Tijdschriften voor kinderen met Pompoen en Pippo

Toen ik gastouder was kreeg ik regelmatig de Pompoen en Pippo. Twee superleuke tijdschriften voor kinderen van een van mijn favoriete uitgeverij Clavis.

Inhoudsopgave

Pippo

tijdschriften voor kinderen Pippo

Laten we beginnen met Pippo. Pippo is een Clavis tijdschrift voor kinderen. Dat wil zeggen voor kinderen van 1 – 3 jaar. Voor die tijd kun je uiteraard ook voorlezen maar rond de 1 jaar krijg je ook veel interactie terug van je kind. In de boekjes van Pippo zien we vaste gezichten. Nijntje, Aapje Pippo, Muisje Meisje, Beertje Bruin en Noortje. Er zijn voorleesverhaaltjes, illustraties om plaatjes te zoeken en aan te wijzen, verhaaltjes om samen te lezen, knutselen en grote kijkplaten.

Een jaarabonnement kost 45 euro en dan krijg je een leuk boekje van Aapje Pippo cadeau.

Pompoen

tijdschriften voor kinderen Pompoen

Pompoen is ook een Clavis tijdschrift voor kinderen. Een voorleestijdschrift voor kinderen tot 7 jaar, alhoewel mijn dochter die AVIE5 leest het ook nog steeds een leuk tijdschrift vindt als ze hem in haar handen krijgt.

Ook in de Pompoen zien we vaste gezichten. Het begint altijd met een voorleesverhaal met pagina brede illustraties. Het neemt bijna de helft van het tijdschrift in dus lekker lang! We leren iets over dieren, in dit geval de koalabeer. Er zijn nog leuke weetjes, knutsels, zoekplaten. En nog meer verhalen met oa. Zouk het heksje en SamSam de kleine grote held.

Een abonnement kost 53 euro per jaar (10 keer) en daar krijg je een leuke trolley bij als welkomstgeschenk van Clavis uitgeverij.

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

24 reacties

 1. Lijkt me erg leuk voor onze jongste dochter Lotte van 2 jaar om dit samen met haar te bekijken en door te nemen. Ben heel benieuwd hoe zij erop reageert.

 2. Lieuwe heeft nog heel wat weken vakantie voor de boeg. Zijn mama zal blij zijn met dit leuke pakket waar wat afwisseling van activiteiten in staan

 3. Wat een leuk pakket. Dat past perfect bij de leeftijden van mijn kinderen, 1 en 4 jaar. Als kind had ik vroeger een abonnement op de pippo, dat was erg leuk. Als ik win, hebben beide jongens een leuk cadeautje 🙂

 4. Wat leuk! Een abonnement voor Pippo staat hier op het verlanglijstje voor onze peuter, maar als ik zo deze foto’s zie sluit Pompoen al veel beter aan bij zijn ontwikkeling. Ik zou ze heel graag allebei eens lezen met hem zodat we kunnen kiezen welk abonnement het moet worden 🙂

 5. Dat zou leuk zijn voor mijn nichtjes. Mijn eigen kids zijn er al te groot voor maar die hebben in hun peutertijd ook genoten van deze tijdschriften. En omdat mijn nichtje bijna jarig is, zou dit wel echt een heel leuk cadeau zijn!

 6. Dit is hèt cadeau voor mijn dochter, juf en gastouder en mama van peuter en pientere kleuter! Een paar minder leuke jaren achter de rug maar nu weer volop aan de slag

 7. Mijn jongste zal dit geweldig vinden. Ze kijkt graag in boekjes en is gek op beren en Nijntje. Lekker samen lezen en spelen

 8. Super leuk voor mijn dochtertje van bijna 1,5 jaar en zoontje van 3 jaar!! ? Ze zijn gek op boekjes lezen. ❤️❤️

 9. Kan je nog meedoen?
  Dan zou ik graag meedoen voor mijn kindjes Lars vindt post geweldig , houdt van zoekplaten en tel spelletjes. Fenne houdt vooral van boekjes lezen. Daarom zullen ze hier beide veel plezier kunnen hebben aan de Pippo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.