Waanzinnige optische illusies, een boek vol verwondering en bedrog

Welke boeken zijn altijd een hit? Juist waanzinnige optische illusies! Voor jong en oud, diehard lezers of lezers die niet verder komen dan een pak hagelslag. Iedereen laat zich graag verwonderen en in de maling nemen door optische illusies. Ik ben er zelf ook gek op en merk dat sinds dit boek op tafel ligt het met regelmaat wordt opgepakt. Door iedereen in het huishouden. Dat is van 6 jaar tot en met 58 jaar. Oké en mijn dochter van 1,5 had het ook te pakken, die kwam niet verder dan de hypnotiserende kaft en heeft hier lang haar gedachten in laten verdwalen.

waanzinnige optische illusies

Waanzinnige optische illusies

Houd je hersens voor de gek met meer dan 50 knotsgekke illusies. Niets is wat het lijkt. Een trap zonder einde, bewegende cirkels, een eend of een konijn, vormen die niet echt blijken te bestaan, gezichten die veranderen… Is het magie of gezichtsbedrog? Sla snel dit boek vol waanzinnige optische illusies open en ontdek hoe jouw brein zich voor de gek laat houden. Keer op keer. Of toch niet?

Wat vinden wij ervan?

waanzinnige optische illusies

Zoals aangegeven hou ik van waanzinnige optische illusies. Mijn brein laat zich graag in de maling nemen en soms juist niet. En dat is dan ook weer tof. Want waarom lukt het soms wel en soms juist niet. Zoveel vragen! Tegelijk doen de vragen er niet altijd toe en zijn de waanzinnige optische illusies gewoon wat ze zijn. Het hele samenspel van verwondering en vragen is geweldig.

De kaft van de boek is al tof, dat bewijst mijn 1,5 jarige dochter wel door er een tijdlang gebiologeerd naar te kunnen staren. Een korte duidelijke inhoud die volgt met een basis hoofdstuk. Leuke, simpele en hapklare kennis. Niet teveel, maar voldoende om toch te lezen voordat ik de waanzinnige optische illusies induik. De basiskennis beslaat maar 2 bladzijdes waarnaar je meteen door kan naar de waanzinnige optische illusies, om je brein in de maling nemen.

Dit boek heeft herkenbare maar ook nieuwe voor mij. Elke pagina is een illusie met een duidelijke opmaak. Titel, waanzinnige optische illusies, een vraag, eventueel instructies en een korte uitleg. Meer heb je niet nodig. Bij sommige illusies heb je langer nodig en bij anderen blader je sneller door. Dat is de kracht van dit boek, de illusies spreken, je brein vraagt om meer gefop en er prima aanvullende informatie. Het perfecte boek om op je tafel te leggen, voor jong en oud en een leuk cadeau!

  • Nieuwsgierig of jij jouw brein in de maling kan laten nemen of die van iemand anders? Bestel jouw exemplaar nu hier!

Specificaties waanzinnige optische illusies

Uitgever: centrale uitgever Deltas | juni 2020 | 64 pagina’s | met illustraties | 12 – 100 jaar | 9789044757293 | Meer informatie vind je hier

waanzinnige optische illusies
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.