Toby’s jungleavontuur

Toby de aap gaat op avontuur in de jungle. Welke dieren komt hij allemaal tegen? Toby’s jungleavontuur voor kindjes vanaf 1 jaar.

Taalontwikkeling

Een van de icoontjes achterop Toby’s jungleavontuur geeft aan: leeftijd vanaf 1 jaar. Op het andere icoontje staat dat het goed is voor de taalontwikkeling. Persoonlijk zou ik het icoontje “vanaf 1 jaar” dan weggehaald hebben, want uit onderzoek is gebleken dat het voor een goede taalontwikkeling van belang is dat je al zo vroeg mogelijk begint met voorlezen. Daar was ik zelf wel heel erg vroeg mee: zodra mijn zoontje en ik thuis waren na de opname in de couveuse afdeling begon ik al met voorlezen.

Avondritueel

Nog ruim voor zijn uitgerekende datum begon ik dus zelfs al met voorlezen! Ik vond het belangrijk om al vroeg een vast avondritueel te creëren, en dat werd voorlezen naast zijn bed met de gordijnen dicht. Dat doen we nu nog steeds. Voor mijn zoontje en voor mij een fijn moment om de dag samen af te sluiten. En boekjes met dieren blijven favoriet.

Toby's jungleavontuur

Kennismaken

In Toby’s jungleavontuur maakt aapje Toby kennis met verschillende dieren. Mijn zoontje kent ze bijna allemaal, maar maakt hier kennis met de jaguar. Een “Poes!” dacht hij te zien. “Die lijkt inderdaad op een poes, maar het is eigenlijk een jaguar,” vertel ik hem. Die zijn we eigenlijk nog niet eerder tegengekomen in andere boekjes, besef ik me. En ik lees het stukje tekst, om hem te vertellen waar jaguars wonen.

Karel de krokodil heeft zwemvliezen, Jonas de jaguar zwerft in zijn eentje door het regenwoud en Tom de toekan is dol op fruit. Na elke korte ontmoeting trekt Toby weer blij verder. Aan het eind van de dag vertelt hij de andere apen hoe leuk zijn dag was en welke nieuwe vrienden hij heeft gemaakt.

Uitgever: Ballon | 9789403208480 | Hardcover | 12 pagina’s | meer informatie op Bol.

Delicia
Latest posts by Delicia (see all)
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en in het dagelijks leven werk ik in de zorg. Sinds eind 2016 ben ik moeder van mijn zoontje. Op de dagen dat ik vrij ben, ben ik vaak samen met hem buiten te vinden. Bijvoorbeeld hardlopend naast mijn zoontje, want sinds deze zomer kan hij zonder zijwieltjes fietsen! In de avonduren maak ik, na het voorleesritueel bij mijn zoontje, graag tijd om te schrijven. Al een aantal jaar zit ik in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schrijf niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vind het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.