Verloren bieren van Nederland, een smaakvolle verzameling

Sommige mensen zijn niet alleen dol op gewoon bier drinken, maar lusten ook wel graag een speciaal biertje! En sommige van die mensen vinden het misschien ook wel heel interessant om meer te weten te komen over verloren bieren van Nederland! Ben of ken jij zo iemand? Dan raad ik je zeker aan om even verder te lezen. 

Verloren Bieren van Nederland

verloren bieren van nederland

Roel Mulder, historicus en bierliefhebber kwam bij toeval een krantenadvertentie tegen uit 1893 met daarin 3 bieren die hij niet kende. Princessebier, Minnebier en dubbel Gerstebier. Hij startte een zoektocht naar de Verloren Bieren van Nederland.

Biergeschiedenis

Elk bierflesje heeft iets aparts. Een jaartal, een afbeelding van een abdij of een kasteel, het woord “ambachtelijk”, gotische letters of een stadswapen. Nergens op het internet waren de 3 bieren echter te vinden die op Nederlandse bodem gebrouwen werden in 1893. Roel Mulder ontdekte dat Nederland zijn eigen biergeschiedenis heeft.

verloren bieren van nederland

In Breda staat het bierreclamemuseum. Helaas zijn het bijna uitsluitend de grote brouwerijen die het nieuwe bier brouwden en meeste reclame maakten.

verloren bieren van nederland

Het boek staat vol met prenten uit de Nederlandse geschiedenis over steden, bieren en brouwerijen. Roel haalde al de informatie uit krantenknipsels, eetzolders, lagerkelders en bruine kroegen. Hij ontdekte dat veel biermythes niet kloppen. Zo is bockbier helemaal geen herfstbier en is Hertog Jan geen bierkoning.

Recepten Verloren Bieren van Nederland

oranjeboom pilsener

In dit boek vol bier vind je van heel veel verloren bieren van Nederland. Er zijn 40 recepten gemaakt met ingrediënten en bereidingswijze om deze verloren bieren zelf te kunnen brouwen.

biergeschiedenis

Je leest ook Roel zijn eigen ervaringen hiermee. Roel schrijft op een humoristische manier zijn zoektocht naar de biergeschiedenis van Nederland.

Lees Verloren Bieren van Nederland met een speciaal biertje in je hand en als je het leuk vind ga je aan de slag om te brouwen!

bierbrouwen

Specificaties

Auteur:  Roel Mulder | Uitgeverij: Unieboek Spectrum | 9789000355730 | 208 pagina’s | mei 2017 | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.