Wat als prehistorische dieren vandaag leefden? Een informatief verrassend boek

Informatieve boeken over de natuur en dieren vind ik geweldig! Elke keer ontdek je zo weer nieuwe weetjes. Ik heb al behoorlijk wat boeken over dino’s gezien, maar ‘Wat als prehistorische dieren vandaag leefden?’ gaat juist helemaal niet over dino’s, maar over allerlei andere dieren uit de prehistorie. En daar heb ik nog nooit eerder een boek over gelezen!

Wat als prehistorische dieren vandaag leefden

Wat als prehistorische dieren vandaag leefden? Stel je voor…

En dat is ook het hele idee achter dit boek! Dinosaurussen kent iedereen, maar in de oertijd bestonden er ook een heleboel andere kolossale dieren. Dit boek stelt elke keer de vraag: ‘wat als deze prehistorische dieren vandaag leefden?’
Het kan natuurlijk niet, ze zijn al miljoenen jaren geleden uitgestorven, maar stel je voor dat dit wel zo zou zijn… hoe zou het er dan uitzien?
Zo zie je bijvoorbeeld hoe het eruit zou zien als de 8 ton zware Sarcosuchus (een reuzenkrokodil) verscheen in een metrostation. Of hoe de Megalania, een 7 meter lange hagedis bij je thuis langskwam voor een lekker hapje.

Een boek voor stoere kinderen

Het leuke aan dit boek is dat het echt een beeld geeft hoe groot zo’n dier geweest zou zijn ten opzichte van de mens of de dieren die nu leven. En dat is dus echt enorm. De adviesleeftijd voor ‘Wat als prehistorische dieren vandaag leefden?’ is voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar. En het is echt perfect voor kinderen die over stoere dingen willen lezen!
Voor te jonge kinderen is het misschien nog wat eng, maar ik weet zeker dat er heel veel jongens en meiden zullen smullen van de superhapper, de dodelijke libel, een torenhoge kameel of moordzwijnen!

Leuke interessante weetjes en mooie platen

Het eerste dat bij ‘Wat als prehistorische dieren vandaag leefden?’ opvalt zijn natuurlijk de fantastische platen.  Het ziet er echt behoorlijk levensecht uit. Maar naast die supermooie foto’s staan er ook heel veel weetjes in. Op elke bladzijde is een kader met daarin wat beknopte info te vinden, zoals lengte en gewicht. En heel handig als je het boek wil voorlezen: hoe je die moeilijke namen precies uitspreekt….
Zo heb ik na het lezen geleerd dat er miljoenen jaren geleden een luiaard heeft geleefd die net zo zwaar was als een olifant! En dat er een duizendpoot heeft bestaan die wel 2,3 meter lang was…. Als ik dat zo zie en lees, ben ik toch heel blij dat deze prehistorische dieren niet vandaag leven!

Specificaties Wat als prehistorische dieren vandaag leefden?

Wat als prehistorische dieren vandaag leefden

Auteur: Matthew Rake | Illustraties: Simon Mendez│Uitgever: Baeckens│
9789059247864│september 2020│96 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.