Waar zijn mama’s billen? Een boek op rijm

Billen, dieren, mama, humor en een boek op rijm. Waar zijn mama’s billen heeft alle ingrediënten om een succes te worden als je hem voorleest aan kinderen. Ik las hem voor aan mijn 9 jarige dochter en zelfs zij vond hem nog leuk. Een heerlijk boek dat je interactief kunt inzetten in verschillende thema’s!

Vlucht

Alle dieren schrikken, op de grond en in de lucht, en voordat Ziggy het weet, slaan ze allemaal op de vlucht! Ziggy de zebra is verdwaald op de Savanne. Gelukkig weet hij precies hoe hij zijn mama terug kan vinden. Hij moet op zoek naar haar bijzondere billen met zigzagstrepen…

Waar zijn mama’s billen is een heerlijk prentenboek dat je interactief kunt voorlezen. Waar zou dit boek over gaan? Welke dieren zie je? Wat zijn zigzagstrepen? Waarom eet de leeuw Ziggy niet op?

zebra savanne

Waar zijn mama’s billen?

Mijn juffenhart wordt blij van waar zijn mama’s billen. Doordat het leest op rijm kunnen kinderen al snel het einde van de zin meezeggen. De woorden die gebruikt worden zijn in tegenstellingen en bevatten ook allerlei eigenschappen van dieren zoals hoe hun huid eruit ziet als glad of met veren. Hoe dieren zich voortbewegen en ga zo maar door.

Waar zijn mama's billen

Illustraties en schrijver

De illustraties zijn prachtig en helder van kleur. Je blijft dieren ontdekken en tellen en de gezichtsuitdrukkingen zijn heel sprekend. Jonny Leighton kennen we van het boek beer moet nodig poepen. Daar werkte hij ook samen met Mike Byrne voor de illustraties.

Thema’s

Waar zijn mama’s billen heeft gelukkig een happy end en is een prachtig prentenboek om in te zetten bij thema’s als savanne, wilde dieren, kinderboekenweek en moederdag. Maar bespreekt ook onderliggend doorzetten, je moeder in de gaten houden en om hulp durven vragen!

Maak met de kinderen leuke maskers om het boek na te spelen!
Laat ze dieren billen tekenen en bespreek of ze haren hebben of glad zijn? Hoe zouden de billen van een krokodil voelen?

Specificaties waar zijn mama’s billen

Auteur: Jonny Leighton | Illustraties: Mike Byrne | Veltman uitgevers | 9789048320400 | september 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je in de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

waar zijn mama's billen
footer 5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.