Volg de weg! Een lief interactief boek voor peuters

Nieuwsgierig en leergierig als een jong kind is, wil het alles ontdekken en leren. Volg de weg is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Een interactief boek dat middels spel de motorische ontwikkeling van je kindje stimuleert. Op mooie gekleurde platen vol schattige diertjes vormt zich een waar doolhof met dieperliggende paden. Kan jouw kindje de verdwaalde dieren terug naar huis brengen?

Spel en ontwikkeling vinden elkaar in volg de weg

Elke avond voor het slapen gaan lees ik de kinderen een boekje voor. De leukste boekjes, zijn de boekjes waarbij interactie plaats vindt. Ze zijn betrokken bij het verhaal en je houd hun aandacht gemakkelijker vast omdat ze mee mogen doen. Volg de weg is zo’n boek die de aandacht vast houdt. Door met hun vinger door de dieperliggende paden van dit boek te gaan, moeten zij de weg vinden van kuiken naar moeder kip, van welpje naar papa leeuw en van baby dolfijn naar mama dolfijn. Dit is zowel een leuke uitdaging als een goede oefening! Spel en ontwikkeling vinden elkaar. Twee vliegen in één klap dus.

Meer dan ontwikkeling van motoriek alleen

Naast het stimuleren van de motoriek leert het kind ook om zich te concentreren met volg de weg. De platen staan vol met dieren dus je zult eerst de papa of mama van het verdwaalde diertje moeten vinden. Pas dan kan het kind met zijn vingertje de juiste weg door het doolhof zoeken. Best een uitdaging!

Ons dochtertje is nét 2 en deze uitdaging was voor haar nog iets te hoog gegrepen, maar ondanks dat vond ze het wel leuk om met haar vingertje door de paden te gaan. Onze zoon van 4 wees kleine zus de weg naar de vermiste papa of mama. Een leuk boek dus om samen met je kids te lezen.

Kleuren en platen

Volg de weg is schattig! De plaatjes zijn speels en voorzien van mooie kleuren. Elke pagina toont een andere omgeving. Van boerderij, tot savanne, van bos tot onderwaterwereld. Een prachtig boek dat de zintuigen volop stimuleert en de fijne motoriek en concentratie van je kind een boost geeft. De bladen zijn van stevig, dik karton waardoor het ook tegen een stootje kan.  

Specificaties Volg de weg

Uitgever: Centrale Uitgeverij Deltas | 9789044758252 | September 2021 | 12 pagina’s | Meer informatie vind je hier bij Bol of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

volg de weg
Footer5
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.