Van snoepjesproever tot matrassentester – een titel voor de Kinderboekenweek

Wat wil jij later worden als je groot bent? Die vraag krijgen kinderen af en toe weleens te horen. Bij mij in de klas komen er dan verschillende beroepen als antwoord. Van profvoetballer tot juf, van politie tot Youtuber. Maar ook prinses of zeemeermin is iets wat de kinderen soms noemen. In ‘Van snoepjesproever tot matrassentester’ maak je kennis met de leukste beroepen die er zijn!

kaft

Wat wil je later worden? Van snoepjesproever tot matrassentester

Als je echt uit alles zou mogen kiezen, wat zou je dan willen worden? Als je niet naar school hoeft, geen diploma’s nodig hebt en misschien zelfs wel helemaal een eigen, nog niet bestaand beroep mag verzinnen. Wat zou je dan graag willen zijn?
Marianne Busser en Ron Schröder hebben in dit mooie en grappige prentenboek de meest fantastische beroepen bedacht. Zoals een snoepjesproever, billenwasser, apenoppasser en bottengraver. Wat wil jouw kind eigenlijk worden?

Thematitel Kinderboekenweek 2021

Dit boek ‘Van snoepjesproever tot matrassentester’ is speciaal uitgebracht voor de Kinderboekenweek. Het is echt een boek wat je super in de klas kunt gebruiken als je over dit thema werkt. Je kunt kinderen laten dromen over hun eigen droomberoep, en dit bijvoorbeeld laten tekenen. De tekeningen van Mark Janssen zijn hierbij een mooie inspiratie!
Ook is het leuk om met de kinderen te bespreken of je echt alles kan worden wat je wil. Dit gesprek zijn wij de afgelopen week in mijn kleuterklas aangegaan, en hier kwamen hele mooie filosofische antwoorden uit, zelfs al bij jonge kinderen.
De versjes van Marianne Busser en Ron Schröder zijn zoals altijd vlot leesbaar en af en toe heel grappig. Ik heb daarom in mijn boekenkast al een hele collectie van dit schrijversduo!

Een samenwerking met Mark Janssen

Maar naast de grappige versjes in ‘Van snoepjesproever tot matrassentester’, zijn de tekeningen van Mark Janssen voor mij altijd een reden om een boek te kopen. Ik heb al heel wat boeken in de kast staan met illustraties van zijn hand, en blijf zijn tekenstijl echt geweldig vinden! De tekeningen zijn dromerig, lief en vol details. Zijn tekeningen zijn gewoon zó mooi!
Marianne Busser en Ron Schröder brengen de laatste jaren met de Kinderboekenweek elk jaar een boek uit samen met Mark Janssen. Elk jaar heeft dit een beetje een soortgelijke opzet: versjes over het thema van de Kinderboekenweek en dan prachtige illustraties van Mark Janssen. Deze boeken stellen nooit teleur, en daarom heb ik er de laatste jaren al een hoop van aangeschaft. En ik hoop dat ze deze samenwerking nog vele jaren zullen volhouden!

Specificaties Van snoepjesproever tot matrassentester

Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: Mark Janssen | Uitgever: Moon │9789048860739│september 2021│32 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

van snoepjesproever tot matrassentester
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.