De verschrikkelijkste klas van de wereld gaat los – een tweede boek

Nadat ik met veel plezier het eerste deel van de verschrikkelijkste klas van de hele wereld had gelezen, als juf, wilde ik deel 2 De verschrikkelijkste klas van de wereld gaat los, ook wel lezen natuurlijk. Maak je klaar voor de meest vreemde gebeurtenissen tijdens een pleinwacht en het opzettelijk ontvoeren van een pinguïn.

De verschrikkelijkste klas van de wereld gaat los

Volgens het schoolhoofd is groep 5B letterlijk de verschrikkelijkste klas van de wereld! Ze zegt dat school niet draait om gek doen, grapjes en plezier. School is om te leren en het wordt hoog tijd dat de kinderen in 5B hun best gaan doen om te excelleren. Maar Sam en Malik wilden niet létterlijk de wc’s laten overstromen toen ze het schoolplein in de gaten moesten houden. En het was zéker niet hun bedoeling om een pinguïn mee naar huis te nemen na het schoolreisje naar de dierentuin. Zulke dingen gebeuren gewoon, zelfs wanneer ze een plan bedenken dat gewoon niet kán mislukken…

basisschool de regenboog

De verschrikkelijkste klas van de wereld gaat los tijdens pleinwacht

Pleinwacht. Het zal je maar gebeuren als verschrikkelijkste klas van de hele wereld los gaat tijdens de Pleinwacht. Die hadden ze nog nooit gehad want 5b was de waardelooste klas van basisschool de Regenboog.
Dat zorgt natuurlijk voor een hoop stress. Wie mag er op het fluitje blazen, wie met de rode pen met het notitieboekje en wie mag de bel rinkelen als de pauze voorbij is.
De eerste dagen gaan voorbij en het boekje staat vol met rode fouten van klas 5b. Hoe kan het toch dat 5a nooit wat verkeerds doen? Samuel en Malik bedenken een plan! De klas verstopt zich op het toilet en kan zo niks verkeerds doen… toch?

Het schoolreisje

Deel 2 in de De verschrikkelijkste klas van de wereld gaat los is nog gekker dan deel 1. Stel je een klas voor die op schoolreisje gaat naar een dierentuin. En die klas gaat op zoek naar zielige dieren om te bevrijden van het gevangen leven. Hoe verzin je het dan om een pinguïn te lokken met een broodje vissticks en die in je rugzak mee te nemen terug in de bus naar huis. Nou dat gebeurt dus in deze heel bijzondere klas.

Inclusief een wijze les over het poepgedrag van pinguïns die op waarheden is gebaseerd.

Veel herhaling en ellenlange zinnen.

Gelukkig is dit boek dolkomisch en kunnen kinderen uit groep 4 en 5 hier met veel plezier uit lezen. Als ouder erger ik me soms aan de vele herhalende zinnen en hele lange zinnen vol met komma’s en opsommingen. In het boekje worden veel dingen vaak herhaald. Zoals dat het schoolhoofd klinkt als een briesend paard als ze zich ergert, en dat gebeurt dus regelmatig.

de verschrikkelijkst klas van de wereld gaat los

Het woord HOEPLA, vind ik geweldig bedacht van de schrijver. HOEPLA omvat alles wat verboden is. Van verboden dingen, verboden woorden, en verboden gedrag meestal uitgevoerd door de verschrikkelijkste klas van de wereld.

Over de schrijver

de verschrikkelijkst klas van de wereld gaat los

Joanna Nadin is een awardwinnende auteur van meer dan tachtig kinderboeken. Ze was ook ooit jongleur, strandwacht en adviseur van de minister-president. Joanna woont in Bath, en haar favoriete dingen zijn geiten, apen en chips.

Het is dankzij de fantasie van de schrijver, de bijna onmogelijke domme dingen en de vele welles nietjes dat de De verschrikkelijkste klas van de wereld gaat los wederom een tof boek is geworden. De letters zijn groot, de illustraties in zwart wit grappig en het boek leest vlot door. Met een beetje inzet is hij met 3 keer een half uur lezen makkelijk uit. En nu maar hopen dat je kind(eren) niet op rare ideeën zijn gebracht.

Natuurlijk ook leuk om voor te lezen aan je eigen klas, als je dat durft?

Specificaties De verschrikkelijkste klas van de wereld gaat los

Auteur: Joanna Nadin | Illustraties Rikin Parekh | Uitgeverij Veltman uitgevers | 9789048319152 | februari 2022 | 152 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofdfoto
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.