Ukkepukkie – hoe een kleintje toch de held kan zijn

Soms heb je van jezelf het idee dat je niet bijzonder bent. Jij bent gewoon klein, eenvoudig of saai. De een kan snel rennen, is sterk of heel slim, maar jij bent gewoon…. tja gewoon ‘gewoontjes’. Ukkepukkie heeft geen speciale krachten. En toch is hij heel bijzonder!

hoofd

Puk is een ukkepukkie

In de club van Held heeft iedereen een speciale kracht. Iedereen? Nou, iedereen behalve Puk. Held is namelijk de dapperste van allemaal. Bink is ontzettend sterk. Geest is een meester in verstoppen. Tover is de meester van de illusies en kent de beste goocheltrucs. En Bliksem kan heel snel rennen. Maar Puk kan niets. Puk is klein en niet bijzonder. Gewoon een ukkepukkie. Met hun club hebben ze een eigen plek om te spelen, helemaal voor hen alleen. Maar dan ontdekt Solo ook deze plek. En Solo is gemener, sterker, bijdehanter, sneller en slimmer dan iedereen van hun club. Maar dan kent ze Ukkepukkie nog niet….

Voor jezelf en anderen opkomen

Solo is echt een bullebak. En Puk, kleine Puk het ukkepukkie, komt dan in actie. Hij komt op voor de anderen. De echte held van het verhaal is dus Puk.
In dit boek worden de thema’s pesten, saamhorigheid en vriendschap op een mooie manier gebracht. Aansprekend voor jonge kinderen (kleuters). Want er zijn zat kleuters die weleens te horen krijgen dat ze niet mee mogen doen, omdat ze nog te klein zijn. En ook de term ‘ukkepukkie’ zal menig kleuter weleens hebben gehoord. Via dit boek komt de boodschap duidelijk aan dat het belangrijk is om voor jezelf en anderen op te komen. Dat is wat vrienden voor elkaar doen, en ook dat is een kracht! En dat maakt Puk zo speciaal.

Herkenbaar thema

Ukkepukkie heeft een thema dat heel herkenbaar is voor kleuters en jonge kinderen. Daardoor is het boek ook heel bruikbaar op scholen. Want wat is plagen, en wat is pesten? En wat zou jij doen als dit gebeurt?
De tekeningen in dit boek zijn heel grappig en kleurrijk. Het allerleukst vonden wij hier thuis om het karakter ‘Geest’ op elke pagina te ontdekken. Omdat Geest een meester is in het verstoppen, is het soms erg lastig om haar te vinden. Dat geeft het boek een leuk extraatje. Ik ga dit boek zeker eens in mijn kleuterklas voorlezen, ik denk dat de kinderen hier erg van zullen genieten.

Specificaties Ukkepukkie

Auteur: Ben Manley | Illustraties: Andrew Gardner | Vertaling: Jeroen Hoogerwerf | Uitgeverij: Levendig Uitgever | 9789083183749 | februari 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.