Twinkel, twinkel, kleine ster – Studio ImageBooks, val jij in slaap?

Een prentenboek met “actieve sterren”. Blaas op de ster met het zwarte stipje en je ziet fonkelende lichtjes. Val jij in slaap met deze mooie sterren? Twinkel, twinkel, kleine ster is een geweldig boek voor het slapen gaan.

twinkel twinkel kleine ster

Boek met batterijen

Twinkel, twinkel, kleine ster lijkt dik, maar is het eigenlijk niet. In het dikste gedeelte zitten namelijk de batterijen en de lichtjes. En dat maakt dit boek wel heel bijzonder. Niet het feit dat er batterijen inzitten, maar wel wat het doet. Een boek die oplicht als je erop blaast heb ik nog nooit gezien. Wel boeken die geluiden laten horen of waar je op een piano kan spelen, maar dit nog niet. Blaas op de ster en je ziet fonkelende lichtjes, Wauw.

twinkel, twinkel, kleine ster

Een toverkunstje

Isabel kijkt verwonderd naar het boekje wanneer ik er in blaas. “Mama, ik zie sterretjes!” Dat wil ze natuurlijk zelf ook proberen. Ik zie aan haar gezicht dat ze dit wel erg leuk vindt. Tijdens het lezen wil ze na elke stukje blazen. Het lijkt wel een toverkunstje! Twinkel, twinkel, kleine ster. Ik zie wel vier twinkelende sterren. Om de beurt lichten ze op. Al snel moet het licht uit, want dan zie je de lichtjes nog beter. Het voorlezen gaat een stukje moeilijker, maar wat maakt het uit. Je kan altijd nog iets erbij verzinnen!

Teksten op rijm in twinkel, twinkel, kleine ster

Prentenboeken op rijm vind ik het allerlekkerste lezen. En laat Twinkel, twinkel, kleine ster nu dit ook doen. Elk stukje tekst bestaat uit één samengestelde zin en dat zorgt ervoor dat je in één zin lekker kan rijmen.

“Vosje verzamelt fonkelend sterrenlicht
en doet slaperig zijn oogjes dicht.”

Dat is toch heel fijn voorlezen? Het boekje bestaat uit vier van die zinnen met een mooie illustratie erbij. Wie wil dit nu niet voor het slapengaan lezen?

Aan en uit knopje

Om ervoor te zorgen dat je niet de hele tijd fonkelende sterren ziet en je de batterijen een beetje kan besparen, zit er een aan en uit knop op in twinkel, twinkel, kleine ster. Hoe fijn is dat? Het klepje voor de batterij moet je met een schroevendraaier open maken, dus kinderen kunnen dit niet met hun vingers doen. Dat is al een geruststelling. Ik vind dit een heerlijk boekje voor het slapen gaan.

Enthousiast geworden?

Specificaties Twinkel, twinkel, kleine ster

twinkel, twinkel, kleine ster

Tekst en illustraties: Studio ImageBooks| Uitgever: ImageBooks | juni 2020 | 9789463339469 | 10 pagina’s | meer informatie vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.