Waarom klimt een kat in de gordijnen?

Gelukkig heb ik mezelf deze vraag nooit hoeven stellen; mijn kat klimt gelukkig niet in mijn gordijnen. Dit boek gaat niet alleen in op deze vraag, maar behandelt nog zo’n 18 andere vragen over de kat. Benieuwd wat er allemaal voorbij komt; lees dan snel mee verder over het boek waarom klimt een kat in de gordijnen.

waarom klimt een kat in de gordijnen

Vraagstukken over katten

Op de vraag waarom klimt een kat in de gordijnen krijg je in dit boek zeker antwoord. Een kat klimt graag omhoog om van een hoog, veilig plekje alles in de gaten te kunnen houden. Laat dat nu net handig zijn dat daar een gordijn hangt en er een hoge kast naast staat. Maar wees niet bang; niet alle katten klimmen in de gordijnen.

We weten allemaal wel dat de huiskat afstamt van de leeuw. Deze katachtigen lijken ontzettend op elkaar qua uiterlijk, alleen de huiskat is wat meer benaderbaar. Al eeuwenlang worden katten als huisdier gehouden, voor verschillende redenen. Het kan een teken van welvaart zijn, maar ook van grote liefde voor dieren. In Japan zetten mensen al bijna tweehonderd jaar beeldjes van een kat neer met een wuivend pootje. Deze brengt geluk in hun ogen. Je hebt er vast wel eens een keer eentje gezien. Lucky you.

Waarom klimt een kat in de gordijnen is vooral informatief

Informatief klinkt misschien gelijk zo saai, maar dat is het zeker niet. Dit boek neemt je mee in de wereld van de kat. De vraagstukken gaan over dingen die je wel eens gehoord hebt over een kat, maar erover twijfelt of deze toch wel echt kloppen. Waarom heeft een kat een natte neus? Brengt een kat ongeluk? Waarom heeft een kat een hekel aan water?
De antwoorden op deze vragen zijn leuk om te lezen; op iedere bladzijde wordt je weer wat wijzer. Zelfs ik als kattenliefhebber (en ik heb zelf ook een kat) wist niet overal het antwoord op. Heel leuk om wat te leren uit dit boek!

Wat is mijn indruk van dit boek?

Waarom klimt een kat in de gordijnen heeft me verrast. De illustraties spraken me in het begin niet direct aan; ik ben meer van de realistische weergave. Maar dat betekent niet dat de illustraties niet goed zijn. De katten lijken wel geschilderd op de bladzijde, heel mooi is dat. Het is simpel maar leuk en de kleuren spreken me ook aan. Het is waarheidsgetrouw en daar houd ik van. Iedere bladzijde verteld een eigen verhaal, het zijn allemaal kleine hoofdstukjes.

Wanneer je net als ik een echt kattenmens bent, raad ik je dit boek zeker aan. Google is leuk om even snel dingen op te zoeken, maar ik duik veel liever in een boek om daar wat antwoorden uit te halen. Want nu weet ik dat de natte neus zorgt voor het behoud van een goede lichaamstemperatuur en dat de reden waarom katten niet van water houden in het verleden ligt, bij de voorouders in Afrika en het Midden-Oosten.

Ben je op zoek naar een grappig en leuk boek over katten voor iemand of wil je zelf wat meer leren over katten en hun gewoontes? Dan is Waarom klimt een kat in de gordijnen het boek wat je zoekt! Klein leuk detail; het boek is geschreven door Dr. Nick Crumpton; kattenexpert.

waarom klimt een kat in de gordijnen

Specificaties Waarom klimt een kat in de gordijnen

waarom klimt een kat in de gordijnen

Auteur: Nick Crumpton | Illustrator: Lily Snowden – Fine | Vertaald door Jesse Goossens | 9789047712237 | Uitgever: Lemniscaat | januari 2021 | 48 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.