Verlegen vrienden – Simona Ciraolo, een kleine octopus in de spotlight

Is jouw kind weleens verlegen? Dan is Verlegen vrienden van Fontaine uitgevers een heel leuk boek! Maurice is een octopus, en de hoofdfiguur in Verlegen Vrienden. Herkent jouw kind zich in Maurice?    

verlegen vrienden

Verlegen vrienden in de oceaan

Maurice is een kleine octopus, die niet zo veel opvalt. Niet in de klas, niet in de pauze. Eigenlijk valt hij nooit echt op, tenzij je naar hem op zoek gaat. Hij is een beetje verlegen.
Op een dag krijgt hij een uitnodiging voor een feestje. Maurice houdt erg van dansen, maar wil eigenlijk niet gaan. Maar als hij uiteindelijk toch besluit te gaan, gebeurt er iets verrassends!  

verlegen vrienden

Wil jij ook weleens liever alleen spelen?

Verlegen vrienden stelt een onderwerp centraal waar diverse kinderen zich waarschijnlijk heel goed in kunnen vinden, maar waar nog niet zo heel veel prentenboeken over te vinden zijn. Niet alle kinderen zijn even zelfverzekerd, stoer of makkelijk in vriendjes maken. Dit is ook zo voor Maurice in Verlegen Vrienden.

Een van de missies van Fontaine Uitgevers in prentenboeken is goed voorleesbare prentenboeken uitbrengen waarin alle kinderen zijn vertegenwoordigd en zich in de personages het het verhaal kunnen herkennen. Ik denk dat dat met dit boek zeker goed gelukt is, kinderen die dit herkennen beseffen zo ook dat ze niet de enige zijn. Misschien wil je soms wel graag een vriendje maken, maar vind je dat lastig. En misschien wil je soms gewoon ook liever even alleen zijn.  

Heb jij het verlegen vriendje gevonden?

Het leuke aan dit boek vond mijn dochter om Maurice op alle platen te zoeken. Waar had hij zich nu weer verstopt? Op het eind ontdekt Maurice een verlegen vriendje: Lieke de koffervis. Is Lieke al eens eerder langs geweest op de pagina’s? Als je goed gaat zoeken, kom je erachter dat je soms extra goed je best moet doen om de verlegen personen écht te zien. Net als in het echte leven wellicht….. Een mooie les om bij stil te staan.

verlegen vrienden

Specificaties Verlegen vrienden

Auteur: Simona Ciraolo│Uitgever: Fontaine Uitgevers │9789059565968 │juni 2020│32 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

2 reacties

  1. Lijkt me zo een leuk boekje, ik ben net afgestudeerd als kleuterjuf en dit boekje zou zo leuk zijn om voor te lezen in een klasje! Want je hebt altijd wel verlegen kleutertjes in de klas. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.