Twee kunnen een geheim bewaren, als er één dood is

Tijd voor een volgend boek van whodunnit queen Karen M. McManus! Twee kunnen een geheim bewaren, als er één dood is. Dit is haar tweede boek en volgt de debuut knaller op van ‘Een van ons liegt‘. Ik heb eerst nog het vervolg op dit debuut gelezen voordat ik dit verhaal in ben gedoken. Het beloofd een nieuw spannend verhaal vol intriges, mysterie en whodunnit hersenkrakers!

Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is

Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is

Ellery en haar tweelingbroer Ezra moeten noodgedwongen verhuizen naar de geboorteplaats van hun moeder. Lang geleden is hun tante Sarah daar verdwenen. Dit is een zaak die nooit is opgelost en waar in de familie nooit over gesproken wordt. Algauw ontdekt Ellery dat er pas nog een meisje is verdwenen. Net als Sarah was dit meisje homecoming queen op school. En niet lang daarna worden ook de meisjes die dit jaar genomineerd zijn bedreigd. Ellery is een van de kandidaten en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Ze wordt daarbij geholpen door Malcolm, een jongen van school die ze stiekem wel leuk vindt, maar die ook meer lijkt te weten dan hij doet voorkomen. Langzaam maar zeker komt Ellery dichter bij de waarheid. Maar dan vindt er nog een verdwijning plaats en deze keer wel heel dichtbij… Lees het in Twee kunnen een geheim bewaren.

Twee dode meisjes.
Vijf jaar later.
Is de moordenaar terug?

Amerikaanse whodunnit

Ik heb al eerder uitgelegd wat het whodunnit genre betekend. Lees het terug in mijn eerdere reviews van Een van ons liegt en Eerlijk duurt het langst. Inmiddels geef ik Karen M. McManus dan ook de kroon als whodunnit queen. Haar manier van schrijven en vertellen is heel herkenbaar in elk boek. Ze is echt Amerikaans en haar verhalen ook. Verwacht veel high school drama en andere gewoontes dan dat wij hebben. Ook in Twee kunnen een geheim bewaren zit veel Amerikaanse high school drama.

Dat maakt de verhalen leuk, soms wat ver van je bed show misschien. In dit boek Twee kunnen een geheim bewaren gaat het bijvoorbeeld over een heuse homecoming hofhouding. Ik heb best wat Amerikaanse films en boeken gelezen, zelfs er een jaar gewoond. Maar van een hofhouding had ik nooit echt gehoord. Ik vind het wel leuk een totaal andere wereld.

Veel karakters

Ook weet Karen altijd veel karakters te verwerken in haar verhalen. Ik ben zo slecht hier in. Dat komt deels door mijn overvolle hoofd en deels door dat ik meteen alles wil onthouden, want hallo whodunnit! Ik wil weten wat de connecties zijn en wie mijn potentiële kandidaat is. Ik ben iets te fanatiek. En hoe moeilijk ik het ook vind om toe te geven… In ‘Twee kunnen een geheim bewaren’ had ik echt geen idee! Ik had wat vermoedens, die ook zijn uitgekomen. Maar DE ontknoping had ik niet zien aankomen. Chapeau Karen.

Ondanks de vele karakters zijn ze wel toegankelijk en kan je snel een connectie met ze krijgen. Ik althans wel. Twee kunnen een geheim bewaren draait om duo’s. Het begint met Ellery en Ezra. Ze zijn een tweeling die halsoverkop moet verhuizen naar hun oma in Echo Ridge. Je leest mee vanuit Ellery. Tegelijk lees je mee met Malcolm die het broertje is van Declan. De nummer 1 verdachte van een moordzaak een paar jaar geleden..

‘Hij ook nog? Heb je de hele Scooby Gang uitgenodigd om dit gelul over mij uit te storten?’

Blz 166 Twee kunnen een geheim bewaren

Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is

Samenvlechten

Karen weet weer actuele thema’s en belangrijke onderwerpen te verwerken in Twee kunnen een geheim bewaren. Roddelen, familie, ouders, broers en zussen, vriendschap, liefde, opgroeien zijn wat van die dingen. Ook geheimen in families en dingen die tussen twee mensen afspelen. Ik vind het een leuke rode draad in het boek. Ook heeft Karen een fijne schrijfstijl. Het leest vlot en snel en ik vlieg dan ook door het verhaal heen.

Er spelen diverse verhalen af en Karen weet het goed te vervlechten tot een mooie apotheose. De diverse verhalen zorgen ook ervoor dat het niet echt voorspelbaar is wat mij betreft. Twee kunnen een geheim bewaren bevat veel intriges en roddels. Welke weet jij al op te pikken met je radar? Of laat jij je liever in het verhaal meenemen en verrassen?

Ik heb nu drie boeken van Karen gelezen en ik kan nog geen favoriet kiezen. Twee hebben een geheim is iets minder filmisch en uniek ten opzichte van de andere twee verhalen. Maar was wel voor mij minder voorspelbaar waardoor ik meer verrast werd. Ik geniet tot nu toe van de verhalen van deze whodunnit queen en ben klaar voor meer! Op het moment zijn er nog twee te lezen.

Specificaties Twee kunnen een geheim bewaren

Auteur: Karen M. McManus | Uitgever: Van Goor / Best of YA | vertaald door Willeke lempens | November 2021 | 9789000380510 | 280 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.