over dit deel nog niks gehoord eigenlijk. Ik ben bij deel 9 in de serie gestapt en vanaf daar tot 12 gaan lezen. In die boeken zijn referenties naar eerdere boeken, maar zo even uit mijn herinnering niet direct naar dit deel.

Team Mortis: Het Dodenspel zit bomvol background info voor Erika en over de grote bad guy. Ook snap ik haar band met de jongens, en met name Andreas nu ook veel beter. Als ik een tip zou mogen geven, en je vindt deze serie ook tof. Begin dan gewoon bij het begin. Of lees de eerdere delen zeker nog later nog na. Want je wordt zo beloond als trouwe lezer. In dit deel reizen we naar Hongarije, Slowakije en Portugal. We maken kennis met andere Team Mortis leden. En Stradivarius, Bach en Vasco da Gama spelen een rolletje. De vaste ingrediënten waar ik zo van hou: culturen, kunst, actie en een solide basis van een leuk groepje. Maar toch zorgen de vaste ingrediënten voor weer een nieuw en eigen avontuur wat weer geweldig is én wat naar meer smaakt.

serie
Muziek uit het boek: Bach Cello suit no. 1 – Prelude

Boeken uit de serie van Team Mortis

Deze spannende boekenserie is geschikt vanaf ongeveer 13 – 14 jaar. Je kan instappen waar je wil en de delen kan je afzonderlijk lezen van elkaar. Wel wordt aangeraden om deel 1 tot en met 4 op volgorde te lezen en de delen daarna zijn het instappen vrij om te bepalen. Elk deel staat dus los maar het hangt zeker ook samen. Als vaste lezer wordt je beloond met extra laagjes en informatie! Pas op: zeer verslavende boekenserie…

 1. Het Romeo & Juliet Mysterie (oktober 2012)
 2. De bende van Venus (maart 2013)
 3. Het dodenspel (oktober 2013)
 4. De zwarte zon (november 2015)
 5. Kristalkinderen (november 2015)
 6. Bloedlijst (oktober 2016)
 7. De spiegelmoorden (november 2017)
 8. Engel des doods (oktober 2018)
 9. Blind verdriet (juni 2019)
 10. De slaventocht (oktober 2019)
 11. Stille waters (december 2020)
 12. Meisje van glas (november 2021)
 13. Grafstemmen (Oktober 2022)
team mortis

Specificaties Team Mortis: Het Dodenspel

Auteur: Bjorn van den Eynde | Uitgever: Baeckens / Bakermat | Oktober 2013 | 360 pagina’s | 9789059240544 | Vanaf 13 jaar | Deel 3 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.