Vos, Vogel en ik, een warm verhaal over vriendschap

Het prentenboek Vos, Vogel en ik begint met de ‘ik’ die doelloos uit het raam staart. Dan duiken Vos en Vogel gelukkig op. Dus het is hoog tijd voor een avontuur samen met vrienden! Maar op een dag komt er een groot gevaar op hun avonturenpad en krijgt Vogel een ongeluk … Komt het nog goed met Vogel? Dit mooie verhaal is geschreven en geïllustreerd door Kristof Devos (leuke achternaam in het kader van dit boek).

Zoeken en vinden

Vos, Vogel en ik is een verhaal over een meisje dat iets zoekt, iets vindt en dan bijna weer kwijtraakt. Het is ook een verhaal over vriendschap en samen zijn. En het is een hoopvol verhaal, omdat het gaat over hoe je met hulp van anderen moeilijkheden kan overwinnen. Samen sterk! Het is mooi hoe mens en dier samenkomen in Vos, Vogel en ik en gelijkwaardig zijn. Symbolisch komen ook aarde (vos) en lucht (vogel) samen. Ieder karakter heeft bovendien zijn eigen uitdagingen en krachten. Als het meisje bijvoorbeeld haar hoed verliest kan ze er niet bij, maar de vogel kan wel naar de tak vliegen en zo de hoed te pakken. Hoera!

We gingen terug. De weg was dezelfde, al de rest was anders.

Vos, Vogel en ik

Prachtige en schattige illustraties in Vos, Vogel en ik

In Vos, Vogel en ik wordt met weinig woorden veel gezegd. Je kan alleen de geschreven woorden lezen of zelf woorden toevoegen bij de afbeeldingen zonder tekst. Dat is een leuke manier om creatief met woorden te zijn. De prachtige tekeningen in het boek bestaan uit sprekende kleuren zoals blauw en rood of zijn juist zwart-wit. De personages zijn schattige figuurtjes. Vooral het meisje met haar grote hoofd, rode wangen en met haar tongetje dat ze uitsteekt bij inspanning is schattig. Ik word hier blij van en had het boek als klein meisje graag gelezen. Dit lieve prentenboek is leuk voor kinderen vanaf vijf jaar. 

Meer boeken van Kristof Devos

Tekenaar versus illustrator

Specificaties Vos, Vogel en ik

Auteur en illustrator: Kristof Devos | Uitgeverij De Eenhoorn | 9789462916647 | September 2022 | 56 blz | Ga voor meer informatie naar je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.