Thomas Tucker, ontdekkingsreiziger van beroep – een spannend avontuur

De ingrediënten in dit boek: vriendschap, vertrouwen, fantasie en reizen naar de maan. Dat belooft toch heel veel goeds? In dit boek van Harmen van Straaten gaat het verhaal over de jongen Tak en zijn nieuwe klasgenoot Thomas Tucker. Thomas is een stoere en ietwat geheimzinnige jongen. Is hij misschien een ontdekkingsreiziger van beroep? Een spannend boek voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. En eigenlijk voor iedereen die houdt van dromen over reizen naar de maan!

hoofd

Reizen naar de maan

Er zijn in onze tijd enorm indrukwekkende technologische ontwikkelingen. Maar er is één knappe prestatie die velen van ons niet in het echt hebben meegemaakt. Of althans op televisie hebben mogen aanschouwen. De maanlanding van de astronauten van Apollo 11. In het hoofdstuk Naar de maan lezen we over de spanning van een kind in 1969. Over hoe de hele wereld bezig is met de komende maanlanding. Ook de jongen Taco (Tak voor zijn vrienden – omdat hij net zo lang en dun is) denkt er constant aan. De opgewonden spanning is enorm tastbaar. En in deze wat gekke tijd komt er ineens een nieuwe jongen in de klas. Die een bijzondere aankomst heeft, namelijk op het dak van de school. Iedereen is diep onder de indruk, behalve dan de directrice.

Thomas Tucker was alles wat en wie ik wilde zijn. Zijn zelfbewuste loopje, zijn grijns vol zelfvertrouwen. Ik zag dat mijn vrienden aan zijn lippen hingen.

Tak

En Tak is enorm verbaasd als deze geheimzinnige jongen naast hem komt zitten in de klas. Waar Thomas Tucker vandaan komt, dat laat hij een beetje in het midden. Hij laat wel doorschemeren dat zijn vader een geheimzinnige functie heeft. Tak zijn fantasie slaat daardoor nogal op hol. Thomas Tucker moet wel een ontdekkingsreiziger zijn. En zijn vader vast een spion van NASA. Thomas doet er dan ook alles aan om de beste vriend te worden van Thomas Tucker. En vergeet daardoor eigenlijk een beetje zichzelf te blijven.

Thomas Tucker – vriendschap en verraad

Maar dan gebeuren er ineens hele vreemde dingen. Er wordt een dode vogel tegen het raam van Tak gegooid. Tak wordt beschuldigd van diefstal. De hut van hem en zijn vrienden wordt ook nog vernield. En zo bevindt Tak zich steeds meer in een soort eenzame nachtmerrie. Niemand vertrouwt hem meer. Zou de geheimzinnige Thomas Tucker hier iets mee te maken hebben? Tak is zo van slag dat zelfs de maanlanding hem even gestolen kan worden. Maar hij besluit niet bij de pakken neer te zitten en hij gaat op onderzoek uit.

Was hij de ontdekkingsreiziger, avonturier en held die ik in hem gezien had? Of was hij een bedrieger, verrader?

Tak

Een verhaal over vriendschap, geheimen, eenzaamheid en onrecht. Over de vraag wie je kunt vertrouwen. En dat mensen zich soms anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Een spannend avontuur met ook een grote rol voor de maanlanding in 1969. 

Een vlot geschreven boek van Harmen van Straaten. Net zoals andere bekende boeken waaronder Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker en De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni. Heerlijke leesboeken met een beetje spanning en mysterie. Dus ook net zoals in Thomas Tucker. Wat zijn de namen van de hoofdpersonen ook steeds leuk gevonden! Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Met leuke illustraties en een beetje humor. De meester die ze Aksolottel noemen omdat hij  op een vreemde salamandersoort lijkt. De directrice met als bijnaam het slagschip. Heerlijk leesvoer dus, en een kleine reis terug in de tijd!

Specificaties Thomas Tucker – Ontdekkingsreiziger van beroep.

Auteur en illustrator: Harmen van Straaten | Omslagontwerp: Moker Ontwerp | Uitgeverij Leopold | 9789025881566 | september 2021 | 96 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.