Triomf van de koning, een boek van Wilbur Smith

Triomf van de koning is weer net zo spannend en meeslepend als alle andere delen. Een juweeltje net als de andere boeken uit de Ballantyne en Courtney series.

Triomf van de koning is een mooi vervolg

Lezers die de serie van de Ballantyne’s en de Courtney’s lezen gaan dit boek Triomf van de koning, een mooi vervolg vinden. Wilbur Smith neemt je direct mee in het verhaal waar we Amber leren kennen. Zoals altijd begint hij niet met voorstellen, maar kom je midden in een verhaallijn terecht. Dit zorgt ervoor dat het boek je gelijkt mee zuigt. En daar hou ik van. Niet eerst een voorstel rondje, maar gelijk beginnen. Precies wat we van Wilbur gewend zijn.

Spannende gebeurtenissen en een meeslepend verhaal

Wilbur Smith zorgt er in Triomf van de koning ook voor dat je door wil blijven lezen. In het begin lijkt het op een heerlijk romantisch verhaal, maar dat wordt al snel verstoord door verschillende gebeurtenissen. In een snelvaart word je meegenomen door alle spannende dingen die er gebeuren en de vragen dat het oproept. Je moet gewoon door blijven lezen. Althans, dat gevoel gaf dit boek mij.

Toegankelijk geschreven

Triomf van de koning neemt je mee naar het Afrika in de 19de eeuw. Door zijn manier van schrijven kan ik mij helemaal voorstellen hoe het in die tijd was. Tijdens het lezen zie ik het verhaal als een soort film voor mij. Wilbur Smith beschrijft alles zeer beeldend. Het is ook toegankelijk geschreven waardoor het lekker weg leest. Zelfs de twee verhaallijnen zorgen er niet voor dat ik de weg kwijt raak, zoals ik bij sommige boeken wel heb.

Triomf van de koning

Ook los van de serie te lezen

Mijn vader is dol op Wilbur Smith en leest zijn boeken dan ook erg graag. Ook dit boek gaat straks naar hem. Ikzelf volg de serie niet, maar lees zo nu en dan eens een boek. En dat is geen probleem. Ook los is dit boek prima te volgen. Een mooie aanvulling op de serie, maar ook een mooie aanvulling op je boekenkast. Hou je verhalen die je helemaal mee zuigen in het verhaal? Schrijvers die het mooi beeldend neer kunnen zetten? Dan is Triomf van de koning zeker een boek voor jou. Spannend, afwisselend en beeldend. Een mooie historische roman die het lezen waard is.

Check ook Courtney’s erfenis, een nieuw pareltje van Wilbur Smith

triomf van de koning

Specificaties Triomf van de koning

Auteur: Wilbur Smith | Uitgever: Xander uitgevers | oktober 2020 | 407 pagina’s | 9789401611008 | Meer informatie vind je hier

footer5

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.