Waar is Ludwig? prentenboek kinderboekenweek 2016

Ja vandaag is het dan eindelijk zover de kinderboekenweek is van start gegaan. Thema dit jaar is voor altijd jong en dat vind ik persoonlijk echt een geweldig thema zeker met jonge kinderen biedt dit veel creativiteit en leuke voorleesboeken natuurlijk. Uiteraard is er ook een prentenboek van de kinderboekenweek uitgebracht: Waar is Ludwig?

Waar is Ludwig?

Wat dacht je van Opa en Oma Pluis, of Zing mee met opa en oma! Er zijn zoveel leuke boeken in de kinderboekenweek met thema oud en jong.

Vandaag uiteraard de review over Prentenboek kinderboekenweek Waar is Ludwig?

Waar is Ludwig Prentenboek kinderboekenweek
Waar is Ludwig Prentenboek kinderboekenweek

Het is een heel bijzonder prentenboek! Waarom?

  • Er zit een groot rond gat in! Je zou hem zo op kunnen hangen!
  • Het boek is 2 keer 2 meter lang
  • Het boek is in de vorm van een huis
  • Het bestaat hoofdzakelijke uit 5 kleuren ( zwart, wit, blauw, rood en oranje)
  • Het is vertelt door een kat en door oma

Wat vind dochterlief er van?

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ze vind Waar is Ludwig stom! De tekeningen zijn stom, de kleuren zijn stom en het verhaal is stom. “Mama die wil ik niet meer lezen!” Ja jonge kinderen, waaronder onze peuterdochter die over een half jaar kleuter is, zijn glashard en recht door zee.

Waar is Ludwig Prentenboek kinderboekenweek

Wat vind ik van Waar is Ludwig?

Sja.. ik durf het weer bijna niet te zeggen, maar als prentenboek van de kinderboekenweek had ik eerlijk gezegd wel wat anders verwacht. Waar is Ludwig? is echt een prachtig boek en leuk geschreven. De tekeningen zijn in een unieke stijl dat is echt waar. Alleen niet voor jonge kinderen. Ik vraag mij eerlijk gezegd af of er kinderen onder de 12 jaar zijn die het boek leuk vinden.

Voor het eerst in mijn carrière als mamablogger heb ik een boek ontvangen voor review die ik dus echt helemaal niks vind. En zo lezers zien jullie dus maar weer dat ik echt wel kritisch ben over boeken.

Het prentenboek kinderboekenweek is gemaakt door Floor Rieder en hier vind je meer informatie

 

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.