Van mij! Een prentenboek met een grote verrassing

Wat als je opeens een hele mooie, grote en kleurrijke bal ziet liggen? Dat vindt iedereen wel interessant! Maar wie mag het dan hebben? Dat is natuurlijk een lastige vraag. In het prentenboek Van Mij! geschreven door Emma Yarlett, lezen we over dit herkenbare probleem van jonge kinderen. Als je heel graag iets wilt hebben waar iemand anders al mee speelt. Maar in deze bijzondere bal zit wel een hele speciale verrassing! Willen de dieren in dit boek het dan nog steeds hebben?

hoofd

Op een dag was er een ding

In dit prentenboek Van mij!, van de Britse auteur en illustrator Emma Yarlett lezen we over muis, kikker, vos en beer. Die allemaal een heel goed plan hebben met de grote, gele bal die plots op de heuvel ligt.

Op een dag was er een ding
niemand wist hoe het daar was gekomen
het was er gewoon.

Muis denkt dat het een lekker fruitje is en pikt het als eerste in. Op de kruiwagen gaat het mee naar huis. Maar kikker heeft er andere plannen mee. En hij weet op slinkse wijze de bal te pikken. Alle dieren worden helemaal blij van het vooruitzicht om met deze ronde bal iets leuks te gaan doen. Is het een wiel of misschien wel een stoel? Je kunt er natuurlijk van alles mee verzinnen!

Van mij! Een grote verrassing

Het komt tot een bozige discussie tussen de dieren in het bos. Maar van wie is die bal nou echt? Voor de jonge lezers is er een verrassende ontknoping. Want er blijkt iets in de bal te zitten! Iets groens met tanden! En die heeft ook een moeder!

Het delen van je speelgoed, dat is voor veel peuters en kleuters niet altijd makkelijk. Dat is van mij! Nee, ik wil er mee spelen! Een kleine ruzie is zo ontstaan. Maar in dit prentenboek zien we dat je het ook met elkaar eens kunt worden, als blijkt dat er iemand is die er het meeste recht op heeft.

De auteur en illustrator van het boek Van mij! is Emma Yarlett. Zij is een prijswinnende auteur en illustrator. Ze is bijvoorbeeld ook bekend van het boek Drakenpost.

Van Mij! is een kleurrijk en verrassend prentenboek. Leuk om voor te lezen, mede door de spanningsopbouw en de doorkijkjes in de bladzijden. Want zo zien we steeds een kleine aanwijzing hoe het verhaal zich verder ontvouwt! De gezichtsuitdrukkingen van de dieren vallen ook erg in de smaak. Voor kinderen tussen 2 en 5 jaar dus een heel geschikt prentenboek over spelen, delen en eieren voor je geld kiezen!

Specificaties Van Mij! Emma Yarlett

Auteur en illustrator: Emma Yarlett | Opmaak: Fenatic | Vertaling: Ellen Hosmar / Vitataal | Uitgeverij Veltman | 9789048319664 | september 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.