Wat is het hier leuk! Ik lees AVI E3

In mijn zoektocht naar de leukste verhalen voor groep 3, kwam ik dit boekje tegen. Op de voorkant van “Wat is het hier leuk” zie je een bus vol mensen. Wat gaat die bus doen en waarom zitten er zoveel mensen in? Een boek dat zoveel nieuwsgierigheid wekt moet wel een leuk boek zijn, toch? Ik laat het je weten in mijn blog!

Wat is het hier leuk voorkant

Een boekje voor eind groep 3

“Wat is het hier leuk” is een boekje voor kinderen die een heel jaar leesonderwijs hebben gehad. Dus dit niveau is te vergelijken met het niveau dat de meeste kinderen eind groep 3 hebben. Natuurlijk zijn er kinderen die al midden groep 3 in AVI E3 zitten, maar dan heb je een goede vergelijking. In mijn zoektocht ben ik op zoek naar verschillende boekjes voor mijn zoon met verschillende niveaus, zodat we hem gelijk kunnen uitdagen mocht dit nodig zijn.

Een bus vol mensen, én dieren!

Papa en mama gaan met de bus naar zee en nemen een heleboel mensen mee. Zo heeft Linn een kat die Pluisje heet en Finn een hond die Bullie heet. En natuurlijk moeten die ook mee. Op één of andere manier heeft opa een geit naast zich en zwemt er een goudvis in zijn kom. Doordat tante Miep en oom Ben, met konijn, ook mee zijn moeten de spullen op het dak. Een week lang gaan weg, weg naar de zee.

Wat is het hier leuk

Terwijl ze naar zee rijden komen ze hele leuke plekjes tegen. Elke keer stapt er iemand uit de bus omdat ze iets zien. Degene die uitstapt vindt het zo leuk dat hij of zij gelijk roept “Wat is het hier leuk!” en besluit om te blijven. Zo wordt de bus, onderweg naar zee, steeds leger en leger. Met wie komen Linn en Finn aan op het strand? En blijven ze daar een hele week of missen ze de rest te erg? Dat ga ik niet verklappen, maar het einde is hartverwarmend dat verklap ik wel!

Wie maakten dit boek?

Persoonlijk vind ik het ook altijd leuk om te weten wie de boeken heeft geschreven en waarom. Een beetje achtergrond informatie, dus bij deze wat achtergrond informatie over de makers van het boek. Gelukkig staat dit ook achterin het boekje! “Wat is het hier leuk” is geschreven door Rindert Kromhout. Hij houdt net als de kinderen uit dit boek van de zee. Het liefst als het koud en rustig is. Silvie Buenen heeft de tekeningen voor het boek gemaakt. Zij houdt enorm van de zomer, en de tekeningen voor dit boek maakte ze in de zomer.

Een aanrader voor jou lezende kind

De AVI boeken van tegenwoordig zijn echt een stuk leuker dan de boeken uit mijn tijd. Als ik kijk naar mijn eigen kind en de kinderen van mijn school dan weet ik zeker dat dit boek past bij hun belevingswereld. En laat het nou eind groep 3 ook zomer zijn. “Wat is het hier leuk” sluit hier perfect bij aan! Zoek je nog goede en leuke boekjes voor jouw lezende kind? Dan raad ik je dit boekje echt aan. Een perfecte afsluiting voor een goed, lezend schooljaar!

Specificaties “Wat is het hier leuk!”

Auteur: Rindert Kromhout | Illustraties: Silvie Buenen | Zwijsen | 9789048741489 | 32 pagina’s | juni 2021 | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zoekboek

Wat is het hier leuk achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.