The right mindset, een leven vol zelfvertrouwen in 10 stappen

The right mindset, een boek over een leven vol zelfvertrouwen. Want, zo zeggen de auteurs Delphine Steelandt en Steve Boedt, een right mindset werkt altijd. Wat en hoe je denkt, bepaalt hoe je je voelt. En daarmee ook hoe je leven eruit ziet. Dit praktische en mooi vormgegeven boek, geeft je allerlei informatie en oefeningen om aan de slag te gaan met je mindset. En net als dat het altijd werkt, kan het ook nooit kwaad om met dit onderwerp aan de slag te gaan. Dus nieuwsgierig heb ik het boek open geslagen.

Steelandt en Boedt

Uit ervaren geschreven

The right mindset is geschreven door twee Belgische lifecoaches. Steelandt heeft al meerdere boeken op haar naam en begeleid mensen in een programma over de juiste mindset in combinatie met gezond eten en bewegen. Boedt is naast lifecoach fitnessinstructeur en spreekt hier ook over, op allerlei plekken op de wereld. In ‘The right mindset’ putten ze niet alleen uit hun eigen ervaringen, maar er staan ook (soms pittige) voorbeelden in van mensen om hen heen en uit hun praktijk.

Zelfonderzoek

In ’the right mindset’ wordt je in 70 dagen meegenomen in allerlei aspecten van je mindset, maar ook in voeding en beweging. Echt veranderen vraagt tijd, in stapjes veranderen. Door dit boek ter hand te nemen, ga je meer dan 2 maanden aan de slag. Het begint met hoe je denkt: wat zijn feiten, en wat zijn ‘maar’ gedachtes. Vaak nemen we alle gedachten voor waar aan, terwijl dat zeker niet zo is. De emoties die je voelt kunnen daarin een kompas zijn: als het niet goed voelt, is de gedachten dan wel waar? Door te kijken naar de feiten, naar wat je echt zeker kunt weten, kun je veel ruis wegnemen en wordt het rustiger in je hoofd.

Soms wel quick fixes in je mindset

Echte verandering kan soms lastig zijn. Maar in ’the right mindset’ staan allerlei onderwerpen en oefeningen die wel kunnen zorgen voor een snel inzicht, waar je mee aan de slag kunt gaan. Waar krijg je energie van? Waar lekt juist energie weg. In je werk, in de mensen die je prive ziet bijvoorbeeld? Durf je echt eerlijk te kijken en er naar te handelen? Kun je kijken naar de positieve dingen, en jezelf minder te vergelijken met andere mensen? dat scheelt al een stuk! De braindump is ook een hele praktische tip: schrijf alles op wat er in je hoofd zit, maak het letterlijk leeg. Ongenuanceerd, zonder oordeel.

the right mindset

The right mindset + beweging en voeding

The right mindset begint met de mindset kant, maar het boek gaat ook over de juiste voeding, beweging en ontspanning. Hoe slaap je bijvoorbeeld, rust je echt goed uit? Er is aandacht voor de verschillende soorten voeding, je kunt daarmee je eigen beste voedzame maaltijden samenstellen.

‘The right mindset’ is een praktisch boek wat veel onderwerpen aanraakt. Zeker niet alles is nieuw, maar het herinnert je wel aan wat belangrijk is. En door de oefeningen ga je zelf aan de slag. Het boek leest fijn en het is mooi vormgegeven door de foto’s en kleuren. Iets om jezelf te gunnen en met een stijgend zelfvertrouwen het boek te lezen.

Specificaties The right mindset

Auteur: Delphine Steelandt | Uitgever: Lannoo | Mei 2022 | 9789401483230 | 192 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

the right mindset
footer 5

Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.