Versjes van een moeder, een verzameling krabbels

Op de Negenmaandenbeurs kreeg ik in de goodiebag van mamaloes een mooi gedicht van lentezoet. Nieuwsgierig als ik was door dit mooie gedicht nam ik contact op met de schrijfster Tirza van Schie en ontving haar boek versjes van een moeder.

Versjes van een moeder

Sommigen van jullie weten misschien dat ik vroeger jarenlang aan scrapbooking deed. In het kort betekent dat foto’s op een Amerikaanse manier opplakken. Namelijk niet alleen de foto’s in een boek, maar naast journaling ( kleine stukken tekst) ook allerlei embellishments als knopen papier linten bloemen strikken bling en noem maar op.

Sinds de geboorte van dochterlief heb ik nauwelijks meer aan mijn hobby gezeten, maar alles ligt nog in de kasten te wachten tot ik tijd vind om hier weer mee aan de slag te gaan.

Om dochterlief haar babyalbums mooi te maken heb ik al van alles liggen en kleine aantekeningen hier en daar gemaakt om te schrijven bij de foto’s.

versjes van een moeder

Huis Tuin en Keukenkrabbels

Huis Tuin en Keukenkrabbels over geluk liefde en verdriet in kleine dagelijkse dingen. Dat is de ondertitel van het boek Versjes van een moeder.

Eerlijk waar er zijn heel wat gedichten die mij ontroeren en die ik misschien ook ooit zal gebruiken in dochterlief haar albums. Of in kleine briefjes in haar tas of onder haar kussen stop.

Versjes van een moeder heeft 5 hoofdstukken. Leven, Groeien, Zorgen, Loslaten en Koesteren. De onderwerpen zijn uiteenlopend. En elk hoofdstuk begint met een mooi verhaal.

versjes van een moeder leven

Zo vind je in het hoofdstuk Leven onder andere versjes over bijten en het strand maar ook een aangrijpend gedicht over vechten als je kindje net geboren is maar nog aan slangetjes vastzit.

In het hoofdstuk Groeien een mooi versje over papa en over slissen. Iets waar elke moeder zich waarschijnlijk in zal herkennen. En wat dacht je over de eerste verkering! Dit hoofdstuk eindigt met een superlief versje voor de juf.

Nog meer mooie versjes van een moeder

Het derde hoofdstuk uit versjes van een moeder heet: Zorgen Het is erg mooi geschreven over de thermometer die je soms als moeder helemaal niet nodig hebt. In dit hoofdstuk een heel mooi gedicht over een onvervulde mamawens. Toen ik dit las kreeg ik wel een brok in mijn keel.

Het vierde hoofdstuk Loslaten is het moeilijkste wat er is voor ouders en met name vaak de moeders. Als je een deur met streepjes hebt, of 10 minuten naar de juf luistert die allerlei cijfers opnoemt maar niet beschrijft hoe jij als kind echt bent. Of de open dag op een nieuwe school.

Het laatste hoofdstuk in versjes van een moeder heet Koesteren. Dit zijn meer geschreven versjes naar je levenspartner. Die ook stuk voor stuk weer prachtig zijn.

In het boek staan prachtige foto’s die Tirza zelf heeft gemaakt of van shutterstock af heeft gehaald. Op de facebookpagina van Lentezoet  vind je vaak hele prachtige versjes van Tirza.

Specificaties Versjes van een moeder

Auteur: Tirza van Schie | Uitgever: Lannoo | 9789401432412 | november 2015 | 128 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

versjes van een moeder
footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.