Van Bigkikker tot Neushoornvogel – een fantasierijk prentenboek

Wij als volwassenen weten natuurlijk allemaal hoe een vogelspin eruit ziet. Maar als je dit niet weet, gaat je fantasie wellicht met je aan de haal bij het horen van deze naam. In het boek ‘Van Bigkikker tot Neushoornvogel’ zie je dit soort dieren in de illustraties tot leven komen.

Van Bigkikker tot Neushoornvogel

Een bezoek aan de dierentuin: van Bigkikker tot Neushoornvogel

Heeft een bigkikker een krulstaart? Zit er een vin op de rug van een tijgerhaai? En is een neushoornvogel een neushoorn met vleugels of een vogel met een neushoornkop?
Op weg naar de dierentuin stelt Kai zich voor hoe deze dieren eruitzien. Hij kan niet wachten om ze in het echt te bekijken! Maar kunnen deze echte dieren wel aan zijn verwachtingen voldoen? Je leest het in Van bigkikker tot neushoornvogel.

tijgerhaai

Je fantasie op de vrije loop

Kai kan niet wachten tot hij met zijn vader naar de dierentuin gaat. Want hij heeft zich al precies voorgesteld hoe al deze dieren eruit zien: van bigkikker tot neushoornvogel, van ezelspinguïn tot zebravink en van vogelspin tot tijgerhaai. Als je als kind deze dieren nog nooit hebt gezien, dan kun je je fantasie op de vrije loop laten, en fantaseren hoe deze dieren eruit zien. En dat heeft de illustrator van dit boek ook gedaan. Dat geeft een bijzonder beeld. De tekeningen in dit boek zijn echt prachtig!
Als Kai uiteindelijk in de dierentuin komt, is hij verbaasd dat het heel anders is. Je ziet in het boek dan ook een grote plaat met tekeningen van hoe deze dieren er in het echt uitzien.

Van Bigkikker tot Neushoornvogel

Een leuke activiteit voor in de klas

Het eerste wat ik dacht toen ik dit boek las, was dat ‘Van Bigkikker tot Neushoornvogel’ een perfect boek is als startpunt voor een activiteit in de klas. Na het lezen van het boek kunnen de kinderen ook hun fantasie op de vrije loop laten. Hoe zou een beervlinder eruit zien? Of een paardenvlieg? Je kunt kinderen deze dieren laten tekenen. Of ze hun eigen fantasiedier laten tekenen, waarbij ze zelf dieren combineren en hier dan ook zelf een naam bij bedenken. Daar komen vast hele leuke dingen uit!

Specificaties ‘Van Bigkikker tot Neushoornvogel’

Auteur: Marlies Verhelst | Illustraties: Jenny Bakker | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051168839 | september 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.