The Time Travelers – rennen voor je leven. Een reis naar de Romeinse tijd

Wat zou het toch bijzonder zijn om door te tijd te kunnen reizen. Even bekijken hoe het leven er bijvoorbeeld 100 of 1000 jaar geleden uitzag. De nieuwe boekenserie The Time Travelers laat ons een beetje verder dromen over dit idee. In dit boek krijgt de 12-jarige Alex van zijn schooldirecteur het aanlokkelijke aanbod om naar de tijd van de Romeinen te reizen. Tegen een vergoeding van 1 miljoen. De ondertitel Rennen voor je Leven belooft al dat het een spannend en gevaarlijk avontuur wordt… Een jeugdboek van de Britse auteur Caroline Lawrence, voor kinderen vanaf 9 jaar!

En goed nieuws: we mogen een exemplaar weggeven! Ben je, of ken je, een fan van boeken over avontuur, geschiedenis en tijdreizen? Lees dan verder!

hoofd

Blauwe vrijdag

Op de vrijdag voor blauwe maandag wordt Alex bij het schoolhoofd geroepen. Hij is niet erg gelukkig met zijn leven. Alex is klein van stuk (ze noemen hem Ukkie) en hij is ook goed in Grieks en Latijn. Zijn chips wordt regelmatig afgepakt door de grotere en sterkere jongen Dinu. Groot is zijn verbazing dus als het schoolhoofd juist hem een voorstel doet om op een speciale missie te gaan. Met de belofte dat dit wat extra inkomen oplevert voor zijn familie.

Als je de kans zou krijgen Alex, zou je dan terug willen naar de tijd van de oude Romeinen?

juf Okonmah

Zo begint het verhaal van Alex in The Time Travelers. Alex woont in Londen bij zijn oma. Hij droomt van een carrière in de filmwereld en houdt wel van wat avontuur. En hij is ook nog eens heel slim! Hij is een beetje sceptisch over het geheimzinnige voorstel, maar wel heel nieuwsgierig! 

The Time Travelers

Londen in 260

We zien op de binnenkant van de kaft een plattegrond van het Londinium in het jaar 260. En daarop staan onder andere een amfitheater, forum en badhuis. Deze gebouwen verraden dat het om de Romeinse tijd gaat. Alex wordt uitgenodigd in het kantoor van de rijke uitvinder Solomon Daisy. Die vertelt hem over de Romeinse God Mithras. En over de ruïne van zijn tempel die zich bevindt onder het straatniveau van Londen. Solomon Daisy heeft een gewaagd plan. En hij heeft een tiener nodig om dit uit te voeren. Gladiatoren zien vechten of een ceremonie van Mithras bijwonen? Wie wil dat nou niet?

Alex raakt steeds meer geïnteresseerd en zegt toe als één van The Time Travelers aan het werk te willen gaan. Wat hij gaat doen in het jaar 260 blijkt al even mysterieus als uitdagend: vind het meisje met de blauwe ogen en het ivoren luipaardmes. Maar wat is het doel van deze Solomon Daisy? Kan Alex nog wel terugkeren naar de tijd van nu? Ingrediënten voor een spannend en mysterieus verhaal!

De drie regels voor tijdreizen:

  • Zonder kleren vertrekken en zonder kleren terugkomen
  • Alleen drinken, en niet eten
  • Zo weinig mogelijk contact hebben met mensen. Anders verander je misschien voor altijd het verleden én de toekomst.

Duik in de geschiedenis

Gelukkig staat Alex er niet alleen voor. Maar hij wordt uit nogal onverwachte hoek vergezeld op zijn reis. Wat hij aantreft in het verleden, is best wel een grote schok. Is de tijd van de Romeinen zoals de geschiedkundigen dachten? In ieder geval is het voor The Time Travelers behoorlijk wennen in deze vreemde tijd. En ook gevaarlijk. Slaven, gladiatoren, viezigheid en geheime ceremoniën. Er komt van alles voorbij, maar Alex blijkt gelukkig moedig en vindingrijk.

Een flinke dosis fantasie is wel nodig om in het verhaal te komen. De arme Alex wordt als proefkonijn bijna letterlijk in het diepe gegooid. Maar dan kom je terecht in het Londen in de tijd van de Romeinen. Een soort geschiedenisles tijdens het lezen, volop Latijnse en Griekse woorden en gebruiken. Een meeslepend en spannend avontuur ontvouwt zich! Zou Alex het overleven? Het einde is in ieder geval verrassend, zo vonden wij.

The Time Travelers is een nieuwe boekenserie van de Britse auteur Caroline Lawrence. Het tweede deel is al aangekondigd! Dus zeker voor fans van geschiedenis, tijdreizen, avontuur en dappere hoofdpersonen is dit alvast een leuk boek uit de serie. En ook nog best wel leerzaam!

Memento Mori – Vergeet niet dat je zult sterven

Specificaties The Time Travelers – Rennen voor je leven

Auteur: Caroline Lawrence | Binnenwerk illustraties: Sara Mulvanny | Vertaling: Ans van der Graaff | Uitgeverij: Leopold | 9789025881481 | november 2021 | 232 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

3 reacties

  1. Ik zou hem heel graag winnen omdat ik houd van dit thema, mijn kleinkinderen ook een omdat kinderen uit de buurt daarna het boek kunnen lenen uit de minibieb. Veel leesplezier voor veel kinderen dus.

  2. Romeinen is een thema bij ons in de bovenbouw, een erg geliefd thema. Behalve informatieve boeken , hebben we in de schoolbieb ook leesboeken in de thema’s. Dit wil kinderen die niet zo van lezen houden nog wel eens verleiden. Dit zou zo’n boek kunnen zijn.

  3. Dit boek klinkt wel heel leuk!! Ik heb ‘m sowieso meteen op mijn verlanglijst gezet! Vooral dat het zich afspeelt in de geschiedenis vind ik erg aanlokkelijk. Zodra ik ‘m zelf uit heb geef ik ‘m aan mijn meisje die juf wil worden en ook erg geïnteresseerd is in geschiedenis. Kan ze er misschien ook mee aan de gang in de klas 😉🤗

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.