Tekens van het universum, een gids die je verder brengt

Heb je ook wel eens dingen ervaren die opvallen en waarbij je je afvraagt wat er gebeurt of wat het betekent? Ik namelijk wel. Zoals die kruisspin die boven de voordeur zat en maar bleef terugkomen nadat hij verderop in de tuin of buiten de tuin was gezet. Wilde die me iets vertellen? Of die keer dat ik werd aangereden door een auto waardoor ik op straat viel en de wereld mij als het ware even stil zette in de race waar ik in zat. Of die maand waarin er opvallend vaak een vogel op mijn pad in de weg zat, zonder weg te vliegen als ik eraan kwam. Tekens van het universum van Denise Linn gaat over de rijke symboliek van die tekens. 

Toeval, synchroniciteit en voorgevoelens zijn er niet zomaar

Denise Linn is spiritueel leraar en auteur van diverse boeken waarin ze de kennis van sjamanistische tradities vertaalt voor spirituele levensvragen. Linn beweert dat het universum met je communiceert door middel van tekens, of je je er nu bewust van bent of niet. In Tekens van het universum laat ze zien dat toeval, synchroniciteit en voorgevoelens een manier zijn waarop een, ons goed gezinde, wereld ons in de juiste richting probeert te sturen. Aan de hand van waargebeurde verhalen en oeroude wijsheid helpt Tekens van het universum je om je aangeboren vermogen om naar het universum te luisteren te stimuleren, gebruikmakend van dagelijkse tekens.

Linn laat zien hoe tekens werken, hoe je een teken kunt oproepen, hoe je omstandigheden kunt creëren waarin je tekens kunt krijgen en hoe je de tekens vervolgens kan interpreteren. Bij dat laatste kun je gebruikmaken van het uitgebreide woordenboek in Tekens van het universum. Met behulp van het woordenboek kun je je eigen interpretatievermogen verder ontwikkelen. De trefwoorden zijn een fijn beginpunt om inzicht te krijgen in wat de tekens je proberen te vertellen, maar uiteindelijk is het persoonlijk wat een teken voor jou betekent. Het gaat natuurlijk ook om uitkomen bij jouw intuïtie en daarmee jouw weg vervolgen. 

Alles om je heen is een weerspiegeling van je innerlijk. De zichtbare tekens waardoor je wordt omringd verwijzen naar jouw innerlijke, onzichtbare wereld. Op elk moment van je leven loop je eigenlijk door een ‘woud van symbolen’ dat voortdurend jouw persoonlijke werkelijkheid weerspiegelt. Het mooie is nu dat je langs deze weg je persoonlijke werkelijkheid kunt veranderen.

Denise Linn

Tekens van het universum brengt je terug naar je intuïtie

Ik vind een teken af en toe wel fijn, want ben iemand die veel in haar hoofd zit en vast kan blijven zitten in bepaalde gedachten. Dan heb ik soms iets nodig van buitenaf om op gang te komen en een bepaalde richting op te kunnen gaan. Tekens van het universum helpt me daarbij. Sowieso al door de bewustwording van dat ik verbonden ben met alles en gesteund word. En door de reminder om aandacht te geven aan mijn gevoelens en intuïtie. Ik kreeg tijdens het lezen echt zin om tekens te krijgen en interpreteren. Het is een doeboek, want alleen het eerste deel is theorie om te lezen. Een groot deel van het boek bestaat uit het woordenboek met tekens. 

Zo zette ik afgelopen een wijnglas te hardhandig in de vaatwasser waardoor het brak. Soms kan ik zelf al enigszins zo’n gebeurtenis interpreteren. Ik was bijvoorbeeld moe en deed dingen niet bewust. Dan gaan er dingen mis en dat betekent dat ik meer rust moet nemen. In Tekens van het universum staat dat gebroken glas kan wijzen op illusies die aan scherven gaan. Daar was ik zelf niet op gekomen. Het is niet gelijk ‘glashelder’ om welke illusies het gaat, maar grote kans dit dat later bij mij op komt.

Wie weet wat het universum je brengt..

In Tekens van het universum is het gebruik van tekens eenvoudig uitgelegd. Sommige tekens hebben meerdere duidingen en sommige maar eentje. Het boek biedt een leuke en fijne manier om beter in contact te staan met jezelf en het universum. Die verbinding kan je helpen met bijvoorbeeld het maken van keuzes. In het woordenboek vind je de mogelijke betekenis van gebeurtenissen, cijfers, voorwerpen, bepaalde mensen, elementen uit de natuur, gevoelens en dieren.

Stel, je komt bijvoorbeeld een slak tegen in het echt of in je droom. Dan kan het zijn dat je meer in beweging moet komen. Dan kan je voor jezelf nagaan of dat voor jou geldt en of je daar iets aan wil doen. Wie weet waar de slak je brengt! De natuur is zo rijk aan tekens en symboliek.

Met Tekens van het universum leer je die tekens herkennen en in te zetten als wegwijzers voor je persoonlijke ontwikkeling. Dit op een liefdevolle en niet oordelende manier. Daarmee is het een boek dat interessant is voor iedereen die bezig is met spiritueel en persoonlijke ontwikkeling. Het is bovendien een mooi boek om cadeau te geven.

Tekens van het universum

Specificaties Tekens van het universum

Auteur: Denise Linn | Uitgever: AnkHermes | 9789020217964 | Eerste druk: mei 2021 | 310 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of Bol.com

Footer5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.