The Wolfpack is back – Een kijk van binnen en buitenaf

2020 is het jaar van team Deceuninck – Quick-Step. Het team behaalt de meeste zeges, de meeste tweede plaatsen en de meeste derde plaatsen. Ondanks corona en de maatregelen daar omheen is dit een prachtig jaar voor dit team en dit boek laat dit op een magnifieke manier zien. Ik duik dan ook meteen in The Wolfpack is back wanneer ik deze in mijn handen heb.

the wolfpack is back

Wolfpack

Wolfback betekent letterlijk wolvenroedel, en dat is wat het team van Deceuninck – Quick-Step ook is. Een hechte groep professionele en getalenteerde wielrenners die fungeren als een groep. Samen zijn zij Deceuninck – Quick-Step en ieder apart hebben zij hun eigen kwaliteiten.

jacht wolf

The Wolfpack is back laat zien hoe het afgelopen jaar, 2020, eruit heeft gezien voor deze ploeg. Het was het jaar van corona en dat heeft uiteraard ook de nodige impact gehad op de wielersport. Door de maatregelen zijn verschillende koersen (wedstrijden voor de leken onder ons) afgelast en zaten de renners net zoals ieder van ons thuis in plaats van op de fiets. Hoe ga je om met het wegvallen van de sport als renner? Hoe train je in deze tijd? Wat gebeurt er als er een ronde wel door mag gaan; hoe ziet dit er dan in de praktijk uit? Allemaal vragen waar je in dit prachtige boek, the Wolfpack is back, antwoord op krijgt.

Foto’s zeggen meer dan woorden in the Wolfpack is back

Foto’s zeggen meer dan woorden wordt er vaak gezegd. En in deze ben ik het daar zo ontzettend mee eens! Ik ben een echte wielerfanaat; dit heb ik mee gekregen van mijn vader. Mijn vader ging vroeger ook altijd met zijn ouders en mijn moeder naar de Tour de France kijken in Frankrijk; hoe gaaf is dat! Dit is nog iets dat ik graag zou willen doen ooit; langs de kant van de weg staan in het prachtige Frankrijk, wachtend met mijn caravan en campingstoel op de wielrenners die naar boven komen geklommen op één of andere hoge berg. Als ik de verhalen van mijn vader hoor word ik oprecht jaloers..

The Wolfpack is back staat boordevol met prachtige foto’s, gemaakt door Wout Beel. Hij kreeg de kans om de renners een jaar lang overal te volgen met zijn camera en wat een ongelooflijk mooie foto’s zijn hieruit gekomen. De koersen, het volledige team, valpartijen, overwinningen, blijdschap en verdriet, mondkapjes en knuffels; alles komt voorbij. Ik neem jullie graag mee in de wereld van het team van Deceuninck – Quick-Step.

Must have voor de wielerfanaat

Wat een prachtig boek; ik kan het niet vaak genoeg zeggen! Ik ben van de eerste tot de laatste bladzijde gefascineerd en kijk mijn ogen uit. Wout Beel heeft prachtige, eerlijke, mooie maar ook minder mooie foto’s geleverd. Hij heeft het gevoel van het wielrennen vastgelegd en dat vind ik onwijs knap en bijzonder. Mensen die ook naar het wielrennen kijken zullen the Wolfpack is back ook als een pareltje bestempelen. Wielrennen is zoveel meer dan op een fiets stappen en heel veel kilometers afleggen. Het is teamwork, ontspanning, natuur, genieten, strategieën, winst en verlies, regen en zonneschijn, vallen en weer doorgaan en roeien met de riemen die je hebt.

Ben jij ook een wielerfanaat? Doe jezelf dan dit prachtige boek cadeau; het is het waard! Hij zal prachtig pronken in je boekenkast.

Specificaties The Wolfpack is back

wielrenboek

Auteur: Wout Beel | Uitgever: Lannoo | 9789401471909 | december 2020 | 240 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5

Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.