Vuilnisvarkens Job & Bob – Tjibbe Veldkamp, een rommelig klusje

Twee vuilnisvarkens halen het afval van de stad op. Hoe doen vuilnismannen dat eigenlijk? Vuilnisvarkens Job & Bob werken hard, maar schieten helemaal niet op. Hoe zou dat komen?

vuilnisvarkens job & bob

Vuilnisvarkens Job & Bob halen al het vuilnis op

Vuilnisvarkens Job & Bob halen al het vuilnis op. HOP!
Moet dat hondje mee?
NEE, STOP! Kiep de vuilniswagen, Job!

Job en Bob zijn twee varkens die al het afval van de hele stad ophalen. Soms is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Ze gooien bijna een hondje weg, dat gaat maar net goed. Maar als ze verdergaan zien ze het hondje verderop weer, dit keer vermomd als oude lamp….

vuilniswagen
vuilnisvarkens job & bob

Waar zit dat hondje?

Het hondje blijft maar opduiken: tussen de vuilniszakken, in een doos, zelfs vermomd als oude lamp. Wij vonden het erg leuk om samen op zoek te gaan naar het hondje: waar zou hij zich nu weer verstopt hebben?
Als je heel goed kijkt, kom je erachter dat het hondje misschien wel elke keer in de vuilniswagen gegooid wil worden. Waarom zou dat zijn?
Vuilnisvarkens Job & Bob kunnen hun werk zo moeilijk doen: zo kunnen ze toch niet opruimen? Je ziet op de platen van het verhaal dat het zelfs al avond wordt, maar ze zijn nog steeds niet klaar met hun werk.

vuilnis ophalen

Recyclen staat centraal

Vuilnisvarkens Job & Bob is een perfect boek om het thema recycling centraal te stellen. Ze gooien alles in dezelfde vuilniswagen.  Hoort dit zo?
Ook leuk om dit als thema in de klas te bespreken. In steeds meer klassen krijg je gescheiden afvalcontainers. Wat hoort eigenlijk waarin? Zijn er bij de vuilnisvarkens ook producten te zien die eigenlijk in de groene kliko zouden moeten? En welke dingen horen blij plastic? Of mag je eigenlijk helemaal niet tussen het gewone afval weggooien?

vuilnisvarkens job & bob

Leuke tekeningen waarop veel te zien is

Dit boek heeft vrij weinig tekst. De illustraties vertellen vooral het verhaal. Op de tekeningen is veel te zien, en het is echt leuk om deze platen uitgebreid te bekijken. Ook is het leuk om op elke plaat te kijken of je de vogels kunt vinden. Hoeveel vogels zitten er op elke plaat verstopt?
Wij vonden Vuilnisvarkens Job & Bob een heel leuk boek, en gaan dit zeker nog regelmatig tevoorschijn halen!

vuilnisvarkens job & bob

Specificaties Vuilnisvarkens Job & Bob

Auteur: Tjibbe Veldkamp | Illustraties: Noëlle Smit│Uitgever: Gottmer │9789025773397 │juni 2020│32 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.